Премиерът: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност

Бойко Борисов е на посещение в завод в село Люляково
Обновена: 26 сеп 2020 13:13 | 26 сеп 2020 12:56, Елка Василева
207
 Премиерът: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност
Кадър: Facebook

Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност. Подкрепяме фирмите, за да не спират. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод в село Люляково, област Бургас. С него е зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

От дружеството изразиха задоволство от мярката 60/40. "Не съкратихме нито един работник. Има 60-70 души, които са назначени", заявиха от завода.

Благодарение на мерките освен че няма съкратени служители, няма и неплатени заплати, увериха от предприятието.

Премиерът спомена за новите две програми за подпомагане на бизнеса, които тръгват през октомври, както и за възможността фирми да кандидатстват за детски кътове.

Още по темата

Мерките за бизнеса се вкарат веднага, за да не се "психясат" хората, че няма да има работа. Най-важното е хората да знаят, че има сигурност и работа. Подкрепяме фирмите, за да не спират, заяви Борисов.

Докато другите говорят, ние работим. Нашата сила е връзката с хората, има ли работни места - икономиката расте. Нашите опоненти не могат да си представят колко е тежко, допълни премиерът.

В страната има 250 такива завода в автомобилния клъстер, тоест аз трябваше да ходя на 250 места, ако бях отговорил на всички покани за откриване, каза Борисов на питане защо не е дошъл на откриването на завода.      

По-рано днес  премиерът съобщи във Facebook, че две нови програми тръгват от другия месец през Министерството на икономиката. А още от другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за средства за изграждане на детски кътове във фирмите.

"Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище. Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделили сме за това 15 млн. лв.", написа премиерът.

"Другия месец през Министерството на икономиката пускаме 2 нови програми:
1. С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.
2. Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия", написа премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
164
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мутра вън *** сериозно ли направи само една магистрала и тя се разпадна?! Егати, сега като дойде бсп на власт представяш ли си какво ще направи? Ще настане такъв живот, че само си викам дано....
163
4
 
7
 
! Отговори
Мутра вън преди 3 години
За десет години направи една магистрала дето се разпадна още на първата година и какви пари ще раздаваш от твоя джоб ли ги взимаш нагла мутра.За това ли те викаха в ЕС заедна с тоя Гешев до отговаряте за корупцията.Просто сега чакаш едни пари от Европа и веднага ще духне.Каква сигурност убиват бабите за пет лева по селата Каква работа за 800 лв Махай се
162
2
 
18
 
! Отговори
Bg. преди 3 години
Нито работа има, нито сигурност има, нито парите са пари ако я имаш.
161
5
 
5
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Да не допуснем другари, Бойко Борисофф да остане без работа на улицата! Ще строим завод, с яки бетонни стени. Мъже, жени, народ, ще строим завод, на живота.Построихме завод с яки еврейски стени. Мъже, жени, народ, построихме завод,на смъртта.
160
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-глупавото днес 60 млрд. да се делят на всички
159
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До герберФакт. А аз даже не съм "гербер".
158
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тикво най важно за хората е да знаят че си отиваш в затвора при бай Ставри
157
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А хората именно виждат , че с работата е все по зле , защото правителството краде.Затова вместо заеми оставка и Борисов и компания на съд и затвор и отнемане на имущество и сметки
156
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав сиЖивков беше съденЛуканов дори го застреляхатака че от Бкп има съденино кога ще има осъдени от БСП,ГЕРБ,СДС,ДПС ?
155
19
 
2
 
! Отговори
Vako преди 3 години
Нямате право да съдите Герб яснокой осъди Атака,Симеон,Кстов ,Плевненлиев и всички останали
154
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 180"Който има пари не ходи по кафенета да кибичи 3-4 ч.на едно кафе. И парадирането със скъп айфон пак е синдром на бедняка: Няма да ям, но ще се правя на някой"Явно и кафетата и айфоните ги раздават без пари само щом заявиш, че си беден. Така излизза от приказките за това кой какво праи или има. Почивките за Гърция и по морето и те ли са от безпаричие? А 60 милиарда в спестявания?
153
5
 
10
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Герп е БкпБсп е също Бкп
152
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 181Е кажи кои са алтернативите! Давай!8-)
151
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не й лошо хич заплащането тукно няма какво да си купишсичко е фалшиво храна дрехи предмети4 качеству
150
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не разбирам защо Гербавите си мислят че които ги мрази е комунист. И за БСП имате опорки клишенца и е лесно да плюете. Да ама полит спектър не е сами БСП и гербавите. двете заедно сте има няма 28% от избирателите. Така че марш на гербавите марш на ***, има кой да ви замести, не се бойте ще има кой да ви съди и осъди.
149
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който има пари не ходи по кафенета да кибичи 3-4 ч.на едно кафе. И парадирането със скъп айфон пак е синдром на бедняка: Няма да ям, но ще се правя на някой
148
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и Нинова нещо полезно?НЯМАтогава мълчете
147
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тлъстия параноик пак започна с глупотевините си.
146
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До всички БСП е наследник на БКП Тодор Живков е поръчал на Бойко Борисовда направи партия и да осъществи неговите мечти,така че в момента ви управлява БКП а БСП са против вожда си.напълно са сбъркани сегашните
145
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тиквите на БСП не опитвайте да връщате България назадБСП събори правителството на СДС и за това прехода в България продължава ощеЖельо Желев ги остави непокътнати и сега пак с добродано да го разберат