Георги Тодоров алармира за нередност в листата за Националния съвет

Името му фигурирало три пъти в листата, уверява той
27 сеп 2020 11:01, Петя Славова
6
Георги Тодоров алармира за нередност в листата за Националния съвет
Снимка: БГНЕС

Георги Тодоров, който бе един от кандидатите за лидер на левицата, но се отказа в последната седмица от изборната надпревара, алармира за нередност в листата за Национален съвет.

Оказа се, че името му фигурира три пъти в листата, предава "Дарик". Първо било записано два пъти едно под друго, а след като съобщил, за този казус, бил дописан още един път в листата.

Още по темата

"Казусът е, че присъствам в листата два пъти подред, едно под друго имената са ми записани. Тоест аз наистина се чувствам ужасно раздвоен. Един път съм от Бургас, един път съм от София. Въпросът беше повдигнат в зала, бяхме уверени от ръководството на комисията, че всички такива грешки са отстранени, а след това се оказа, че в листата продължавам да фигурирам с две имена. Включително един от членовете на комисията се опита много активно да ме убеди, че аз съм двама души. И аз сега съм раздвоен - дали да давам Оскари за специални ефекти или да давам Нобел за клониране на кандидат", коментира той.

Той посочи, че ще поиска да се съберат резултатите на единия Георги Тодоров и на другия при броенето.

"Или ако и двамата Георги Тодоров съберат достатъчно гласове, за да станат членове на Националния съвет, може би ще искам в следващия Национален съвет да гласувам с два гласа", предположи Тодоров.

Резултатите от изборите за нов Национален съвет все още не са ясни. И тази сутрин продължава броенето на бюлетините, след като социалистите гласуваха за новия пленум тази нощ.

Близо 700 кандидати се борят за 113 места в Националния съвет на БСП. За 37 места в младежката квота пък участват 114 млади социалисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неистово е желанието на този млад, може бии способен млад мъж, кактои на сестра му, вероятнои на баща му, да се изкатери нависоко. Звучи нетърпеливо и сякаш нещо му се полага, но не го получава, подобно поведение отблъсква.
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А не може ли да има още един човек казващ се Георги Тодоров?Или смята, че е единствен на Земята?Друг е въпросът ако в тези списъци има и ЕГН-та, ако съвмадат и те, значи има нещо нередно, но ако е само име и град.В БСП поне има опозиция, има други мнения и хората ги казват. Докато в ГЕРБ има само една линия и това е на Борисов, другите са пълнеж и нямат право на собствено мнение, имат право само да цитират Борисов. А понякога и това е забранено, а тук даже се цензурира.
3
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Закривайте ги тия нещастници.....
2
5
 
7
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Да се радва, че изобщо има такива избори. Можеше да е като в наследствената а БКП партия Герб и в партията да има член 1 и Боко да е несменяем
1
4
 
9
 
! Отговори
до всички БСП-ари преди 3 години
еее, чак пък толкова, какво се е случило, госпожа ЛЪЖА чеше избАрана с 80+ процента за председател