Оттеглен е проектът за машини за лекарства

Фирмата ще го съгласува със съсловните организации
29 сеп 2020 13:12, Анисия Иванова
12
Оттеглен е проектът за машини за лекарства
Снимка: БГНЕС

Фирмата, предложила да изпълни проекта за продажба на лекарства от машини, е оттеглила инвестиционното си намерение за 20 милиона лева, съобщиха от Министерството на икономиката.

В петък е последвало и ново правителствено решение, с което се отменя предходното от сряда да се подготви и подпише меморандум за подкрепа на инвестицията.

Още по темата

Фирмата е обявила, че оттегля проекта, за да го съгласува със съсловните организации. От ведомството са категорични, че към момента няма одобрена подобна инвестиция.

Пред бТВ здравният министър проф. Костадин Ангелов обяви, че становището на ведомството му за вендинг машините за продажба на лекарства е било отчетено от правителството:

"Министерски съвет отмени този проект, за да не остава в обществото усещане за някаква непрозрачност. Напротив, целият процес е прозрачен, съгласувателната процедура е прозрачна. Тя минава през всички институции, гледа се от експертите на министерството на здравеопазването детайлно. Единствената възможност, която ние даваме в нашето становище, е те да продават медикаменти, които се отпускат без рецепта. Такава практика в света съществува“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.