ГЕРБ - готови да съберат нужните подписи до 2-и септември

Това прогнозира Данаил Кирилов
15 авг 2020 14:20, Петя Славова
473
ГЕРБ - готови да съберат нужните подписи до 2-и септември
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ са готови да внесат в Народното събрание искането за промени в Конституцията и съответно, да събере нужните за това 121 подписа до 2-ри септември. Прогнозата е на правосъдния министър Данаил Кирилов, направена пред "24 часа". Това означава, че най-рано на 2 ноември, най-късно на 3 февруари парламентът ще обсъди свикването на Велико народно събрание.

Темата вече коментираха много експерти, сред които Екатерина Захариева и Томислав Дончев, според които страната се нуждае от промяна в Конституцията.

Още по темата

 Според професор Георги Близнашки пък промените в Конституцията трябва да гарантират демокрацията в страната ни и да не дават възможност случайни хора да определят съдбата ни.

Според Румен Гечев от БСП, опозицията не би подкрепила предложението за свъкване на Велико народно събрание.

Експертът по конституционно право Георги Близнашки също коментира ситуацията пред Bulgaria ON AIR.

Близнашки смята, че в хода на конституционни промени трябва да се обърне поглед и към президентската институция.

"Гордея се с много неща в тази Конституция, гордея се, че спасих родното черноморие от разграбване", обясни Близнашки.

Според него е грешка в Конституцията прекият избор на държавния глава от народа.

"Всичко зависи от това дали в НС ще има необходимата воля и ще се съберат 160 народни представители. 30 години живеем в условията на демокрация, може би трябва да се даде възможност на една нова генерация да се произнесе по тези въпроси", обясни експертът.

"Каквито и промени да се предлагат, трябва да се случат енергично. Надявам се, че здравият разум ще просъществува. България няма време за губене, заради традиционната конфронтация по нашите географски ширини. Не може да извадиш Прокуратурата от съдебната власт. Има дефицит на държавници. Имаме най-добрата конституция в Централна и Източна Европа", каза още той.

От ГЕРБ имат готовност още в началото на септември да входират в Народното събрание предложенията за промени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
337
0
 
0
 
! Отговори
кОЛКО преди 3 години
Много фалшиви подписи ще вкарат.
336
0
 
0
 
! Отговори
До 373 преди 3 години
При 120, ще бъдат достатъчни само 30 депутата за да се вземе някакво решение. Понеже кворума ще бъде 60! Това не е никаква демокрация, това ще рай за мутрите. По-големият електорат на всеки депутат му дава повече власт, на него! но отдалечава ХОРАТА от тази власт! Демокрацията работи в малки мащаби най-добре. Освен това в парламента и сега нямат хора за комисиите... Спестявайте от държавни чиновници, не от тези които ВИ представляват! Не слушайте тъпите идеи на Слави!
335
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ поискаха промени в Конституцията, Маргарит Мицев - адвокат на телевизиа СКАТ на youtube Много информативно интервю: Защо ще слушаме какво казва Венецианската Комисия, а не се обърнем към собствения с опит от времето на Третото Царство, когато други страни са преписвали закони от нас. Осигурителната система (скандинавците са я взели от нас), устройството на правосъдната система - все закони които са станали модел за други страни!
334
0
 
0
 
! Отговори
До 373 преди 3 години
Ха ха, системата била провалена на ниво кадри... добре го извъртя за да оправдаеш тъпия лозунг! Добре работещата система е саморегулираща се, некомпетентните кадри не се задържат в добре работещи системи. Колкото до конституционните промени - отдавна са наложителни, това го знаят адвокатите, друг въпрос, че не са точно тези които бяха изброени от Премиера. И не, не ме чакай, БЕ -това е образно говорене, ако разбираш какво казвам.
333
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 374Къде да те чакам, бе?Не разбираш какво ти се казва ли?Системата е провалена на ниво кадри.Благодарение на упойката, инжектирана под формата на евромилиардите, на власт се окопаха бандити. Разделението на властите не съществува. Гласуваха си специални закони, които са в нарушение на конституционните норми. Какво повече искаш да чуеш?Без европарите, Боко е кръгла нула.Народът го търпя, докато той не се помисли за незаменим, баща на нацията, върховно същество и не тръгна да гази п
332
2
 
1
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 3 години
Чакай, нали СИСТЕМАТА ви убиваше?
331
0
 
0
 
! Отговори
към к.372 преди 3 години
Моля да се чете: " но при изпълнението ИМА три много сериозни пречки." Извинявам се за грешката...
330
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А целта каква е: в крайна сметка Томи Дончев премиер, а Падишаха - президент. Добре измислено, но при изпълнението три много сериозни пречки. Боце, това не е като при СИК - казал, отсякакъл. И не забравяй, че Големият Маргин след някоя твоя голема грешка те е чукал с два или три пръсти по главата и е споделял, че това е една Голяма Тиква. Прякорът ти не е сменен досега. Разбираш ли подтекста на посоченото?
329
0
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Нали искате Промяна? Каква по-голяма промяна от БАЗОВАТА?------Кой и кога е искал да се маха старата Конституция и да се променят БАЗОВИ неща? Искат се кадрови промени - оставки на престъпниците Борисов и Гешев, и отмяна на противоконституционните закони, приети от гербавото мнозинство.
328
0
 
4
 
! Отговори
до к.362 преди 3 години
Т.е. ти приемаш, че ББ и ДП не са охранени ***, така ли ? Но как приобщи ген.Радев към тях? Та той има стегната фигура, акълът му е на мястото и е избран от 2,5 млн. души! По този начин обиждаш и тях! Ходил ли си скоро на невролог?
327
1
 
3
 
! Отговори
Haide Pernik преди 3 години
Алоу, елате в квартал Кремиковци на София и ще видите колко е строил Бойко.Всичко е старо и разрушено.Няма инвестиции.БСП пък при тях бяха супер зле пътищата.Абе всички вън от управлението бе.Изринете ги тия бивши комунисти и комсомолци бе.А ти бе Бойко, що не осъди един политик крадец бе?То и ти си същия бе!
326
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този новаченски лигав брус да каже къде е била прокуратурата от Освобождението на България от турско робство до 1944 г. и от 1944 г. до 10 ноември 1989г. Кратко и ясно, без излишни обяснения.Второ: да каже законно ли е факти, установени със СРС, да се изнасят в медиите и/ или да не се унищожават след като се установи, че лицето няма провинения и случайно е попаднало във връзка с разследване на друго лице. Съдията, дал цитираното рарешение за публикация в медиите, подлежи ли на наказание и съд?
325
1
 
2
 
! Отговори
До Сата НАТО преди 3 години
Много ви е плоска пропагандата. Защо въобще ги изреждаш тези имена? Толкова ли си сигурен, че, примерно Марешки, ще влезе в селедващия парламент? Ясно е, че Ако се пише Конституция това ще става в следващото Събрание, ако то е Велико, от нови парламентаристи. След като сте толкова сигурни, че народът е с вас, какъв ви е проблема? Нали искате Промяна? Каква по-голяма промяна от БАЗОВАТА? Шанс примерно да се разправят с незаконната приватизация или лустрацията-нали за това ревете?
324
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дани Ръбъла пише конституция,и БЛИЗнашки му помага?!..."И почвам да бегам бате,"
323
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В сегашната Конституция има всичко необходимо да се живее нормално - единственото Условие е Суверенът да не спи и да не се литка по манипулациите на на престъпници като Гешев, Цацаров, Бойко Борисов или НОЩ. Без да бъдете будни и мислещи, човечни и добри, ше ви *** през всека конституция - ако ще и Господ да слезе да ви я напише.
322
1
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Кой не иска конституцията създадена от Луканов и Лилов да бъде променена?------А кой иска бай Толуп, Иван Гешев, Цацаров, Делян Пеевски, Данаил Кирилов, Каракачанов, Марешки, Валерката и бездетното му корве, Кирчо Добрев, ***, Менда и Кралев, Мутафчийски и Кантарджийски да пишат конституция за целия остатъка от живота ни и за нашите деца? Само да вметна - сегашната Конституция не е писана от Лилов и Луканов.
321
1
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 356 преди 3 години
Хора които работят, гледат деца, плащат сметки и заеми не са толкова навити да ходят да се заяждат с групички, платени да сеят метеж в полза на международно издирвани олигарси или руски интереси. Очевидно е!
320
0
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
Шах и Мат
319
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ОСТАВКА - Кръгом, марш под юргана !
318
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорите за контра-протести, за "недоволните от недоволните", били сте милиони? Къде сте? "Ми ходим си на работа, живеем си нормално живота" - Аха ... Демек всички сте вие. Ако бяхте толкова много и толкова силни, з аколкото се изкарвате, щеше да има не 100 а 100 000 души още на втория ден, да покажат, че няма да мине номера. То кво имаше? 2-3 "бияча", дето нападаа възрастни жени, една откачена баба, дошла от село, дето се скара с един ***, който си е ***, нищо че е от протестиращите.