Радев за диалога с кабинета: Постановка, която да е индулгенция за корупцията

Не трябвало да има компромис при защитата на националния интерес
380
Радев за диалога с кабинета: Постановка, която да е индулгенция за корупцията
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Върховенството на националния интерес и защитата на националната сигурност са абсолютен приоритет, коментира президентът Румен Радев по повод изгонените от страната руски дипломати.

Още по темата

Той е в Трета изтребителна авиобаза "Граф Игнатиево", където се провежда летателна тренировка "Тракийска пепелянка 2020".

Радев подчерта, че в случая не може да има никакъв компромис и допълни: "Аз се надявам и службите, и прокуратурата да са събрали необходимите достатъчно и ефективни доказателства, за да бъдат минимизирани и дипломатическите последствия, защото винаги има и такива".

„Много са въпросите, на които да търсим отговор, трябва да има и ясна информация в какво се състои този шпионски скандал, както трябва да имаме и ясен отговор на публикациите в "Шпигел", където има, и то сериозни, обвинения, че държавното управление на България се е поставило в услуга на управлението на чужда страна, коментира още държавния глава, цитиран от БТА.

Според него това трябва да бъде изчистено.

„Изобщо трябва да подходим с много ясни критерии и към всичко, което уронва нашата национална сигурност“, допълни президентът.

Запитан дали вижда пространство за диалог с Министерски съвет, Румен Радев отговори: "Аз бях ясен по този въпрос и много пъти съм го казвал - не виждам смисъл да ме тикат в постановка, в която диалогът да бъде индулгенция и опрощаване за шкафчетата, за записи, за порочно управление, за корупция".

По думите му, за да има диалог, то той трябва да бъде поставен на здрава основа.

„Това ще рече с разкриване на истината за всички корупционни схеми, които са случвали и продължават да се случват в държавата, уточни той. Защото, ако не го направим, каквото и управление да дойде оттук- нататък, то ще бъде със самочувствието и ще продължава с този порочен модел, че ще има индулгенция за всички. Затова трябва да сложим край на индулгенциите“, бе категоричен държавният глава.

В авиобаза Граф Игнатиево днес се проведе медиен ден на тренировката "Тракийска пепелянка 2020", чийто домакин е военното формирование. Пред официалните гости, сред които бяха още Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа, участниците изпълниха елементи от съвместната подготовка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
292
2
 
5
 
! Отговори
селянин от хасковско преди 3 години
Тоя тотално обезсмисли и срина тази и без туй никому ненужна държавна институция, чиито годишен бюджет се равнява на този за гр. Враца и областта и. За какво хрантутим и дондуркаме един доказал се злобен безделник и антуража му ?
291
2
 
6
 
! Отговори
Радев преди 3 години
Винаги съм готов за диалог със себе си !
290
3
 
10
 
! Отговори
Див Петел преди 3 години
Миналата седмица бях на палатка два дена, за риба. Втората вечер като сви нощес *** студ, разбрах защо се разпаднаха палатковите лагери. Не става за 50 лв да се търпи такъв студ. Или Черепа вдига мизата или протестите секват в това хладно време.Фигуранта колкото и ротфронтовски юмруци да вири не може да ги събере отново тия пиянки, без достатъчно парична подплата. От риболовния опит оценявам студуването на минимум 120 лв на калпак за нощ. Яденето и пиенето отделно.
289
3
 
10
 
! Отговори
Странджата преди 3 години
Протестърчета искайте от Божо палатки с отопление че иде зима ще ви замръзнат ташурките на Орлов мост !
288
8
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен-302 радвай се че не спряха,на тиквата ти, корупционната сделка с Ф-16,модел 1973година,даже и в Африканските страни,няма такива антики,за които българския народ плати 4 милиарда,пък ще ги получат ,през 2026г.и то без двигатели,за тях отделно ще се плаща.
287
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вярвам в дядо КоледаНе, той знае, че не е вярно това с чекмеджетата, защото съпругата на негов поддръжник е направила постановката и снимките пред очите на НСО на която той назначава шефа и е трябвало да охранява резиденцията. Същата двойка е и на яхтата на Черепа. Всичко започва да се изяснява. Поддържа същите тези като на Черепа. Несериозно ми се стори твърдението на ББ за дрона. Но като чух Фигуранта как бяга от конкретен отговор по този въпрос пред журналисти, нещо не е смешно,а страшно!
286
7
 
20
 
! Отговори
ФИГУРАНТ преди 3 години
така нареченият предзидент Румен Радев НЯМА НИКАКВИ ПРАВОМОЩИЯ да изисква и да налага от и на изпълнителната власт
285
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя и за папа се има, индулгенции му искат, малееее, Боже или Путин, приберете си вересиите!
284
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
фигуранте, диалог с теб е невъзможен! Ти си позор за България!
283
7
 
29
 
! Отговори
озверелия преди 3 години
Този съвсем озверя за власт. Гешев го разкри като руски шпионин, взе рушвет За Грипените, но не успя да ги купи. Може би няма избор, защото с руснаците шега не бива, има новичок. Това недоразумение, наричащо себе си президент, не е никакъв президент, а руски шпионини и предател. Ще остане в историята, какъв човек не бива да бъде избиран на тази висока длъжност.
282
7
 
27
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
А бе, тоя глух петел ,Фигуранта, си хвали, че ходел на работа и всички знаем за това предварително ! Тоя паршивец наистина ли си мисли, че работи ? Наистина ли си мисли, че някой се интересува от него ? Тоя наглец кога ще отлети от тази длъжност , която никога не могъл да заеме ? Слижиха ни руснаците и комунистите тая кукувица за президент и сега сърбаме срама си !!!
281
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спряха му корупционната сделка с грипените и сега лъже маже по цял ден!
280
4
 
27
 
! Отговори
ФУК преди 3 години
Тоя нямали кой да свали на земята?
279
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди години не одобрявах Гоце Първанов за президент. Сега разбирам, че може да бъде много по-зле с този *** в президентството. Как се случи това? Как допуснахме това същество да стане президент?
278
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бъдещето пред фигуранта:1. Незабавна оставка, колкото по-скоро, по-добре за България2. Справедлив съд (военен)3. Престой в дисципа за един доста дълъг период от време
277
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калоян Методиев напуска,бяга от Радевтой коментира""Давам му свободата да разкрие потенциала си другаде"БОЖЕ колко е щедър дава му свободав кой век живее Радев, просто е стил на мислене
276
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е разкрит като руски шпионин и сега ще прави всичко възможно да се отърве, засега го пази абсолютния имунитет който има , но той ще престане да действа след като приключи мандата му, и тогава шах и мат от Гешев.
275
2
 
31
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 3 години
Я, московският агент говори за защита на нажионалният интерес. Явно става дума за защита интересите на Московският улуз.
274
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Замитането на далаверите на и.д. Президент е в пълен ход с кадровите рокади и раздаване на звания в БА. Изпълняващият длъжността обаче неуморно продължава да ехидничи.
273
8
 
36
 
! Отговори
Бивш военен преди 3 години
Г,син генерал,отново действате НЕАДЕКВАТНО - вместо да изразите похвала за работата на службите и прокуратурата вие отново плюете по разследващите и открито показвате,че ЛИЧНО ви боли задето са разкрити тия разведки ?!Отдавна е ясно, че във всяко чуждо посолство име РТАЗУЗНАВАЧИ от различни ведомств и е нормално единици от тях да се издънват и е естествено да се вземат мерки.Вас не ви тревожи,че има у нас такива хора,какво от това,че са руснаци?! А ако бяха американци така ли щяхте да говорите?