БСП не е "вождистка" партия, има обновление, смята Крум Зарков

Изборът на лидер не беше предопределен, убеден е депутатът
28 сеп 2020 09:20, Красимир Ангелов
40
БСП не е "вождистка" партия, има обновление, смята Крум Зарков
Снимка: БГНЕС

Редица емблематични имена отпаднаха от ръководството на БСП след проведения през уикенда конгрес. Сред тях са бившите лидери на партията Михаил Миков и Сергей Станишев, бившият председател на парламента Георги Пирински, депутатите Валери Жаблянов и Красимир Янков, както и знаковите бивши депутати Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Още по темата
Зам.-председателят на ПГ на социалистите Крум Зарков категорично отхвърли думите на Сергей Станишев, че партията е "вождистка". Депутатът бе категоричен, изборът на лидер не е бил предопределен.

Зарков определи случилото се на конгреса като обновление на партията и посочи, че е нормално опонентите при прекия избор да не съберат доверие в конгреса.

"ПГ на БСП трябва да продължи своята активна дейност и възможно най-бързо да подпомогнем за свалянето на едно вредно правителство и изграждането на нов политически облик. Това без модерна БСП не може да стане и мисля, че сме на прав път", обясни той предд bTV.

По думите му в новия национален съвет на БСП влизат голяма група млади, проевропейски настроени хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
БСП ще е пред ГЕРБ преди 3 години
Откакто Корнелия Нинова е председател, БСП излъчи президент и има два пъти повече депутати и два пъти повече кметове на последните избори. Ограничи мандатите на депутатите (и председателя) от БСП до два, и така премахна "вечните" депутати. Така че не случайно я преизбраха. С нея БСП върви напред и най-вероятно на следващите избори ще се окаже първа политическа сила.
29
1
 
1
 
! Отговори
Курнелия готви... преди 3 години
Голяма готвачка се oказа другарката ***. Сготви цялата партия Бсп. Загуба след загуба на избори. Очертава се нова. Да ви е честито другари...
28
4
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
До Каракачамаков: Много си се загрижил за БСП, Карачамак. Но в БСП Корнелия Нинова въведе мандатност, включително и за председателя, пенсионира "вечните" депутати. Това е обновление, което всяка демократична партия би трябвало на направи.В ГЕРБ това няма как да се случи. Там Бойко е единствен и неповтпорим.
27
0
 
8
 
! Отговори
Бай тошо преди 3 години
Абе Крумчо, пиле шарено за какви проевропейски настроени хора говориш, като ти самия се хвалеши, че с група приятели-"ченгета" сте измъчвали едни "фашисти".
26
0
 
8
 
! Отговори
бекането преди 3 години
айде внучетата на червените кхмери - например на генерал кацамунски от ДС да не ни дават наклон на оная работа. Бесепето кат наследник на партия избила стотици хиляди българи и унищожила още толкова. За Рисията да не говорим - десетки милиони избити от глад и разстреляни. та червеното *** крумчо да си трайка и да папка от софрричката без да знае много
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в новия национален съвет на БСП влизат голяма група млади, проевропейски настроени хора===============Кого мислиш че лъжеш бе?Това са внуци на главатарите на червената шайка от преди 1989г.Самият ти си внук на генерал ЛЕОНИД КАЦАМУНСКИ от Държавна Сигурност
24
0
 
6
 
! Отговори
зяпач преди 3 години
Крумчо,кака Корнелия даде ли ти текст който да научиш и да го кажеш? Тя ви води за носа,и ще ви докара до дъното.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
teroristichnata fashistka partia bsp bkp e s subsidii ot bg ortodoks narod...:-)))
22
0
 
11
 
! Отговори
Не само вождистка преди 3 години
Партият БСП вече е не само вождистка, но и популистка!Никой не се съмнява в това, само ръководството не го признава снадежда и другите да си затворят очите!Номерата ви са изтъркани отдавна!Предишните ръководители на БСП имаха идеали, принципи, а вие стешайка печелбари, напр. Ал-. Симов -депутат, собствено предаване в БСТВ, жена мусъщо води собствено предаване в същата телевизия! Ваша другарка с фалшива диплома - това преди не можеше да се случи.Тома са само много малкипримери!
21
0
 
9
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Тоя с маска изглежда по-добре. Иначе мазната му физиономия не се трае :)
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че тоя откога се е научил да смята?!
19
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както и да се тръшкате - БСП ще победи на изборите - пък вие си пейте с кръпки и без кръпки; със Славчо и без Славчо - както си искате
18
1
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 3 години
Да ти имам Васко Кръпката - едно пълно ***, което обслужваше и припяваше по концерти срещу пари.Не ми говори за този *** концерт. Ако кръпката е певец аз съм супер звезда.
17
1
 
16
 
! Отговори
Червените милионери преди 3 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
16
0
 
9
 
! Отговори
Посланието на Васко преди 3 години
Посланието на Васко Кръпката на концерта протест беше знаково и той каза:" Мечтая си да имаме честни водачи, които да не се казват Бойко Борисов, да не се казват Румен Радев, да не се казват Мая Манолова, да не се казват Корнелия Нинова, да не се казват Слави Трифонов, а да са честни хора. И никога не забравяйте кой създаде мутрите - БКП! "
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до фалит бяхем докарани 1997г. Днес условията са съвсем други, ние сме в ЕС, в МВФ, във Валутен борд, а вече и в ЕВрочакалня и има банков надзор, а всички банки са частни. Кризата от 1997 не може да се повтори, поне не в тези размери
14
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
познаваме Драгомир Стойнев, който се бореше за българските интереси с проекта Бургас-Александропулис, а не за шистовия газ и за това падна правителството на Орешарски. Познаваме Янаки Стоилов, които е един добър юрист. В БСП има читави хора, нещо което не може да се каже за ГЕРБ
13
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБавите са "вождистка" партия.
12
1
 
6
 
! Отговори
L. преди 3 години
Явно неправилно се изразих. Освен Корнелия, познавате ли някой друг в БСП? И - барабар с нея - мислите ли че някой вече става за какъвто и да е държавен пост? И - вече идва съжалението - не виждам никаква алтернатива на каквото и да е държавно управление, щото ако имаше, крадливата напаст ГЕРБ отдавна да беше изметена. Явно бъдещето е в личностите и управлението по такъв модел. А това се нарича президентска република, щото там пък алтернативата е монархия. И кобургготите не са потомствени царе.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До L.Само да те питам БСП в какво финансово състояние е сега? А в какво бе когато го пое Корни? На "младежа"Гумен Речев вече сме му яли икономическите творения. Корни собствената си партия не може да управлява и я докара до фалит. Пази Господи нас да ни управлява! И накрая"младежа" Румен Овчаров яко бута щерката си напред и някой пита ли го него и *** за Вальо Топлото и "Фронтиер"? "Шкафчетата", та "шкафчетата". А в банк.трезори какво има? Кутев няма смисъл да коментирам"асфалта не се яде"?!