Борисов ще участва в 75-ата сесия на Общото събрание на ООН

Заради пандемията той ще се проведе онлайн
18 сеп 2020 09:32, Елка Василева
84
Борисов ще участва в 75-ата сесия на Общото събрание на ООН
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов ще участва в Общия дебат на 75-ата редовна сесия на Общото събрание на ООН, който ще се състои от 22 до 30 септември.

Заради пандемията от коронавирус световният форум ще се проведе изцяло онлайн, а не в централата на ООН в Ню Йорк, съобщи правителствената пресслужба.

Темата на дебата тази година е: „Бъдещето, което искаме, и ООН, от която се нуждаем: потвърждаване на колективния ни ангажимент към мултилатерализма - справяне с пандемията COVID-19 чрез ефективни многостранни действия“.

По време на своето изказване в Общия дебат на световните лидери министър-председателят Борисов ще представи позициите и приоритетите на България по широк спектър от въпроси, включени в дневния ред на сесията и представляващи интерес за нашата страна в регионален и глобален план.

През настоящата 2020 г. България отбелязва 65-годишнина от приемането й за член на световната организация.

Преди откриването на Общия дебат на 22 септември, министър-председателят Бойко Борисов ще участва в първата за Десетилетието на действието Среща на високо равнище по устойчивото развитие.

Тя се организира от генералния секретар на ООН Антонио Гутериш днес, 18 септември, и също ще се проведе онлайн.

Във фокуса й ще са действията по линия на Целите на ООН за устойчиво развитие, определени от световните лидери с резолюция на Общото събрание на ООН на 25 септември 2015 г. Тогава държавите членки приеха документа „Да преобразим нашия свят: Дневен ред за устойчиво развитие до 2030 г.“, начертал 17 цели в три измерения - икономическо, социално и екологично. Сред мерките са: изкореняване на бедността, осигуряване на здравословен живот, качествено образование, икономически растеж, намаляване на неравенствата, борба с изменението на климата, мир, справедливост и силни институции.

По време на изказването си на срещата на високо равнище днес премиерът Бойко Борисов ще постави акцент върху необходимостта от тясно сътрудничество и координирани действия при изпълнението на целите, чиито главен принцип е „Никой да не бъде изоставен“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 3 години
А на какъв език ще говори там, питам за един приятел, че е доста ***, пък и той иска да отиде.
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 70Сигурно за фигуранта иде реч.
65
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може да започне на 22 он, но до 30 ще завърши аут! И това, което са записали като тема на дебата, простоватия *** първо не може да го прочете, камо ли да го разбере и абсурд да се изказва и дебатира! Да им прати малко фотоматериал с коментар за качествата на Герб - жени и тук-там уж мъже и да се приключва! По интересно ще е!
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чл. 104 от НК - "Който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин..., се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 г." И още: чл. 103 от НК - "Който, изпълнявайки държавна служба или поръчение пред чуждо правителство или международна организация умишлено ги води във вреда на републиката, се наказва с лишаване от свобода от 10 до 15 г., както и с лишаване от права по чл. 37, ал. 1, т. 6 и 9". Дано някой юрист подскаже на Гешев за какво става дума.
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев с лекота и удоволствие обвинява в антидържавна действия русофили и хора, които са говорили с Васил Божков, например. Но трети ден мълчи за разкритията на германското издание Шпигел за съзнателното слугуване на Анкара чрез нейния вече бивш посланик в София Сюлейман Гьокче от българския премиер, главен прокурор и шефове на разузнавания. Никакъв знак, че скандалът ще се разследва или поне ще бъдат проверени изнесените данни.
62
1
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Ъъъъ....торта....ъъъъ...Сахар...ъъъъ
61
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев къде го канятникъде
60
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КалоянВ началото може и да е бил подчинен, но сега е партньор от който зависят доста хора от обкръжението му :)Много хора го подценяват, но си е хитра лисица :)Разбира се ще направя уточнение, хитър не значи умен, но наистина си е постижение да превърнеш една държава в своя собственост, при това членка на ЕС, наистина ги кара с 200 европейците :)))
59
4
 
8
 
! Отговори
Протеста преди 3 години
О С Т А В К А
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха хаТежко им на преводачите
57
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КалоянНяма опоненти в своята категория... Няма и да има. Всеки може да приказва...важно е кой върши ...работа...
56
13
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
Последний напън вече е настал! Тогава Братиньо,герберски генерал ревна гороломно: Скъпи ГЕРБерасти,Карадере хазната,а като няма хляб, народа да яде пасти...
55
12
 
6
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
До АнонименБСП отдавна са умрели и не са фактор. Те са по скоро необходим противник на който Бойко се изявява като боксьор на боксова круша. Слаби са, но за за да си вдигне рейтинга му вършат работа. Така е защото хората които му вярват се уморяват когато мислят и трудно отсяват пляват от зърното. затова на тях им е нужен бащица. Едно е да се бориш със слаб противник друго е да се бориш с хора имащи идеи и знаещи какво да правят. А щях да за бравя и да не са прости както Бойко определи своите
54
3
 
5
 
! Отговори
Цитат 4 преди 3 години
.......От време на време за радост на животните и отвличане на вниманието им, собственикът организирал фиктивни борби с предизвестен край между настоящия фермер и другите кандидат фермери, като ги наричал честни и демократични избори. Май скоро щяла да бъде една от тези шоу програми така, че съвет към другите животни запасявайте се с пуканки, докато чакате ред за кланницата
53
6
 
8
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
Сещам се като чета коментарите, че преди да падне бай Тошо се говореха много вицове за него. Сега като че ли ситуацията изглежда подобна с Бойко. Не че Тодор Живков беше светец но разликата е че след бай Тошо нямаше нищо за него. Оказа се че неговия антураж е злоупотребявал с името му и имал куп привилегии. А при Бойко не е така. Никой не може да гране повече от колкото той му отпусне. Явно има силна ръка с която шълни бездънния чувал за себе си.
52
2
 
2
 
! Отговори
Цитат 4 преди 3 години
Все пак, периодично сред животните се появявал някой див инат глиган, който виждал накъде води пътя, но за радост на фермера и собственика, това било по-скоро изключение, животните не му вярвали и той веднага бивал отделен от тях и пратен към кланницата с експресен превоз. Та сега под натиска на разбунтувалите се животни е на ред да бъде сменен поредния фермер, като част от животните си мислят, че той ще поеме друг път с различна крайна цел от посочената от работодателя му, а друга част (по-голяма) от тях просто иска пътят до кланницата да е през вкусна зелена трева. Как ще свъ
51
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Борисов въпреки БСП успява да води държавата в правилната посока.
50
2
 
4
 
! Отговори
Цитат 3 преди 3 години
За същите тези 30 години обаче инвентарът на фермата бил или продаден или разрушен, а животните се чудели как ще станат образцов чифлик без тях. В действителност се оказало, че в другата ферма, макар и живеещи малко по-добре били същите животни, а собственика е решил и тях да съкрати като численост, просто защото вече не му трябват и не иска барабонки в райграса пред имението. Все пак, периодично сред животните се появявал някой див инат глиган, който виждал накъде води пътя, но за радост на фермера и собственика, това било по-скоро изключение, животните не му вярвали и той вед
49
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Европейската комисия по правата на човека май издирвала Цацаров и Борисов ?
48
2
 
3
 
! Отговори
Цитат 2 преди 3 години
Кучетата пък не се сменяли съществено при който и да е фермер, защото тях ги отглеждал и хранел собственика на фермата, а не фермера и те били верни нему. Животните все още не били осъзнали, че ще ги заколят всичките, както това правели вече 30 години, колейки от време на време по някое друго с цел намаляване на популацията.На тях постоянно им се приказвало, колко е хубав живота в евро-атлантическата ферма, която е зад баира и колко свободолюбиви и демократични са тамошните животни, кучета и овчари, а то вярвало, че добрият стопанин е решил да направи и тяхната ферма райска градина. За с