Караянчева: Днес е празник на политическата воля, на онези, които мислят занапред

Честванията във Велико Търново са под патронажа на председателя на НС
Обновена: 22 сеп 2020 22:35 | 22 сеп 2020 22:20, Анисия Иванова
77

Днес е празник на политическата воля, тържество на здравия политически разум, празник на онези, които могат да мислят занапред, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в тържественото си слово във Велико Търново, съобщиха от НС

Председателят на Народното събрание прие почетния строй на ротите на Националния военен университет. По традиция беше прочетен манифестът, с който на 22 септември 1908 г. цар Фердинанд провъзгласява Независимостта. Тържествената заря-проверка се проведе на площад „Цар Асен І” пред крепостта "Царевец".

Обявяването на независимостта на България преди 112 години e eдно народно усилие, което трае десетилетия, отбеляза в словото си Цвета Караянчева. По думите й пътят към историческия 22 септември 1908 г. е предначертан от визионерите, участвали в борбите за църковна независимост, от архитектите на БРЦК, от онези смели българи - герои и мъченици, участвали в Априлското въстание, от опълченците в Руско-турската война, от създателите на Търновската конституция и от онези  българи, които постигнаха такъв икономически подем, че Великите сили останаха изненадани от това, което сътвори млада България.

Цвета Караянчева посочи, че на 22 септември е изчетен Манифестът за независимост, а после много хора се борят на дипломатическия фронт. По думите й те обикалят столиците, търсят подкрепа,  отстъпват по някои въпроси, но по други са стоманено твърди, за да може в средата на април 1909 г.  независима България да бъде призната от всички.

Според председателя на парламента, когато се събираме да честваме това, което са направили за държавата ни строителите на съвременна България, трябва да не забравяме и да не допускаме отново грешките на тези след тях.

Цвета Караянчева отбеляза, че във Велико Търново всеки камък има история и тук трябва да имаме най-голяма отговорност, за да можем да запазим онзи изначален смисъл на понятието независимост - сплав от идеализъм, прагматизъм, разум и храброст.

Тържествата приключиха с пищна заря, на която присъства и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, но бяха белязани от освирквания и викове "Оставка".

"Това бяха 15 човека, докарани от колега народен представител от БСП - Явор Божанков. Той командваше от трибуната с SMS-и. Не е красиво, останалите граждани искаха да се порадват на тази прекрасна заря", коментира председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
4
 
! Отговори
Тая офца преди 3 години
Е говорила такива глупости в Търново,че трябва моментално да я уволнят.А тоя тиквата,как ги събра при него ,от *** по- ***, то не беше гешев ,то не беше цвета.Събирани от кол и въже.
45
2
 
4
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
Ххахаххахахаха - това ли ви е статията по темата? А че не се чуваше нищо друго по време на речта ѝ освен освиркването? Хаххахаахах Това трябваше да е водещото заглавие - че семплата кърджалийска пеперудка не може да си покаже носа извън някакви малки села с организирана публика. В първия миг, когато излезят на събитие, което е официално обявено и получават народната любов. Боко кога последно излезе при хората от джипката?! хахахаххах
44
2
 
2
 
! Отговори
Спеца преди 3 години
Определено мислят за напред , защото каквото завлекат и авантят го съхраняват в чекмеджета, офшорки , под дюшеци и т.н !Някои инвестират в апартаменти почти без пари!Но това са обикновенни хайдуци , а не лидери на народа!
43
3
 
5
 
! Отговори
Жо преди 3 години
Госпожата ще бъде запомнена в историята на парламентаризма с определението, което Боко направи за нея!За съжаление, с нищо друго.
42
10
 
1
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания госпожо Караянчева. Вие сте достойна Кърджалиска дама !
41
2
 
7
 
! Отговори
Ивето преди 3 години
Никой не ги е довел , това са мислещи хора, които искат промяна и винаги ще освикват нахалните и некадърни управници.
40
3
 
11
 
! Отговори
Rossio преди 3 години
Нагла, вкопчила се във властта ТНКП. То бива, бива простотия, но да те освиркват и ти да стоиш като пън - е това е , тя си е свикнала да папка и да слушка. Овчедушие, безпардонност, слугинаж!
39
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите на БСП искат промяна инарода иска иска оставката на Нинова за начало
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хич не обичат шайкаджиите да ги освиркват! По тази причина главната Тиква излиза само с джипката и ходи само на места, къде публиката е предварително селектирата от щаба на ГЕРБ
37
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 60Така е, лявата ръка може да му е. Хваща го на определено място и го мачка, мачка. Докато не изхвърли малко течност, после ще се успокои.
36
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мизерници - вие мислите само как да си напълните джобовете!Караян4ева е жена без достойнство, просто жалка креатура на председател на парламент!
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я кажете как Гешев ни поздрави за празника.Какви небивалици изтърси, били сме "първата национална държава в ЕС"?!Ама няма какво да му се изненадваме, учил е история там където е учил и право.
34
3
 
3
 
! Отговори
Дядо Петър преди 3 години
".. на ония, които мислят занапред" как да продължат за ни будалкат, лъжат и крадат.А че цялата ви мафиотска банда, начело с вашия КАПО ДИ ТУТИ КАПИ, МОЖЕ ИЗОБЩО ДА МИСЛИ, е въпрос с понижена трудност.
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много умна реч, казана от умна и красива жена. Не напразно е, ако не дясната, то поне лявата ръка на Генерал Бойко!!!
32
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя и много други неща е изтърпявала...
31
23
 
10
 
! Отговори
Изглежда преди 3 години
Браво на жената, че изтърпя провокациите.
30
3
 
14
 
! Отговори
нулев коефициент= преди 3 години
=***
29
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Караянчева говори истинатаа БСП са терористи и метежници.
28
32
 
7
 
! Отговори
Рада преди 3 години
Браво Караянчева каза им че са с нисък коефициент на интелигетност да и браво на полицията и на момчетаъа с униформите не да като вас наркомани мързеливи и ***
27
12
 
36
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Тия военни не ги ли е срам да козируват на една тьпа кърджалийcка пу*ка?