СДС за предложението на Борисов: Държавническо и навременно

Това е исторически момент, посочват от партията
14 авг 2020 17:37, Красимир Ангелов
66
СДС за предложението на Борисов: Държавническо и навременно
Снимка: БГНЕС

Решението на министър-председателя Бойко Борисов да предложи свикване на Велико Народно събрание и приемане на нова Конституция е държавническо и навременно, се чете в позиция на СДС.

Както многократно сме подчертавали, само по този начин може да се осъществи реална промяна на модела и да се отговори на исканията на гражданите, смятат от партията.

Още по темата
От там посочват, че единствено десните партии, членки на ЕНП, "могат да затворят страниците на Лилово-Лукановата Конституция и да направят историческата стъпка към
нов основен закон – модерен, европейски и адекватен на реалността".

"Десницата е призвана да извърви докрай пътя, който започнахме преди 30 години – за изграждане на достойна и демократична европейска държава. Този път минава през закона, а не през метежа. Той е единствено правилният", се чете в позицията на СДС.

"Сините" изразяват надежда, че и другите парламентарно представени партии "ще осъзнаят важността на това рeшение и ще подкрепят предложението за ВНС".

"Това е исторически момент, който СДС отдавна очаква, за да се поправят старите грешки на прехода, когато с компромис беше приета наложената от БСП (БКП) Конституция", смятат от СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
баце преди 3 години
Щом му вярвате на глупостите на ББ добре. Само едно от предложоенията на ББ изисква ВНС - начмаляване на броя на дупедатите. Другото се гласува от обикновенно народно събрание.
53
0
 
4
 
! Отговори
бай х преди 3 години
До Pop GruioСДС - стани да седна
52
0
 
4
 
! Отговори
Уууу преди 3 години
Дано да стане на тяхната и да има нова конституция. Но в нея да се забранят антибългарски партии действали против народа и извършили грабежи и раздаване на имущество и фалшива приватизация като СДС, както и БСП-работила 30г с/у българите, партии с етнически облик....,а ами то май няма една читава
51
0
 
9
 
! Отговори
СДС автентичната преди 3 години
Тоя удари дъното и копае еще надолу. Отврат.
50
3
 
1
 
! Отговори
AZ преди 3 години
До Прасчо----------------------------Костов и Софиянски въведоха борда и ни вкараха в ЕС и НАТО.При другаря ти виденов заплатите бяха по 3 долара,пенсиите по 1.
49
1
 
12
 
! Отговори
бай х преди 3 години
тоя на снимката държи чатала с памука и крепи на бойко ...
48
3
 
12
 
! Отговори
Прасчо преди 3 години
Тоя маи ни има за много *** нали именно чрез метеж доиде правителството на - костов което разграби и унищожи бьлгарияМаи е забравил че улични протести свалиха - виденов от власт и доиде - др - костов дето продаде комбината кремиковци за -1 долар колкото и смешно да звучи
47
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сдс -- това са предатели на българските интереси.Това човече с гнусния си външен вид и изражение говори-- аз мога да направя още много за унижението и унищожението на България.
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
сдс=бкп
45
1
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
какви са тези патерици да не би да е сигнал от началника от небето
44
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС?Че има ли такава партия?
43
17
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО Е: преди 3 години
КОЙТО ПОДКРЕПИ ГЕРБ , ТОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ПРИ ПРОМЕНИТЕ!А , ТЕ ---СА НЕИЗБЕЖНИ И НАЛОЖИТЕЛНИ!ЯВНО СА ПРОДИКТУВАНИ И ОТ ЕС И САЩ, ЗАЩОТО "ТУРСКИЯ ПАТОК" НА РУСИЯ И ТУРЦИЯ ... И ТОЙ ГЛЪТНА ВОДА...!
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС не умряха ли с Костов или още живее "синята идея"....:)Разбирам ги все пак, не могат да спечелят с избори, електората им е рехав, единствено им остава да се присламчят към ГЕРБ, ама дали е печелившо.....:))
41
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В герберско-седесарската конституция ще пише, че Евробългария е основана през 2007 година. Евробългария ще престане да бъде държава със социална пазарна икономика, по конституция, и ще стане криминална пазарна икономика.
40
22
 
5
 
! Отговори
Долу президентчето!! преди 3 години
Престъпленията на така нареченото президентче радев минаха границите. опита му с престъпни групи да окупира държавата се провалиха с гръм и трясък. Нека смелия главен прокурор генерал Гешев го арестува и му даде най тежката присъда смърт! Това ще намали напрежението в този тежък момент и народа ще го подкрепи!!!
39
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
-39,птицо лекокрила,какво ти пречи да мислиш като нормален човек.Ти папагал ли си ,или мислещ индивид?Всички които сте на герберската ясла,сте нахални и не до там грамотни.Кокала,тлъстия кокал,за него само ще си спомняте.Аз обикновеният българин,се гордея,че президент на България е Р.Радев,олицетворението на истинския родолюбец.Мразя и ненавиждам олигарсите.Радвам се,че скоро ще ги изпратим,дано да е без камъни този път.
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС за ГЕРБ е като БЗНС за БКП.
37
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя човечец така ли няма грам достойнство? Няма ли приятели, роднини които да му подскажат колко е жалък и колко се унижава?
36
22
 
5
 
! Отговори
Народа е с ГЕРБ!!! преди 3 години
Всеки ден Бойко гради нови красиви магистрали болници и детски градини, навсякъде нови зелени заводи в който народа работи, Бойко даде хляба на народа и хората са много доволни.Ще гласуваме за Герб!!!
35
1
 
11
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
СДС са членове и на бившите и на днешните служби. Може ли агент на днешните/бившите служби да бъде на изборна длъжност?