Йотова: Младите и талантливите ще изградят България

Били на площадите, защото искали промяна и бъдеще
109
Йотова: Младите и талантливите ще изградят България
Снимка: Прессекретариат на президента

България има много талантливи и умни деца. Тези грамотни млади хора ще съградят България, за която всички мечтаем - империя не на територията, а на духа и културата, както ни завещаха дедите ни. Това е заявила вицепрезидентът Илияна Йотова снощи на откриването на изложба с творби на участниците в Международния културен форум "Велики Преслав - история на цял един народ", цитирана от прессекретариата на президента.

Във форума, който се провежда за пореден път под патронажа на вицепрезидента, са участвали деца и младежи от цяла България и от българските общности зад граница.

"Младите хора днес негодуват и са по площадите, защото искат промяна. Те не се борят за власт, а за родината, която им дава перспектива да останат тук, а не да работят за просперитета за чужди държави. Нека младите да ни покажат как трябва да се развиваме оттук нататък. Разчитам на тях", изтъкнала Илияна Йотова.

Вицепрезидентът е определила форума като здрава нишка, която събира всички българи, независимо в кой край на света се намират.

"Стъпиш ли на земята на Велики Преслав, чувстваш невероятна енергия, която нашепва за златни векове и за много слава и гордост. С форума "Велики Преслав - история на цял един ден народ" предавате на следващите поколения гордостта, че си българин, разказвате чудесната приказка за България", е посочила вицепрезидентът.


"Историята ни сочи, че от кризите излизаме по-силни заедно. Ние всички сме част от едно общество и то ще успее само ако е заедно", завършила приветствието си вицепрезидентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тактиката на БКП - нееее, най-младите от онези, които някога са се ползвали от параграфите за предимства, днес са на 48-49 г.Българите под 48 г. не могат да си представят какво значи да си отличник и да гледаш жално-милно списъците с приетите в елитните езикови гимназии или в най-хубавите специалности в университета, и да виждаш, че ти не си приет въпреки високия си успех, а някакви човечета с тройки и четворки влизат още на първото класиране.Тези същите продължават да са с предимства и днес.
90
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълни простотии. Идваме сами на този свят и сами си отиваме. Съмнявам се, че другарката Йотова ще ме придружи в прехода ми към отвъдното.Тогава защо ли си мисли, че докато съм на тази земя ми пука какво става с нея и подобните и? Всеки да се спасява поединично.
89
0
 
10
 
! Отговори
... разбрахме, че преди 3 години
е приет в АОНСУ, пак по някаква линия за работници под 30 г., членове на БКП.С кой акъл се налагаше правилото, че такива трябва да станат след време ръководни кадри?! Защо,защо не се практикуваше най-логичното - след кандидатстудентските изпити класирането да става само по успех, а на конкурсите за постъпване на работа, класацията да бъде най-напред според успеха от дипломата, а след това да се проведе изпит, като задължително да има анонимен писмен?Защо БКП с такава стръв ощетяваше кадърните?
88
0
 
9
 
! Отговори
№ 79 е пропуснал преди 3 години
пълчищата рабфаковци.Може сред тях да е имало единици, които са заслужавали да станат студенти и са успели да вземат дипломи с реално покритие.Но 90% бяха самодоволни ту.лу.пи, самозабравили се заради това, че без никакви усилия са получили даром онова, за което отличници без връзки и привилегии се борят отчаяно, на живот и см.ърт.Такива се обиждаха, ако ги скъсат или върнат на изпит и дори в някои случаи заплашваха преподавателя. Един такъв от яд напусна нашия ВУЗ и след година разбрахме, че
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това го слушах, като бях ученик преди 15г. Хахахах пак от същите.Е след 15г... Все същите са в парламента и държавните столове, а ние все така ден за ден. Сами си правете извода.
86
2
 
7
 
! Отговори
и кои са тези млади? преди 3 години
Качествените работят и изкарват много пари, дали тук , дали в чужбина. Протестират само неудачниците, които пък от своя страна ще си бъдат неудачници независимо тук или в чужбина и независимо кой е на власт.
85
1
 
14
 
! Отговори
Накратко казано, преди 3 години
едва начеващите днес своя път на развитие бъдещи шефове и бизнесмени сасъс закваската на негодните за нищо, но привилегировани по времето на соца марди.Какво очаквате от тях?На нищо градивно не са способни, с майчиното мляко са засукали правилата "Граби от общото колкото можеш" и "Пречи на по-кадърните от теб, колкото сили имаш, защото такъв гювеч вече никога няма да ти падне".Така партията столетница режисира развитието на нацията. Дори тя да изчезне, мардите остават на силни позиции.
84
0
 
12
 
! Отговори
Тактиката на БКП - 2 преди 3 години
Но точно тези получаваха предимства не само при кандидатстване във ВУЗ, но и за по-нататъшното си развитие. Колкото и да бяха елементарни, осъзнаваха какъв силен коз имат и развиха инстинкт да защитават с нокти и зъби даденото им предимство.Последните от тях - тези, които са навършили 18 г. в периода 1980-1989 г., днес са на възраст 41-58 г. Точно в периода, в който човек се бори да даде силен старт на своите деца и да ги закриля, поне докато влязат в йерархията на шефове или в печеливш бизнес.
83
0
 
13
 
! Отговори
Тактиката на БКП - 1 преди 3 години
спрямо младите, описана в 79 е такава бомба със закъснител, каквато човек трудно може да си представи, ако не се заеме да анализира нещата.Развитието на две поколения беше тотално осакатено чрез тези предимства по параграф за някои категории младежи, част от които си знаеха още от предучилищна възраст, че каквото и да направят, ще им се размине без тежки санкции.На друга част "привилегировани" пък природата беше дала интелектуални възможности само за начално образование.Продължавам -
82
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оха машала другарко как си се ояла,ще се пръснеш от нищоправене,взимай си др.Радеф и гит да въ нема,на такива борсуци че и най-големите заплати,алчни и гнусни не се показвайте повече,оставка,оставка на такива като вас..!
81
0
 
15
 
! Отговори
Йотова преди 3 години
Грух грух
80
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 82Аааа,не ги обиждай,я как хубаво мятат домати и яйца по Парламента....
79
0
 
7
 
! Отговори
ааа преди 3 години
До Анонимени мързеливи и завситливи и некадърни ....майката си трака !
78
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди бяха умните и красивите, а сега младите и талантливите. И като гледам младите са толкова мързеливи, че нищо не става от тях.
77
0
 
15
 
! Отговори
Добре казано,Йотова преди 3 години
Има едно но:старите изтъркани .уцуни трябва да освободите местата.Постоянно говорите-път на младите,но си седите на задниците и с топ немогат ви бутна.Вие пътя на младите го виждате като маса,която вика ура иви ръкопляска,а вие седите горе и давате особено ценни указания за бунти промяна.А как-не знаете.Дайте пример-подайте си оставките и изборитеда са за НС и президент(а вие дори пак да се кандидатирате,няма да ви изберат,изчерпани сте откъм идеи,не че в началото на мандата ги е имало).
76
0
 
10
 
! Отговори
vasil преди 3 години
Това звучи като "дайте път на комсомолците", "расте нова пионерска смяна" и пр. глупости от миналото..
75
0
 
25
 
! Отговори
Само че твоятаПартия преди 3 години
вицепремиерки, 45 години се грижеше да дава път за развитие не на талантливите млади, а на "нашите деца".След "нашите деца" (привилегированите царчета), се предвиждаха предимства за рожбите на милиционерите;след тях - за чедата на малограмотни лица от малцинстватаи от най-забутаните селца на изоставащите окръзи.В някои специалности във ВУЗ приемаха с предимство и такива, чиито родители сас по 20 години стаж в сферата на някой вид производство.И едва накрая - по няколко бройки за отличници.
74
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2052010 минимална заплат 240 лева. Пенсията дори не я знам.Но виж, минималната се качила повече от два пъти за 5 години. И кво? Кухи показатели. Качват, колкото да върви икономиката и да не измре раята от глад.
73
0
 
9
 
! Отговори
манипулаторка преди 3 години
Търси млади да налага джендърската идеология да подписват Истамбулската конвенция.
72
0
 
17
 
! Отговори
Йотова преди 3 години
Да ги преброи младите българи, после и талантливите и да не преписва едни и същи речи.