Протестът ще се радикализира, възможен ли е кабинет ДБ, БСП и Слави?

Очаква ли ни правителство на малцинството?
Обновена: 6 сеп 2020 09:46 | 6 сеп 2020 09:45, Александър Попов
421
Протестът ще се радикализира, възможен ли е кабинет ДБ, БСП и Слави?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Събитията от 2 септември, когато се състояха сблъсъци между полицията и протестиращите, са имали частичен ефект на сплашване. Протестите няма да спрат, но ще се радикализират. Нямаме нужда от всичко това, заяви социологът Кънчо Стойчев пред bTV.

Според него "кървавата сряда" е най-грозното нещо, което се случвало в последните 30 години.

"Случи се така, че бяха бити не тези, които трябва да бъдат набити, защото на площада се появиха едни лица, които трябваше да бъдат набити, но вместо това бяха набити невинни хора", коментира още социологът.

Още по темата

Вероятно ни очаква правителство на малцинството, защото всички ще се обединят срещу ГЕРБ, прогнозира политологът Стойчо Стойчев.

"Струва ми се, че ще имаме все по-фрагментирани парламенти, равни по брой депутати и партии, досега имахме една доминираща партия и други по-малки. Ще имаме многопартийни мнозинства и ще трябва да свикнем на 2 години да имаме", коментира Стойчев.

Според него живеем във време на нетърпимост между политици и обикновените хора. По думите му Бойко Борисов е направил много за страната ни в последните 10 години.

Стойчо Стойчев не изключи възможността следващото правителство да е коалиция на "Демократична България" и БСП , подкрепена от Слави Трифонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
0
 
2
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Помните ли как Славчо сричаше като първолак въпросите към Борисов и като се видя омотан като пате в кълчища щото се оказа че не разбира нищо от икономика и бюджет се оправдаваше с МИ ТАКА СА МИ НАПИСАЛИ ВЪПРОСИТЕ !
366
0
 
2
 
! Отговори
ООх преди 3 години
Не!Шоумени с ниско ....и такива,които са участвали активно в унищожението на Б-я.Вразумете се!!!
365
1
 
5
 
! Отговори
изобщо не си в час преди 3 години
До Анонимен 393Точно обратното!България се развива със сравнително нисък темп,но равномерно и стабилно!Просто много българи искат на готово,и не искат да работят!А работа има за целия китайски народ!На времето,като бях в Щатите,всичките ми познати работеха на две места за повече доходи!И никой не крещеше пред Белия дом,че парите му са малко!Българина посмъртно не можеш да го накараш така да работи!Той чака да му дават,а той тарикатски да се хили и да щрака с пръсти!Никъде по света това го няма
364
2
 
8
 
! Отговори
проруски-протести преди 3 години
Комунистически протести не подкрепяме! Импичмънт на Грипен Радефф !
363
1
 
2
 
! Отговори
ДО ДОЦЕНТА преди 3 години
СТОЮ СИ ГИ ДУМА ЕДНИ ,АЛА БАЛА ПОРТОКАЛА ИЗМИСЛЕН ДОЦЕНТ.
362
1
 
1
 
! Отговори
баце преди 3 години
Всичко е възможно стига да вървят нещата напред , да не плащаш такса успех на ББ, да не те рекетира Шиши, Петьо и ..., да не плащаш излишни такси на държавната администрация и да не издържаш талкова много толупи в един куп партии, както и да спреш да харчиш за глупости. Проблема е наложения мутренски модел.
361
0
 
7
 
! Отговори
marika04 преди 3 години
До АнонименСлавето да си гледа шоуто,а не политиката тя не е за неговата музикална уста
360
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никога повече герб
359
1
 
7
 
! Отговори
М? преди 3 години
А защо Слави при положение че през цялото време на тия протести не се обади въобще да заеме позиция?
358
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът,замислен като преврат, е неуспешен.Защо?Защото е основан на отрицание.През целия мандат на правителството не можа да изкристализира нито една смислена опозиционна идея Някакво джавкане на ниво Женски пазар. Въведоха се мерки за ограничаване на епидемията. Веднага БСП и радев се обявиха против. Мина време. Отмениха се мерките. Веднага БСП и радев се обявиха за мерките. По същия начин за всяка идея се хващат. Симулират дейностНа площада излязоха неподготвени. И разбира се, загубиха
357
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможни са всякакви кабинети и правителства, но най-напред Бойко Борисов трябва да си подаде оставката за пореден трети път през последните 10 г. Той направи всевъзможни коалиции през това време, а България продължава да върви надолу. Никакви изменения на борсовите индекси на капиталовия пазар, нищожни лихви за банковите депозити, както и все повече хора, които скандират "Оставка".
356
1
 
16
 
! Отговори
Ако това е новото, преди 3 години
язък за барута, защо ги ручаме жабетата!? Славуца и политика, по зле и от Боковата ще бъде. Проф. Христов го попита, ако влезе в парламента кого ще представлява, дългуча отговори -недоволните и ядосаните. Пита го за идеи, за дългосрочни цели, за нова визия на България,дългуча отговори, ще видим времето ще покаже!? На това ли да се надяваме, пак на сбирщина, ДО КОГА?
355
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говори глупости тоя. Кой нормален човек би гласувал за партията на Слави?
354
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да избираме между две злини.Предпочитам ГЕРБ да си изкарат мандата и по мирен път да се реши всичко на избори,не ми харесва агресия,ама никак.
353
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДБ във всичките й форми е абсолютно вредна партия... дори малките деца го разбраха.А отровените трима, им личи от самолет че имат полит амбиции под крилото на въпросна партия, което само по себе си прави "протеста без партии" още по-зле изглеждащ.
352
5
 
14
 
! Отговори
Радев-подстрекател преди 3 години
Кофти чувство е да знаеш, че след максимум 1 година ставаш подсъдим Фигурант.Времето изтича, а с него и свободата, която ще му липсва.
351
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
парламентарния цирк ще рпдължи и след изборите.протестъра си лае, събранието си върви...
350
12
 
6
 
! Отговори
ГЕРБ-БКП преди 3 години
До Анонимен То циркаджилък е ,че комунягата от Банкя и Черветото котило Герб ,,днес свирепи демократи са .
349
2
 
18
 
! Отговори
Учиндолецот да си .. преди 3 години
мамата.
348
7
 
5
 
! Отговори
Мъдрост народна преди 3 години
Назад, назад, гладен народе,Не мой' да одиш за властта!Че край нас си има, пачки дилбоки,Не ке можеш да си ги сакаш!