Марешки: Велико Народно събрание е ненужно

"Воля" вероятно ще гласува против свикването му
14 авг 2020 14:09, Елка Василева
60
Марешки: Велико Народно събрание е ненужно
Снимка: архив, БГНЕС

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки смята, че Велико Народно събрание е "абсолютно ненужна конструкция", тъй като Конституцията може да се променя и от обикновено Народно събрание.

Още по темата
"Считам за голямо губене на време, особено в този момент, в който държавата има нужда от работа всеки един ден за справяне с последиците от пандемията и за развитие на държавата, ние да губим време в преминаване през едно Велико Народно събрание", допълни Марешки пред БНР.

По думите му партията вероятно ще гласува против свикване на Велико Народно събрание, но с уточнението, че очакват да видят конкретните предложения.

По-рано днес премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че неговата партия ще предложи свикване на Велико Народно събрание и нова Конституция.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
3
 
! Отговори
Бензинов преди 3 години
До онзи ден не може да каже и дума, сега да разбира и от Велико народно събрание.***.
52
1
 
8
 
! Отговори
m преди 3 години
До ПроСоТоНапротив! Той е там за да си прокарва закони с които да забогатее още повече и да похранва егото си! Имаше една приказва: "колкото повече, толкова повече", така че не очаквай от подобни мазници да мислят за народа!
51
2
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Щерю: Не могат да съберат две трети, т.е.160 гласа "ЗА". БСП ще са против, защото искат оставка, а ДПС изобщо няма да гласуват. Доган вече е отписал Бойко.
50
1
 
7
 
! Отговори
ззз преди 3 години
Обикновено народно събрание МОЖЕ да променя текстове от конституцията (при 2/3 и т.н.) НО САМО ако те не променят общия смисъл на въпросната част от конституцията!!!???Т.е. практически НИЩО СЪЩЕСТВЕНО не може да променя.Ако се правят промени в съдебната система и прокуратурата (които са силно належащи) ОНС е безсилно.А това за 240->120 си е несъществен популизъм, но има доста въпроси крещящи за конституционна промяна.Друг е въпросът ако има ВНС, какви промени ще направи!
49
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 52Дреме му на Борисов дали ще се съберат гласовете. Ако се съберат добре за него. Хората ще си кажат-добре,че го направи това нещо. Ако не се съберат той ще каже,че е искал,но опозицията не е искала и на тях да се сърдим. И в двата случая печели.
48
4
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
мисля,че Марешки е искрен...А това дали ще е в Парламента или не,май нема особено значение за него..Той си е бизнисмен с мрежа из цялата страна,така че дали ще е вън или вътре в НС ,според мен е все едно за него.Е,депутатския му "имунитет" е някаква преграда с/у злонамерените,но ако искат, винаги могат да му "намерят цаката"..
47
1
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
И сега, за да бъдат осигурени 2/3 от гласуващите, ще започне едно купуване на депутат след депутат - от ДПС и от по- малките партии...
46
2
 
6
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
До Анонимен 49Ма що мислиш, че Слави, оня Хиподил или някой друг "обсебен" ще види НС? Спомни си за Сакс-Кобургготски, спомни си Лукановата зима... даже си спомни Бареков или друга такава "свръхнова". И кво: блясък, трясък и после нищо. Наистина никой нищо не предлага, само викат "УУУ" Е, а после?
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бря..тия не му се нрави,Ами повече парламент няма да види ))
44
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Триковете на Марешки са елементарни за разгадаване. Ще крепи Боко до последно, защото знае, че повече Парламент едва ли ще види. Така че оставката е сигурна.
43
2
 
3
 
! Отговори
komitataда преди 3 години
да попаднеш популстки случайно в политиката означава че тя танцува смао едно лято без спомени
42
1
 
4
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До НИЩО НЯМА ДА СМЕНЯМЕГрешиш! Времето определено НЕ е българско, нито на България!
41
2
 
9
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Магарешки ти си един от тези, заради, които Бойко си отива;))) И като Патерици не ставате, пообнагляхте. Просто Бойко без вас, няма мнозинство и вие сте му "шансът". То па един "шанс". Но, явно е, че ВНС може да вкара "нови играчи" в играта, които доста по-успешно, да ви заместят. Дали Борисов не иска да се отърве от вас?;))))
40
5
 
4
 
! Отговори
Корнелия води преди 3 години
Силно прозира колаборация с Борисовото желание за процедура по ВНС (да оставим заяждането с Президента, семейството му и самата Конституция) и умните от БСП.Умрехме да се кикотим. Корнелия му е подхвърлила некоя лопатка с ИДЕИ и тоя се е залепил за ВНС.Работата е там че това е начинът Бора да влезе в парламента с цялата ГЕРБ и там да бъдат АРЕСТУВАНИ. Леля Кьовеши е все по-близо. Той ще се нада да се гласува разпускане и ВНС, а при залостени врати ще променят дн ред и ще му гласуват оставката
39
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късно е чадо. Ако считаш така бегай при ДПС и с гласовете на БСП и разумните от герб ще му биете шута.Ти поне си от бизнеса и знаеш как са крали и преразпределяли парите към своите им
38
1
 
9
 
! Отговори
Пътник си бе Марешки преди 3 години
Повече парламент няма да видиш и през крив макарон.
37
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Магарешки ще се пазари и после ще се врътне пак към Боко. Аман от тоя ве
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип промени в Конституцията може да прави и обикновено народно събрание и наистина не е нужно ВНС. Няма да променяме границите на България, няма да променяме и държавното устройство или поне така си мисля, значи не ни трябва ВНС. Разликата е, че при ВНС правителството на мутрите ще остане на власт, докато го има това ВНС.
35
1
 
9
 
! Отговори
РРР преди 3 години
Този Марешки , откога стана политик?! Вижда , че скоро ще е извън НС и сега със зъби и нокти ще защитава кокала , до който се е добрал . И не говоря за заплатата , говоря за лобитата . Време е да станем нормална държава .
34
7
 
8
 
! Отговори
Маджо вика Ристю преди 3 години
Мая Костинбродска към кауна Радеф и Импексовата ***. - И ко прайм ся, с тия 25% за Герба и 12% за нас. Сега как ще крадем, пак ли ще го лапаме на Бойко, или тоя път ще има аркадан. ------ АРКАДАН МЕНЕ И ИМПЕКСА НЕ НАА ПЛАШИ, ДОГАНЯ НИ Е ОБУЧИЛ, А И НА СЛАВУЦА И РИСТЮ, ЩЕ ИМ ХАРЕСА, НО НА ТЕБ КАУНЕ, ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО.