Какво стои зад оставката на началника на кабинета на Румен Радев?

Калоян Методиев ще продължи политическата си кариера, смята политологът Румяна Коларова
Обновена: 22 сеп 2020 19:52 | 22 сеп 2020 19:47, Анисия Иванова
81

Какво стои зад оставката на Калоян Методиев и може ли тя да създаде напрежение между държавния глава и лидера на БСП Корнелия Нинова?

Оставката на началника на кабинета на Румен Радев отекна извън президентската институция. Новината съобщи сам Калоян Методиев в профила си във Facebook:  "Напускам президентската институция поради разминаване в оценките, методите и целите на политиката (не в конюнктурен смисъл). Благодаря на част от екипа, с който работихме. Продължаваме напред!".

Още по темата

От своя страна, президентът подчерта, че решението не е на Методиев, но му дава възможност за изява на друго място. "Благодаря на господин Методиев за работата му за институцията. Мисля, че с моето решение му давам свободата да разкрие своя безспорен потенциал другаде, стига, разбира се, да получи доверието, което аз му гласувах", каза държавният глава.

Според политолога доц. Румяна Коларова Методиев ще продължи политическата си кариера. "Той винаги е държал да остане авторитетът му, имиджът му на професионалист, на човек, който се занимава с политически науки, да остане ненакърнен", обясни Коларова.

Политологът Слави Василев обаче вижда друг сюжет зад оставката на Методиев. "Аз имам информация отвътре и веднага ще ви запозная какво се е случило. Разминаването е следното: Калоян Методиев е човек, който е искал по-скоро сближаване и намаляване на тона на президента към управляващите и по-скоро помирение, докато президентът е абсолютно несъгласен с това. Този сблъсък е предизвикал Румен Радев да отстрани Калоян Методиев от длъжност", подчерта Василев.

Калоян Методиев се задържа на "Дондуков" 2 малко повече от година. Неговият предшественик Иво Христов напусна, за да влезе в листите на БСП за евроизборите. Същото по-рано стори и секретарят за връзка с медиите Елена Йончева.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
11
 
! Отговори
Президентът се преди 3 години
До Анонимен 55 - стреми да ни направи руска република,дали ще му се отвори парашута ...
54
11
 
25
 
! Отговори
Simvola преди 3 години
Виждам, че кораба на Радев потъва.
53
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки работещ за диалог с мафиотите Бойко и Доган и техните слуги е национален предател.
52
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев-предател!
51
32
 
14
 
! Отговори
Антибоко преди 3 години
Тиквата прави чудеса,за да остане на власт. Ф.Димитров, Плевнелиев,учени,с дипломи признати само от ГЕРБ, социолози ,психолози,икономисти... всички ежедневно ни внушават какъв приказен живот живеем и колко много ще пропаднем,ако не слушаме Тиквата. Много го е страх тулупа , защото падне ли от власт не само сръбската мафия се готви.... Ни
50
20
 
52
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
До Анонимен"Това е ясен знак ,че в президентството нещо не е наред." Грешиш в президентството нищо не е наред. Има само воня и нужда от освежаване, т.е. оставка на Фигуранта.
49
16
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е ясен знак ,че в президентството нещо не е наред.Тоя шумкар,прецедента,няма да се спре пред нищо за да разбие България..
48
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е тиран, не е перфекционист. Мачка. Диалог при него няма. Има"Кръгом. Ходом марш", ако си го спомняте този епизод. Влезе в жесток конфликт със служебния премиер назначен от него. Един от съветниците му изпищя и напусне след натиск от един от разследваните в момента съветници. Съветник по юридическите въпроси го напусна огорчен. Негов близък приятел си подаде оставката като шеф на НСО след конфликт с". И т.н., и т.н. Човека пише, че сам напуска. Този твърди, че го е освободил??!!
47
26
 
9
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Значи както казаха веднага след отставката е бил - уше на - герб
46
21
 
21
 
! Отговори
Станишев преди 3 години
Тиквата,Шиши и оня със сарайте няма да се предадат лесно.Шкембе Воевода също е с тях.Черепа е далече и е изолиран.Богатсвото и милионите са му разграбени от тримата .Зеления чорап е сам и нищо не може да направи.Така че нищо няма да се промени.
45
10
 
40
 
! Отговори
akudд преди 3 години
пилотката радко БИЛ му дал право и свобода да се изявява на други места хахаахах, пълен ***!!!!
44
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зад оставката стои оставката и на неговия началник
43
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
***, ***, Зеления чорап, Нема ум, Фигурант........
42
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май и оттам ще излизат шкафчета ?
41
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зад оставката кой стоял.Естествено СУДЖУКА.
40
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодаря на част от екипа с който раборихме, това значи, че има още комсомолци!
39
4
 
22
 
! Отговори
Пак преди 3 години
И нали няма задкулисие,пак се обърках
38
30
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винету от Банкя има пръст в тазиработа.
37
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи такава била работата. Поредния б.оклук дето иска да се гушка с Т.иквата и Д.ебелян. Не знам защо го е търпял досега тоя.
36
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е гербаджийски консомолец!