Нинова ще работи БСП да е първа политическа сила

Не излъгахме 1 млн. българи, които повярваха, че ние сме алтернатива, заяви тя
26 сеп 2020 13:16, Елка Василева
89
Нинова ще работи БСП да е първа политическа сила
Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Председателят на БСП Корнелия Нинова заяви пред делегатите на 50-ия Конгрес на партията, че ще работи за превръщането на БСП в първа политическа сила в България и отчете постигнатото за последните четири години.

Поставихме си шест задачи преди четири години и ги изпълнихме, заяви Нинова в политическия си доклад на форума. Още през 2016 г. обявихме, че правителството на Борисов е вредно за държавата и я води към катастрофа. Поехме ангажимент да превърнем БСП в ударна опозиция на този модел на управление и го изпълнихме, заяви Нинова. Тя отбеляза, че само за 44-то Народно събрание са внесли пет искания за вот на недоверие.

Парламентарната група превърна програмата на партията в реални законодателни действия, беше изключително активна и заслужава високата оценка на Конгреса и на партията, коментира Нинова.

Още по темата

Председателят на БСП припомни, че не са приели предложението да имат председател на Народното събрание и министри в кабинета на Борисов. По думите й това би било пагубно не само за БСП, но и за България. Не излъгахме един милион българи, които повярваха, че ние сме алтернатива, заяви Нинова, цитирана от БТА.

В последните четири години държавата се управляваше от нова тройна коалиция - официално от ГЕРБ и "Обединени патриоти", с неофициалната подкрепа от ДПС и услужливата на "Воля". Само ние не влязохме в скрити договорки, не се продадохме и не се предадохме и това дължи на всички вас - социалистите в цялата страна. Заедно показахме, че за нас политиката не е пари и постове, а морал и грижа за хората, каза Нинова.

В момента само БСП е готова с цялостен алтернативен план за управление на България, каза лидерът на социалистите. Според нея не бива да има битка между поколенията в партията, а приемственост. БСП е единствената нелидерска партия, отбеляза Нинова и посочи въведено ограничение от два мандата за председател на БСП.

Тя посочи, че за първи път в 130-годишната история на партията социалисти са провели успешно прекия избор за председател на БСП. "Благодаря ви за голямото доверие, с което ме избрахте. Приемам го като огромна отговорност. Ще направя всичко по силите си, за да изпълня това доверие с честни, открити и последователни политики за превръщане на БСП в първа политическа сила в България", заяви Корнелия Нинова пред делегатите.

Имаме право да претендираме, че ще сме автентични вносители на промяната, посочи тя. Нинова заяви още, че не искат да "яхат" протеста за оставка на правителството, но го подкрепят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много глупави хора с къса памет има в БСП. Как ги излъга, как накара Гергов да млъкне, а Р. Овч. да я подкрепи - цяла банда крадци.
69
0
 
1
 
! Отговори
Нинова и морал-ха,ха преди 3 години
Приватизаторката Нинова наистина приватизира БСП. Хак да им е на вярващите в мантрата "социализъм". За кой ли път се оказаха овце, водени от вълк!
68
0
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
"План за управление на България".... ! Е га ти НАГЛОСТТА !!!
67
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пожелавам успех на БСП!
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корни ,до като ти си начело ,няма такава опция. БСП още доста години няма да помирише власт.Пък и много лоши спомени имам другарко ,когато вие управлявате. Заплата пет долара, пенсия три.Магазините празни, купонна система и фалирала държава.
65
0
 
5
 
! Отговори
гаргамел преди 3 години
пьрвата сричка е не а ние.а и колко страшно гледа .бьььр,още една на екс.
64
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЩерюПомним как спечелиха първите "демократични " избори през 90-та. В цяла източна Европа комунистическите партии ги навряха в дупката им, само тук се върнаха на бял кон с манипулирани избори и си разделиха парите на хората за да станат милионери. Толкова много милиарди са били откраднати, от тази червена гнус. Скоро гледах филм по ютуб - за подмяната 89 - та. Нагли и крадливи.
63
0
 
13
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Някой изобщо може ли да си спомни нещичко добро сторено за народа, когато БСП са били първа политическа сила? Не говоря за Жан Виденовата зима, когато за малко не станахме всички милионери...
62
0
 
15
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Дрънка велики приказки, щото взе властта в БСП, с измама и груба фалшификация./... с... подвижните урни...ХАХАХААА... . /
61
1
 
8
 
! Отговори
КПСС-БКП преди 3 години
До мнениеНа теб колко ти е пенсията бе,чушкопек?
60
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да стане, всички ви знаят защо за стока сте. Никой няма да рискува да фалирате държавата отново
59
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лустрация на всички управлявали през последните 50 години. И най-после да имаме нормални партии, между които да можем да избираме. Сега всички са свински черва.
58
0
 
19
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
Няма какда стане:Рублите се преразпределят вече между Атака, пРезидента и ДПС. Столетницата загуби монопола на "братската любов", обедня и раздорите не спират...
57
0
 
19
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
Не сте алтернатива и никога не сте били. В България няма опозиция и следователно няма алтернатива на тези които управляват сега защото или са както тях или са далеч по-зле. Трябва на политиците да им е страх от народа за да се промени нещо. А така само сменяме едните с другите на принципа "стани ти да седна аз". Нинова да не би да е от вчера лидер на БСП та чак сега щяла да се бори? След два загубени избори. Наглост.
56
0
 
22
 
! Отговори
капитан Силвър преди 3 години
За такава като Корнелия дядо ми, Бог да го прости, казваше: "Такава жена да ти влезе в двора - ще спрат да носят кокошките и овцете ще пометнат. "
55
1
 
25
 
! Отговори
маниполация преди 3 години
За изборите бяха 83 хиляди сега пък един милион.Дали избора и е измама.
54
0
 
17
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
ЕТО НЕЩО. ЗА КОЕТО И ДА РАБОТИ И ДА НЕ РАБОТИ.... ПРОСТО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ.. ХАХАХААА.....!ПОЗНАВАМЕ СИ СТОКАТА...!!!!!
53
0
 
22
 
! Отговори
Мен преди 3 години
Да пази Господ!
52
32
 
1
 
! Отговори
мнение преди 3 години
Гласувайте за Румен Радев,Корнелия Нинова и БСП.Другите са просто едни обединени от алчност псевдополитици-народопредатели и слуги на империализма.
51
0
 
32
 
! Отговори
НИЕ ПАСЕМЕ ТРЕВА ... преди 3 години
БСП --ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА ОЗНАЧАВА:--ПЪЛНО ИЗТОЧВАНЕ НА БЮДЖЕТА НА ДЪРЖАВАТА..--ФАЛИРАНЕ НА БАНКИ , ЗА ДА СЕ НАПЪЛНИ БСП С ПАРИ...--ОДЪРЖАВЯВАНЕ НА АПЕТИТНИ БИЗНЕСИ И НЕДВИЖИМИ ИМОТИ..--НАЛИВАНЕ ПАРИ ВЪВ ФАЛИРАЛИ ПРЕДПРИЯТИЯ , ЗА ЗАХРАНВАНЕ НА СИМПАТИЗАНТИ...--НАРУШАВАНЕ НА ЕМБАРГОТО НА ЕС И САЩ КЪМ РУСИЯ...--ПРЕХВЪРЛЯНЕ ВСИЧКИ МОДЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ НА РУСИЯ--ВКАРВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ В ЯРЕМА НА ЕВРАЗИЯ И РУСКОТО ГОСПОДСТВО У НАС!НОВО РУСКО ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКО РОБСТВО!!!!!