Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула

Независимостта не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност
383
Борисов: Разделението не е било и няма да бъде успешна формула
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов честити Деня на Независимостта в пост в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

„Отбелязваме 112 години от обявяването на независимостта на България! Брилянтен ход на българската дипломация и политически елит. Пример как с премерени и смели действия се постига една дългоочаквана цел, особено важна за нашето развитие, самочувствие и международно положение. Днес единствено независимите държави могат да отстояват ефективно националния си интерес. Членството в ЕС ни отреди място сред модерните и демократични страни, където гарантирането на свободата и гражданските права е преди всичко останало. Независимостта обаче не е даденост, за нейното отстояване се иска решителност и отговорност, написа той.

Според него и днес хората настояват за икономически и културен напредък.

„И аз съм убеден, че нищо не бива да спъва страната ни по този път. Затова подкрепям всеки глас в тази посока. Но няма да се уморя да казвам, че българският народ е миролюбив народ, че успех се постига с диалог, а не с противопоставяне. Разделението не е било и няма да бъде успешна формула в политиката и събитията отпреди 112 години го доказват. И тогава, и днес единството е това, което трябва да поставяме в основата на всяка национална кауза. Уроците остават и за обществото, и за политическите лидери. Честит празник!, пише още Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


383
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
267
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестират и се трепят по площадите помежду си и взаимно с полицаите,за да могат да вземат олигарсите властта и да си разпределят едни 60 милиарда между себе си,а вие си мислете,че се борите за права и затова искате оставки!Честито на баламите!
266
5
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Какъв диалог може да има с БСП, която просто иска властта? Тя така унижи Борисов в очите на избирателите, а той иска диалог...Трябва да ги остави да се удавят в собствените си л.айна!Кучетата си лаят, керванът си върви! Съединението прави силата, но не съединение с престъпници, донесли най-голямата криза на страната, лъжещи безочливо, манипулатори и интриганти...Ако Бойко каже едно добро политическо решение на БСП за целите 30 години на съществуването им това би било прецидент..
265
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да не сме разделени когато един има цело и пълно шкавче с евра и злато , а другите едва кретат от месец на месец.
264
6
 
15
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Мутро БМБ, научи ли че в Румъния увеличават пенсиите с 40%?Ако си научил омитай се по-бързо, защото ще те сполети съдбата на Чаушеску!
263
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутро сбогом няма вече шкафчета с евраци ,няма вече къщи в Барселона ,ще пиеш на мишо от бирата
262
3
 
2
 
! Отговори
Изборите идат преди 3 години
Познавам по многобройните "мулета" шетащи по централните капанчета и градинки. Навсякъде се предават едни пакетчета цигари в найлоново пликче. Най ми прилича на събиране на пари за изборите. Като гледам породата на мулетата. Финансите текат или към ДПС, я към ВМРО.
261
1
 
0
 
! Отговори
Barba Ganios преди 3 години
До Анонименdo 301 ...ama tarpite fakta ,che vojda vi e ,mutra,prestapnik s kriminalno minalo ,prost kato tsarvul ,edniknijnik,kradetsi i lajets ?!?!! Balgarite obichame Rusia i ruskite hora ...a ti si prosto obarkan ...ama mnogo !!!
260
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ МОЖЕ ДА ТЪРПИМ ФАКТА ЧЕ В БЪЛГАРИЯ РУСОФИЛИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА БЪЛГАРСКИ ПАТРИОТИ И НЕГРАМОТНИЦИ СТАВАТ ПРОФЕСОРИ БЕЗ ДА МОГАТ ДА ЧЕТАТ.
259
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БМБ свирни на бек вокалите, на които ти си шеф, да вземат да спрат да разединяват! Той човекът глава си го каза, че те си търсят война, И ЩЕ Я ПОЛУЧАТ, ама кой да слуша?!?
258
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 01,09,2020 румънския парламент гласува вдигането на пенсиите с 40%.Ами само за това, че Единокнижния се хвали че дал по 50 лв на всеки пенсионер и очаквал да му благодарят... само за това би трябвало да бъде изпратен с камъне и дърве.
257
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То не е разделение, то е обединение. Обединение срещу твойта муцуна!
256
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
правилнохайде да разделим кюлчетата
255
9
 
7
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Не е виновен само той за националното и страданиесписъка е много дълъг.И след него ще са същите стига сме дерзалинямя да стане нашата да живеем нормално като бели хора че и внуците ни
254
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Деня в който мутрата бъде уби ще бъде новия национален празник на всички истински българи !
253
5
 
29
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Борисов е този, който насъсква по-простата част от населението към агресивни действия.
252
3
 
35
 
! Отговори
Ne преди 3 години
Не е успешна формула мафиот да управлява държавата.По този въпрос няма разделение, над 60% са съгласни!
251
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да та светна че "Сарая(Европейците) са демократите либерасти на сащ, те управляват меркел, макрон и оттам целия ЕС(Англия се измъкна), а "Американците" са пак демократите на сащ.За 30г този демократски тумор пусна метастази и води битка с единствения дето им се противопоставя - Президента Тръмп.Така че и едните и другите са демонокрасти, яко финансирани от гейта, соро-са, бесоси и прочие.
250
2
 
22
 
! Отговори
Къш преди 3 години
От тука куче презряно. Чиба мутро.
249
1
 
21
 
! Отговори
Скрий се преди 3 години
Бе *** страхлив и алчен. Марш от България!
248
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изборите се решават от гласувалите - отиват 300000 за 3 патрии, кат Обедненти патреотари, другите 4 млн си седат у дома щот немало за кого да гласуват и хоп,ей ти власт, ей ти постове, краде и с *** си и не мож го махна кат фане кокала.Може да няма за кого да гласуваш но има кого да спреш, така че всеки един трябва да гласува,кога българина разбере т'ва просто правило тогиз може да разчисти продажниците във властта.