Борисов трябвало да се яви в НС, заяви депутат от БСП

Раздават се едни пари наляво и надясно, каза Ирена Анастасова
13 авг 2020 13:04, Ния Христова
74
 
Парламентът няма да заседава поради липса на кворум. В дневния ред бяха включени две точки: актуализация на бюджета и изслушване на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Христо Терзийски за сблъсъците по време на Националната конференция на ГЕРБ.
 
"Очакваме оставка. Борисов би трябвало да се появи в Народното събрание. ГЕРБ са изключително загрижени за съдбата на парламента и трябва така да бъде. Би трябвало премиерът по-често да се появява в НС. На пръсти се броят участията му в заседанията на НС. Раздават се едни пари наляво и надясно. Те са с обяснения, че се подпомагат социално слаби групи и сектори, които са пострадали от коронакризата. Парите на държавата, за да могат да бъдат раздавани, трябва бюджетът да бъде обсъден и приет в Народното събрание", каза депутатът от БСП Ирена Анастасова за Bulgaria ON AIR.
 
Според нея точно заради това първата точка от дневния ред е именно актуализация на бюджета.
 
"Вчера на заседание на Министерския съвет беше приет отчет за 6-месечно изпълнение на бюджета. Борисов в негов стил - изключително обидно, обясни как ще дадат 16 млн. на 160 училища в България. Тези средства не се дават сега. За тях по тази програма училищата са кандидатствали има одобрени проекти. Другото - 100 млн. за общежития, защо ги давате сега? Три поредни години нашата парламентарна група предлага в бюджета целеви средства за реконструкция и модернизация на студентските общежития", допълни тя.
 
Относно конференцията на ГЕРБ, където остана съмнение за упражнено насилие върху граждани и журналисти, Анастасова заяви:
 
"Такива действия са недопустими. На твърде много такива случаи се нагледахме. Хората не могат да бъдат заблудени, че охраната на "Тех Парк" е виновна, тъй като те били сключили договор с тях. Винаги организаторите носят отговорност. На кадрите достатъчно ясно се видя, че хората, които агресивно се отнасят към журналистите, са твърде близки с хора от ГЕРБ", посочи още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Рангел Марков преди 3 години
Защо БСП три месеца не се яви в ПарламентаЗащо БСП не направи политическа оценка ДО СЕГА на управлението на Жан Виденов и Румен Гечев
55
5
 
2
 
! Отговори
Лично мнение преди 3 години
Бойко какво се крие като мишок? Защо бяга от задълженията си като премиер и е оставил държавата на автопилот? Пак ли обединява Западни Балкани, докато народът ни е разединен? Не харесвам Корнелия или Пеевски, но Бойко не става за премиер. Време му е да се пенсионира. Тоя английски тъй не го научи за толкова години и е наистина пр0стоват.
54
1
 
10
 
! Отговори
Лейла преди 3 години
Бойко Борисов не е бе-се-парска мечка на верига, за да се явява по искане на нинова. Нинова искала...и трябва да се съобразяваме??? Да, ама не. Няма значение какво иска нинова, БСП, радев-решетков или някой олигарх/ от Р. овч. през бенчо, миню, черепа, онаниева, гоце, премяната и т.н./, защото нямате право да искате, нито се интересуваме какво искате.
53
3
 
2
 
! Отговори
БееееСееееПеееееееее преди 3 години
Бесни Страшни ПаразитиБългария Страшно ще си ПатиБаце Сие Пашата
52
1
 
9
 
! Отговори
Курнелия е ку-ку преди 3 години
На *** и хлопа чекмеджето, защото е празно.
51
1
 
4
 
! Отговори
оса преди 3 години
ТОЗИ БЪЛГАРСКИ "ГЕНИЙ" В ПОЛИТИКАТА Е ВЪЗДЕСЪЩ, ШАПКА МУ СВАЛЯМ, ЕВАЛА, ХОРОШО, НЯМА СТАЛИН ,НЯМА КАДАФИ, НИТО САДАМ ХЮСЕИН
50
8
 
0
 
! Отговори
ББ, преди 3 години
що не си гледаш чекмеджетата и усмивките на децата - твоите, не от всяко дърво става сфирка, или ще викаш, че комунистите репресирали дядо ти па той бил пребит на мегдана от съграждани задето им задирял булките, което явно се предава по наследство в рода
49
1
 
9
 
! Отговори
Курнелия жаалка... преди 3 години
БСП искаше оставка от премиера, но получи от протестиращите червени домати и яйца пред парламента. Весело шоу. Нинова си вкара автогол, и това е последната и глупост засега... С *** начело на Бсп, комунистите винаги ще губят и ще бъдат за смях и подигравки. Не го ли разбрахте все още ?
48
2
 
9
 
! Отговори
Иво преди 3 години
А какво търсят тези *** пардон протестъри на чуждо партийно мероприятие. Все едно на конгреса на БСП/БКП да отидат подобни саботьори за да пречат.
47
4
 
1
 
! Отговори
фондация Аденауер, преди 3 години
прибирай си некъдърното отроче
46
0
 
7
 
! Отговори
баце преди 3 години
Пич гледай положително на нещата. Ако БМБ беше дошъл в парламента сабахлем щеше да има по-малко яйца и домати за Нинова и БСП. А сега сте на далавера с яйцата и доматите - всичкото е само за вас.
45
3
 
8
 
! Отговори
Преди ваканцията преди 3 години
на БСП то им беше много угодно да провалят редовно заседание и приемането на закона за социалните грижи, за да може да влачат майките по площадите. Сега обаче посред ваканцията извънредното беше много важно,целта беше да уцелят някого с яйце или домат. Дневния ред е нонсенс. Бюджет е гласуван вече, дори заем от 10 млрд е гласуван и още не е теглен , и извънредна обстановка е гласувана и всички действия свързани с кризата са разрешени. А за провокаторите - има си съд и прокуратура и са задържани
44
4
 
9
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
До ТЪПКаскета, образува дела, събира доказателства, повдига обвинения и ги предава на съда, който решава кой за какво и колко е виновен. Съответно издава присъди. Нали не мислиш, че това става за една семица. Интересно е друго, че точно като започна да прави това започнаха и протестите. Дали е съвпадение?
43
1
 
7
 
! Отговори
Ми добре преди 3 години
Трябвало... ама не се.
42
7
 
2
 
! Отговори
ГербЛапач преди 3 години
Борисов поддържа тесни финансови и политически връзки с директора на Лукойл България" Валентин Златев, изключително влиятелен политически брокер и политически кукловод. Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов. Кметът ангажира Лукойл" в множество публично-частни партньорства, откакто е на власт: Лукойл се ангажира да дари асфалт за поправката на столичните улици, да се грижи за паметника на съветската армия и да финансира жилищно строителство за малоимотните
41
6
 
3
 
! Отговори
ПрвцаканГерберюга преди 3 години
Росен Плевнелиев първи секретар на общински съвет на ДКМС.
40
5
 
4
 
! Отговори
ПрецаканГерберюга преди 3 години
Даниела Дариткова Завършила е Санкт-Петербургския педиатричен институт, родена в Смолян в семейство на комунисти
39
1
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 3 години
в БСП има малко комунисти, защото са бивши седесари избягаха от Костов
38
0
 
7
 
! Отговори
Бомбо Цомбев преди 3 години
Там де що църува БКП-то (сите партии), корумцията е колкото небето!
37
7
 
7
 
! Отговори
ПродажвнГерберюга преди 3 години
Бойко Борисов син на комунист, полковник от МВР Методи Борисов, който произхожда от комунистически род и е от доверените партийни кадри. От 1977 е член на БКП, хвърля партийната си книжка чак когато става главен секретар на МВР през 1995-а. Преди това напуска сисемата, за да не се откаже от членството си в партията. Става известен като персонален бодигард на развенчания Първи Тодор Живков.