15% от полицаите на протестите командировани от провинцията

Рано е да се каже колко струва охраната на акциите на бюджета
Обновена: 24 сеп 2020 09:37 | 24 сеп 2020 09:24, Камелия Цветанова
103
15% от полицаите на протестите командировани от провинцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Около 10-15% от полицаите, които охраняват протестите в София са командировани от провинцията. Броят им се мени съобразно нужните и те не участват всеки ден в опазването на реда по време на демонстрациите. Това става ясно от писмен отговор на депутатски въпрос на МВР шефа Христо Терзийски.
Още по темата
Охраната на протестите се осъществят основно от СДВР и служители на жандармерията. Броят на ангажираните в дейностите по опазването на реда се променя всеки ден според определената степен на риска – ниска или висока.
 
Въпреки това се налага силите да бъдат допълнени и с полицаи от провинцията, защото протестите не са регламентирани, не са изпратени уведомления до Столичната община и реално липсват организатори, които да поемат отговорност по охраната.
 
В същото време в социалните мрежи се оправят призиви за ескалиране на напрежението, което води и до сблъсъци с органите на реда. Организират се и автобуси, които да превозват участници в акциите в Триъгълника на властта от провинцията.
 
Полицаите от останалите градове в страната се командироват за съответния ден за участие в конкретната акция. Ако се налага да пренощуват в столицата, те се наставят в общежития на Академията на МВР и в хотели.
 
Колко струва това на държавата все още не може да се каже, защото не са готови финансовите отчети за направените и предстоящи плащания за командировъчни и настаняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: полицияпротести
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
15% от полицаите на протестите командировани от провинцията.99% от протестиращите командировани от провинцията.За протестиращите подсигурен хотел катун. Ресторант Крак мак Uymmy.Баня и тоалетна йок.Колко струва това на Фигуранта, Черепа и Вълка-за сега е рано да се направи разчет, защото до месец март ще се оръсят още.Спонсорите официално преведоха 100 000лв. в сметката на Хаджи-женчо.Но парите свършиха от нецелесъобразно развихряне на весел хепънинг-замерване с храна на сгради.Некадърници!
89
0
 
2
 
! Отговори
х преди 3 години
Да, Ние не виждаме астрите на всеки възможен булевард, както и дупенцата дето са назначени и чупят вратове в тях (задължително по 2-***), които доста бездействат и гледат странно?Нова мода, брада, татуси, ама наглото държание няма как да го сбъркаш... Всички ги виждаме......
88
1
 
1
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Кжлкото повече полицаи зад тези "протестери", толкова повече кражби из къщите.Целта на онзи от президенството е всячески да тормози населението.Докато полицията пази безделниците, крадците ще шетат из домовете ни!!!
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До cft "Министър Председателя има пари може да плати на всички командировани,командировъчни ,извънреден труд и други бонуси.Колко ще му струва грижата към любимия народ."
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До postradal pasi До postradal pasi "еничерите биха млади протестанти безжаостно" който имал желание и честност видял и разбрал а който не яничер и той е.
85
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До postradal pasi До postradal pasi "еничерите биха млади протестанти безжаостно" който имал желание и честност видял и разбрал а който не яничер и той е.
84
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До postradal pasi "еничерите биха млади протестанти безжаостно" който имал желаниеи честност видял и разбрал а който не *** и той е
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пък протестите били слаби тука една местна мутра я няма на хоризонта вече два три месеца си идва за ден за два и на предишните протести беше така...
82
2
 
3
 
! Отговори
Драги ми смехурко преди 3 години
Трудно се води спор с някой, който не прави разлика между протестант и протестиращ.
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще чакаме на руски-шпионин фигурант, чалгаря Славчо, арменец и адвокат да ни "оправят"
80
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
77postradal pasiпреди 53 минути 2 5ало, тролчето с крокодилските колко ти платиха да ги диплиш такива глупави, а тази жандармерия нали се видя от вдеата че е с татуировки, нашивки но нямаше номера еничерите биха млади протестанти безжаостно#####На *** кратуни по друг начин няма как да им обясниш.
79
2
 
10
 
! Отговори
До 77 преди 3 години
Нещо против правото ми да изкажа свободно мнение ли имаш?!И ти ще ми протестираш и ще се бориш и за моите права?!Не, благодаря!Хората ви разбраха що за стока сте, лъсна изкривеното от злоба, ненавист и насилие лице на този фалшив протест.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истинатаизточната част на Българските Русофили.западната част на Българските Америкофили.трябва да е обратното, защото проруски и мутренски протести има само в София, а тя е в Западна България. Във Варна в момента има само 5-6 шебека около общината.
77
3
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Щом сме толкова разделен народец.предлагам да разаделим Бг на 2.източната част на Българските Русофили.западната част на Българските Америкофили.Пловдив на 2 със стена както беше Берлин
76
3
 
3
 
! Отговори
Vako преди 3 години
що за хора сте дето давате пръсти н а долу на 77.това което е написал е ФАКТ.заравяте си главата в земята защото сте милицонерчета тупи
75
2
 
7
 
! Отговори
Предупреждение преди 3 години
Като, че ли някой ....вкл. Радев желаят гражданска война. Аман от простаци и войнолюбци.Има си редовни избори. Там да се реши какво е следващото.Иначе....кръв и простотии,от ,които нямаме сметка.Това е.Ще станем за смях на цял свят.Нито НАТО, нито ЕС, нито Путин ще помага.Всички ще излизат с декларации, че ....свят ще ни се завие> Особенно Раде е най-големият виновник.
74
10
 
7
 
! Отговори
postradal pasi преди 3 години
ало, тролчето с крокодилските колко ти платиха да ги диплиш такива глупави, а тази жандармерия нали се видя от вдеата че е с татуировки, нашивки но нямаше номера еничерите биха млади протестанти безжаостно.:
73
12
 
7
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Шапкари на хранилка бйте народа срещу заплащанес което да си хранете децата.
72
2
 
10
 
! Отговори
Да преди 3 години
Когато изпратиха джандармерията да пази черешовата реколта в кюстендилско, нямаше проблем, нали?
71
6
 
4
 
! Отговори
cft преди 3 години
Защото се грижат за хората,някой да не падне да се нарани,ако се наложи да осигурят трнспорт ,топла храна ,за какво друго е необходима такава охрана.Министър Председателя има пари може да плати на всички командировани,командировъчни ,извънреден труд и други бонуси.Колко ще му струва грижата към любимия народ.