БСП провежда 50-и юбилеен конгрес

Ще бъде избран Национален съвет на БСП
26 сеп 2020 08:16, Елка Василева
70
БСП провежда 50-и юбилеен конгрес
Снимка: архив, БГНЕС

Петдесетият юбилеен конгрес на БСП ще се проведе в събота и неделя.

На форума на БСП  ще бъде представен политически доклад, който ще включва отчет на Националния съвет на БСП и на парламентарната група на “БСП за България”.

Ще бъдат разгледани и отчет на депутатите на БСП в Европейския парламент, както и отчет на Общопартийната контролна комисия на БСП.

Ще бъдат избрани Национален съвет на БСП, председател на общопартийната контролна комисия на БСП и членове на Общопартийната контролна комисия на БСП.

Конгресът на левицата ще разгледа резолюция срещу проявите и настъплението на неофашизма и неонацизма в Европа, както и политическа декларация за развитието на БСП и приоритетите на нейната политика.

Още по темата

Въпреки че преизбирането на Корнелия Нинова за председател на партията е успех, то поражда нови линии на въпроси както сред конкурентите ѝ, така и сред част от членовете на БСП.

Дали левицата ще бъде по-силна? Ще успее ли да се впише в политическата ситуация и да натрупа доверие сред повече избиратели?

Пред БНР в петък Янаки Стоилов изрази очакването си за сериозна работа на конгреса. „Искам да доминира конструктивен и критичен дух. Има проблеми с реализацията на документи, когато е на власт. Важно е конгресът да набележи тази политика и да излъчи тези хора за колективно ръководство на партията, които искат и могат да осъществят такава политика, която да бъде подкрепена от повече лявооринетирани хора в България“, каза Стоилов.

Според него е крайно време БСП да покаже, че е социалистическа партия в своята реална дейност.

Депутатът Филип Попов коментира, че БСП е сплотена, „но няма място за предатели“. „Партията е мобилизирана и сплотена, готова за избори… Корнелия Нинова успя да консолидира БСП… В партията има място за всички можещи и знаещи хора, искащи да работят за БСП. Тези, които защитават частни бизнес интереси, нямат място, защото не са свободни. Няма как да защитават интересите на партията, когато са зависими“, каза Попов.

Чавдар Георгиев очаква сериозен анализ за здравето на БСП. „БСП е изправена пред важни предизвикателства, свързани с общата обществено-политическа обстановка. Към този момент не се доказва като водещата партия, която може да поведе обществото в борбата срещу корупцията и да се появи като алтернатива на днешното управление... На мястото на Корнелия Нинова не бих се чувствал добре при такива показни резултати, които бяха предизвестени. Беше ясно, че няма реална конкуренция. Този избор беше излишен. Ще сгреши, ако си помисли, че наистина партията стои монолитно зад нея. Ще направи и друга грешка, ако се опита на базата на тези резултати да потуши всякакво инакомислие“, каза Георгиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как така са 50 конгрес и са нова партия БСП. Такова чудо и Хитлер не може да измисли. Хем сме социалисти хем сме терористи хем сме всичко каквото трябва за да сме на власт. Анатема.
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Раздават безплатни памперси на входа.
47
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставка на мафиотската шайка от СИК и на бухалката с каскет!
46
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се саморазпуснат,ама надали.Все едно червения *** Дайнов да престане да пише глупости!Те са *** освен всичко друго- наследници на червените психопати Ленин,Сталин и Мао!
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано обществото да се освободи от червената мафия ,но надали.Те изградиха и посткомунистически ред в нова България.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
I Mustafa sha celuva Kornelia .....:-)))
43
2
 
12
 
! Отговори
Петко преди 3 години
Къде са протестиращите , свършиха ли яйцата ? На конгреса е мафията която създаде мутрите и олигарсите . Извода е че протестиращите работят за червената мафия .
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ahaa, praznik na 80 000 christianski ortodoksalni teroristi v rbg! :-) I pak svesti, svetena voda, zlatni manekenki ikonki, tamian, zlatni pomeni, zlatni rokli, zlatni gerdani, zlatni offshorni pari pod srebarnite chudotvorni ikonki...:-)
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поканен ли е обещаващият бкп член, носачът на плакати в подкрепа на луканов - росен плевнелиев?!
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Sergei Stanshev s dvete si jeni li e doshal ili s celia harem? :-)
39
1
 
9
 
! Отговори
истина преди 3 години
Няма значение кои *** оти ще бъдат избрани в НС на БСП. Те са едни и същи- наследници на убийци, и крадци по време на приватизацията.
38
1
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До диана, Намери си мъж, да се успокоиш поне... или си пий хапчетата.ПП. Неграмотността и пpocтотията ти няма да се оправят.
37
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kakvi hubavi orajeini fabriki sme imali predi 1878 godina...i kakvi dobri targovci...prastali decata si da uchat v London, Paris, Rom, Berlin, Moskau, do Chikago i nazad...
36
1
 
8
 
! Отговори
50-ти Конгрес преди 3 години
ЗАЩОТО БСП, СА НАСЛЕДНИЦИ НА УБИЙЦИ ТЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , СЛЕД 9.09.44г...!Те само чакат удобен момент, ЗА ДА ГРАБЯТ И УБИВАТ, КАТО В ОНЕЗИ ДНИ.ЧЕРВЕНИТЕ ВЪЛЦИ, НЕ СИ МЕНЯТ НРАВА..... САМО КОЗИНАТА!!!!
35
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Да поканят спасителите си, евроатлантиците соломон паси и леа коен, демократите от бившата радикална партия, земеделците и зелените, без чиято съвместна помащ бсп нямаше да съществува днес.
34
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
prez turskata vlast ne e imalo pone tova zlo...
33
3
 
3
 
! Отговори
до до До Диана преди 3 години
Първо, начело с вожда ви сте все от БКП/БСП, малко СДС.Второ по-голям провал от вашия за 11 г. друга партия след 89 не е постигала, сам вожда ви иска рестарт.Трета, може да не са идеални, но не са вождистка, мафиотзирана структура.Ясен ли съм :)
32
2
 
7
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 3 години
Това интересува ли някой друг, освен самата БСП? А този конгрес защо е 50, като БСП е създадена наскоро?
31
3
 
12
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До До ДианаКое му е точното като ГЕРБ? ГЕРБ не е управлявал с насилие и терор 45 години и не е наследник на някоя партия, нито се пише такъв за да вземе нечий електорат...Говори конкретно - общи приказки на пазара! Това да прехвърляш своите грешки на чужди глави е метод на БСП от времето на БКП още, така че не показваш нищо ново за тях. Разликата е, че вече номерът е много изтъркан и не минава...ИСТИНАТА работи и понеже БСП все я крие под килимчето е станала толкова крещяща,че се вижда отдалеч
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП е партията ориенталска, там на турски се говори и на ромски се спори. В Путин се кълнат, държавата да оберат