Правителството намали концесионните такси наполовина

Облекчението е при предоставяне на по-евтини чадъри и шезлонги
11
Правителството намали концесионните такси наполовина
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за намаляване размера на дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, по които са заплатени дължимите концесионни възнаграждения за 2020 г. преди 30.05.2020 г.

Още по темата

С друго правителствено решение се намалява размерът на дължимите концесионни възнаграждения и концесионни плащания за 2020 г. по договори за концесия за морски плажове, за които плащането предстои.

Чрез Преходните и заключителни разпоредби на Закона за изменение и допълнение на Закона за здравето бе въведено задължение концесионерите на морски плажове да предоставят плажните принадлежности (чадъри и шезлонги) на цени, намалени с не по-малко от 50 на сто от цените за сезон 2019 г. или от максималните по съответния договор.

Също така се даде възможност чрез намаляване на концесионното възнаграждение стопаните на морските плажове, въпреки изключително сложната обстановка, създадена след пандемията, да се справят със задължението си да осигуряват задължителните дейности по водно спасяване, медицинско обслужване и сериозното завишените мерки за санитарно-хигиенно поддържане на морските плажове.

Намаляването на концесионното възнаграждение е в съответствие с намалението на плажните принадлежности (чадъри и шезлонги) и се прилага само в случай, че концесионерът е изпълнил изискването да предоставя през целия летен сезон 2020 г. плажните принадлежности- чадъри и шезлонги, на цени не по-високи от заявените от него за сезон 2020 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: плажтаксаконцесия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите във властта в услуга на мутрите с плажовете.
9
0
 
1
 
! Отговори
руското езеро преди 3 години
До край на черномориетоняма н,жда от проливи...
8
0
 
3
 
! Отговори
край на черноморието преди 3 години
До Ф.С.В.Свършено е с туризма и черноморието - дело на БКП! Дай им на тях само да рушат!През соца черноморието беше нещо като прозорец към света и източник на валута!Сега няма никаква стойност във сравнение със средизимноморието -Гърция и Турция.
7
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Цените ще си останат същите!!!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глей са ко стаа. Държавата направо маха концесиите, подарява експлоатацията на държавната собственост, на "стабилни хора" с уговорката за евтини чадъри и шезлонги. Стабилните хора казват, окей, махат таксите, но добавят задължително шалте за 15 лв. Щото трябва да бъде прано и дезинфекцирано - корона вирус, а-у. Дали ще бъде, никой няма да ги тормози с проверки. Такаа, ето лесното компенсиране на загубите заради отлива на туристи. Кой остава с пръст отзад ? Ми, ние съграждани, ние. Те са добре.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наяжте се до смърт бе, мутри български! Плюскайте, плюскайте здраво доде ритнете камбаната! *** и завлечете в гроба всички мазни, кървави пачки, които се окрали от хората!!!
4
0
 
4
 
! Отговори
L. преди 3 години
Е, що не изчакаха до януари?
3
2
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Тук всичко в тази Държава е наобратно! ТРЯБВА Държавата да плаща едни 100 -200 хиляди на Концесионера всяко лято- И да ИЗИСКВА ВСИЧКО ДА Е БЕЗПЛАТНО! И ДА ГО ПРОВЕРЯВА ВСЯКА СЕДМИЦА- самият Концесионер ще е доволен -защото ще взима наеми от разни капанчета и сергии! и "САГАТА" С БАРБАРОНИ ЧАДЪРИ И ШАЛТЕТА ШЕЗЛОНГИ-ПРИКЛЮЧВА! ГЪРЦИЯ ЩЕ НИ ЗАВИДИ ДАЖЕ)) И ЗА ДЪРЖАВАТА ЩЕ Е ИЗГОДНО -ЗАЩОТО ЩЕ ИМА ТУРИСТИ- ЩЕ ИМА ОБОРОТИ ПО ЗАВЕДЕНИЯ -ЩЕ ИМА ПЪЛНЕНЕ НА ХАЗНАТА!
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аха, ясно, пак на неговите хора да намалим тежестите. То безплатен обяд няма. Значи друг ще ги плаща и този друг ще е пак обикновеният човечец. На него никой нищо от задълженията не му намали или опрости!Но така е с тия корумпета горе.
1
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно в последните месеци държавата функционира само и единствено в интерес на черноморските мутри.