Румен Христов: България щеше да е друга, ако СДС беше продължил да управлява

Toй подчерта, че има нужда от успокояване на обстановката
Обновена: 22 сеп 2020 22:47 | 22 сеп 2020 22:43, Анисия Иванова
56

"Прочитът на хората, които не се занимават пряко с политика, трябва да бъде чуван. Не бива на тези дни да допускаме това, което се случва. Хубаво е да не политизираме нещата на тези дати. Има 365 дни - достатъчно време да протестираме и да се освиркваме", каза за "Денят ON AIR" лидерът на СДС Румен Христов.

Днес България отбеляза 112 години независимост. Премиерът Бойко Борисов призова за обединение, а президентът Румен Радев подчерта, че за диалог между "Дондуков" 1 и "Дондуков" 2 трябвало да има здрава основа.

Според Христов има нужда от успокояване на обстановката и има два варианта за назначаване на правителство - или правителството се избира от парламента, или се назначава от президента. "Президентът иска да назначи служебно правителство, той няма да играе ролята на медиатор. Ролята на президента е да се опитва да обединява", отбеляза Христов.

По думите му политическата криза, ако не е чак толкова голяма, не е толкова важна за просъществуването на едно правителство, а е важно дали има парламентарна криза. "В момента все още има мнозинство зад гърба на правителството. Днес България щеше да е друга, ако СДС беше продължил да управлява, убеден съм", подчерта лидерът на СДС в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той прогнозира, че трудно ще се съберат 160 депутати, които са нужни за свикване на Велико народно събрание.

"Най-важното за предстоящите избори е те да са честни, прозрачни и хората да повярват в тях. Трябва да се дадат достатъчно гаранции. Ние настояваме за машинно гласуване. СДС е за въвеждане на по-голяма мажоритарност и разпознаваемост. Възможността за отчитане на преференциите е важна. Няма да е лесно съставяне на управляващо мнозинство, но България се европеизира", посочи Румен Христов.

Той заяви, че СДС се опитва да направи поредната идейна коалиция и тя е свързана с това, че с ГЕРБ са десни формации и членове на ЕНП. "Няма правителство, което е управлявало, и да не е допускало грешки. Икономическият растеж можеше да бъде по-ускорен. Можехме да натиснем малко педала, за да увеличим БВП, да увеличим възнагражденията на хората. Превантивната роля на ЕС спрямо всички страни членки е много важна. Този, който дава пари, има право да проверява по какъв начин се харчат те", допълни Христов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А сега като не са приватизирани всички болници, харесва ли ти здравеопазването?
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Костовото СДС унищожи истинското СДС, което беше социалдемократическо, ляво движение, в което най-големите партии бяха социалдемократическата, земеделската, зелени партии, синдикални организации.СДС на Костов искаше да приватизира всички болници и поликлиники в България.Днес България щеше да е ужасно място за живеене, ако пъклените планове на СДС на Костов бяха успели при втори мандат.Анатема на СДС на Костов.
48
5
 
7
 
! Отговори
Лили Барута преди 3 години
Аз съм против смъртното наказание но предателя - шпионин Филип Димитров и '" синия" Костов бих ги закачила на ченгел докато се изсушат напълно...
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грешката е моя. Не бяха евро, а дойче марки и бяха предназначени за депутати от всички парламентарни групи в НС тогава. Покойния проф. Драгомир Драгонов от БСП дори публично пита за тези куфарчета. До него нищо не бе стигнало явно. Та сега "чекмеджета" и крадливи гербери. И го казват същите хора, дето прибираха куфарчета в Народното събрание!!!!! Стани да седна, че изгладнях! Като има едни 80% и преди всичко толупи......
46
2
 
5
 
! Отговори
д-р Петров преди 3 години
Христов, още от първия ден на вашето "управление" запчонахте неистов грабеж и кражби на всичко в БГ....Не изпитваш ли поне малко угризение на съвеста?
45
3
 
10
 
! Отговори
До миризливият преди 3 години
костовист, Иван Костов е за бесилото, той разсипа България!
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Хаха! Костов участваше в Орешарски! Ако не си разбрал? Получи пай и от "приватизацията" на Булгартабак. Само Корпоративна ни струва 4 милиарда! На кой бе съветник? Гебрев на кой е човек? Подпийнал Златев на сбирка в Ботевград се е изпуснал за едни милиони. Та ДаБългария още да говорят за чекмеджетата на Борисов. И най-вече ген. Атанасов от ДСБ. За червените зетьове дето го изпързаляха с Балканфарма. Там нещо май остана с пръст в устата. Не се напълни много банковия сейф?
43
1
 
4
 
! Отговори
334 преди 3 години
С такива като теб нямаше как СДС да продължи да управлява. Мазен нагаждач!
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как щеше да бъде добре, като навсякъде се слагаха от ДС кадри? Да не говорим в практиката ми за сблъсъци с депутати от СДС, местни дерибеи. Ако искаш да приватизираш дадено предприятие, трябва да направиш съпрузите акционери и да са в управляващите органи. За валутната търговия да не говорим. Докато затварят всички, а един отваря! 5куфарчета, всяко с по 200хил.евро в парламента! За ВСИЧКИ от сърце!За контрабандата да не говори. Мутрите идваха официално на оперативка в МВР при вътрешния.Ай стига!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виденов си беше марионетка, тия който вкараха държавата в блатото и поредния фалит, си го сложиха като изкупителна жертва. Положението беше толкова безнадежно, че и господ да беше на негово място, нищо нямаше да може да направи.
40
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имаше още един мандат Костов, сега България щеше да е друга. От тогава никой не е правил никакви реформи, каквото направи за 4 години, това е.
39
5
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
истинските причина за протестите са ясни и на децата 1. правителството на герб иска Черепа да плати данъците си2.Радев иска московска президентска република и оставка на главния прокурор защото откриха руско шпионско гнездо в президентството . и всички тези протестиращи че са гладни а хвърлят яйца по 025лв бр и домати по 2лв кг платени от мутрата и руски агент Божков. Затов веят руски знамена на протеста
38
5
 
6
 
! Отговори
Помня преди 3 години
Костов извади държавата от блатото на Виденов и тласна икономиката напред с 6.5 % ръст на БВП , но съсипа СДС.
37
4
 
4
 
! Отговори
Да друга, преди 3 години
изобщо нямаше да я има, щеше да бъде напълно унищожена. Българи, ражда се нова партия, истинска патриотична, която ще спаси България, ще се нарича "възраждане на отечеството"! Това ще е наистина нашето спасение, иначе България ще изчезне като държава, ще станем провинция на Турция!
36
8
 
7
 
! Отговори
костадинка преди 3 години
Точно със СДС започна всичко и приватизация и ограбване и сега вместо да са в затвора,дават акъл какво да стане.Като толкова можеха, защо не направиха нещо?
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ги биваше, щеше още да са на власт. Народа им повярва, но те се окен_дзаха да ла_пат. Само партия, която наистина я бива, кара поредни мандати
34
7
 
11
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
СДС положи основите на корупцията. По времето на Костов бяха знаковите приватизационни сделки като БГА Балкан за 1 долар, Кремиковци. От тия сделки в момента нито една фирма не съществува вече.Това е истината!Заменихме социализма с социалисти които бяха на мнение че е дошло времето те да грабят!
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България щеше да е друга, ако всички висяха по стълбовете (както под турското робство) за назидание!България ще бъде друга, ако се забрани на всеки който е бил досега на власт (в структурите т.е. всички) да заема държавна дейност! Но това с роби не става! България няма узрелост за Спартак - роби на комунизма! Не се сърдете, вижте кой все още управлява! И за да няма недоразумения - бивши комунисти и такива се готвят oтново за следващи! Какво трябва да се случи бе ***, толупи и прости?
32
7
 
11
 
! Отговори
антиседераст преди 3 години
Разбира се , че щеше да е друга България акоСедерастията бяха останали на власт. Нямаше да я има изобщо и територията Беге та камо ли държавата България.
31
3
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
гледам 8 всезнайковци са минвали поста ми 13 без да знаят защо... те такива анонимни ми.шки изповядват сДС-арсктеи евродемокарични ценности.