Политолог: Мястото на протестите е пред НС

Спорен е начинът, по който се случват демонстрациите, смята доц. Буруджиева
22 сеп 2020 22:30, Анисия Иванова
20

Не знам дали има такова нещо в европейска държава, да се броят дните на протести. Това се случва само у нас. Един протест се прави, за да постигне целите си. Няма значение колко дни ще продължи възмущението", каза в ефира на "Денят ON AIR" политологът доц. Татяна Буруджиева.

Експертът коментира и евентуалния диалог между президент и премиер.

"Струва ми се, че всички действия, които следват след началото на протеста и след първите 1-2 седмици, когато стана ясно, че няма да се подава оставка, са по същество трупане на дивиденти", заяви Буруджиева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея начинът, по който трябва да се случват демонстрациите, е спорен. Въпросът дали т.нар. Велико народно въстание 3 трябва да се проведе точно днес оставал отворен.

"От самото начало твърдя, че мястото на протеста е пред парламента. Познатите лица от протеста отлично знаят как се сменя правителството и как се стига до предсрочни избори. Една парламентарна криза може да свали от власт", обясни доц. Буруджиева.

По думите ѝ протестите създават множество разделения, които усложняват консолидирането на недоволните граждани.

"Това като че ли разделя самия протест - кой с кого ще се коалира, дали някой е против, или за президента Радев. Затъваме в едни такива проблеми, коментираме неща, които нямат общо с реалните процеси. Мина времето, когато можеше да се подава оставка. Политическите процеси имат своята логика. Истината е, че ако видим последните социологически данни, сривът на първите две партии е еднакъв", каза политологът.

Относно наскоро проведените избори за лидер на БСП, Буруджиева заяви, че ситуацията в партията е изключително сложна.

"Нещата в БСП не изглеждат добре. Най-големият проблем на социалистите е, че тези избори трябваше да дадат рестарт на пътя към властта. Това беше заявено от г-жа Нинова преди 3 г. още. Тя трябваше да обедини партията, а на практика, ако видите номиналната подкрепа, тя е дълбоко разделена. 53 хил. са гласували за нея. Ненормално е да приемаш половината си партия за врагове. Едни избори са за да обединяваш или привличаш хора, не за да разделяш", допълни експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Буруджиева! Обясни на хората как баща ти протестираше по време на фашизма!
16
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е жалко да гледаш едни лица,продали се за пари,да се пънат по телевизията да защитават властта!Жалки стееееееееееееееееееее!
15
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е герой, поклон!
14
5
 
13
 
! Отговори
Чао, Разединителю преди 3 години
Радев няма да бъде преизбран за президент, защото е Разединител на нацията!
13
6
 
13
 
! Отговори
Г-жа Лъж. преди 3 години
Нинова никога няма да стане премиер на България, защото разделя не само партията си, но и българския народ!
12
4
 
13
 
! Отговори
Червени вампири преди 3 години
БСП никога няма да дойде на власт!
11
11
 
5
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 години
Бай *** е избран от 1 млн.при 7 млн. Българи и нищо не казваш, а Нинова е избрана от 60% от членовете и плюеш....Ясно е от злоба и за надника на Тиквата разбира се!!!
10
6
 
10
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, тази е завинаги с БСП, като кръвта и спина, дори им беше депутат. Пак не знаете какво тролите, Решетников дано не научи, че ще видите рубли на 30 февруари само.
9
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази прислужница на мутрите даже не познава конституцията. За да се стигне до парламента, трябва първо мутрите да подадат оставка. Другият вариант е вот на недоверие в парламента, но се видя, че мутрите имат подкреоата на ДПС.
8
5
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Тази май няма нито едно вярно твърдение. Така става, когато плащат, за да манипулираш хората.
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
другата румяна
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха знаем я тая "политоложка". Една от многото ***, на издръжка на шайката. Една от тия дето "още не е слязъл от джипа, а тя вече посяга и сваля му ципа.." няма нужда да и четем глупостите, достатъчно е да я видим кифленските очила...
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно на тая не са и платили ,протести ни нема оставка ,как ще като,няма милиардите от ЕС за вируса много много пачки )
4
8
 
14
 
! Отговори
Скрита вражалка преди 3 години
Татяна Бургиева по същество защитава ГРОБ. Беше началник на кабинета на Станушко и затова лае срещу Нинова. Уж БСП била разцепена на половината пък в началото на интервюто по телевизора изръси ,че не се знаел броя на членовете на БСП......,та интересно как разбра,че 53 000 са половината на БСП? Тая е скрита вражалка на ГРОБ.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мястото на протестите е пред урните, по време на избори!
2
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
така наречените протести са просто един хаос без никакъв смисъл. Или простата умисъл беше насилствено да се свали правителството под диктовката на разни задкулисни фигури, но това не става . Няма и да стане пък тези нека още се шляпурят по улиците. Идва зима. Тогава някой ще им ще построи иглута.Всички разбрахме кой има сметка от тази работа и затова тези изгъзици няма да минат. Правителството ще си върши работата до парламентарните избори. Парламентът си работи и то много добре.
1
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде *** видя парламентарна криза?!! Парламента си работи много добре. Дори и без бсп. Прадажниците напразно се мъчат да създадат криза, ама не става.