Радев: Подкрепям Нинова, ще критикувам и БСП, когато са на власт

Той нарече промените в Конституцията "недоносче"
29 сеп 2020 13:30, Нели Христова
329
Радев: Подкрепям Нинова, ще критикувам и БСП, когато са на власт
Снимка: БГНЕС

Никога не съм снемал своята подкрепа от г-жа Нинова и продължавам да я подкрепям в нейните усилия да превърне БСП в силна опозиция. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев във връзка със скандалите в левицата и смяната на неговия началник на кабинета Калоян Методиев след сбирка със социалисти, след като посети Института по молекулярна биология към БАН.

"Отдавна съм заявил, че моите критики са към тези, които управляват. Когато БСП вземе властта, разбира се, аз ще критикувам там, където виждам, че нещата не се вършат както трябва, подчерта Радев. - Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам никой да се меси в моите дела."

По отношение на Калоян Методиев държавният глава предпочете да не коментира повече, но отбеляза, че "всеки един в президентството спомага за реализацията на моята политика".

Той отново се обяви за честни и прозрачни избори, но и за дебат за почтеността в политиката и дебат за нов обществен договор.

По думите му липсата на обществено доверие в сегашното Народно събрание и липсата на диалог с мнозинството в него са причина да не иска да внася в парламента своите предложения за конституционни промени.

"ГЕРБ внесе недоносче, подигравка. Аз избрах другия път - първо разговори с академичната общност за идентифициране на проблемите, разговор с неправителствени организации и граждани, разговори с експерти, с всички институции и на следващ етап - разговори с партии. Стигнахме друг етап на обществено развитие поради протестите и поради пълното изчерпване на лимита на доверие в този парламент. Аз не виждам основание да внасям моите предложения за промени в Конституцията сега. Ще ги внеса, когато българският парламент придобие отново легитимност, тоест след избори", заяви президентът.

"От това, което виждам и което знам, аз се чувствам горд като българин. Не само от вашите научни постижения, а най-вече от начина, по който вие се отнасяте към вашата високо благородна мисия. От начина, по който развивате наука и то на световно ниво. От вашия ангажимент към бъдещето на България", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
281
0
 
0
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 3 години
Как ще ни оправи нинова ,те ни оправиха като приватизираха индустрията и окрадоха ,де що може ,а сега ни обещава светло бъдеще ? Чакахме цял живот зрял социализъм и комунизъм за да видим като озрее кой яде и краде и къде с--т гладните.Тя изпразни партийната си каса така , че и по един безплатен ковчег от пресован картон не може да купи за овцете вярващи на думите и.
280
0
 
4
 
! Отговори
Румбата преди 3 години
А бе адаш,верно е ,че си бил много ограничен!
279
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Не се меся в работата на другите."Верно ли!?Повярвах ти.Щял да критикува ,когато БСП били на власт.Нито ти ще бъдеш президент повече ,нито БСП ще управлява в обозримо бъдеще.
278
1
 
12
 
! Отговори
Наско преди 3 години
Всички сме много изненадани, че подкрепяш БСП, а не преставаш да да критикуваш ГЕРБ. Абсолютно надпартиен, абсолютно безпристрастен, уважаващ конституцията и властта, обединяващ нацията....
277
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е новият премиер,а троловете ще носят цигари на тиквата в затвора...каквито и глупости да пишат...прости са като Борисов...
276
2
 
24
 
! Отговори
отмъщението на КГБ преди 3 години
С какво толкова прегрешихме пред руснаците, че ни натресоха тая неадекватна , злобна мижитурка. Толкова ли не можаха да намерят някой поне с малко акъл и милеещ за България от това БеСиПе ???
275
0
 
32
 
! Отговори
!!! преди 3 години
Леля ви К.рнела, на Радко акъла е взела, сънувай малки Радко, мандатче второ сладко..
274
0
 
29
 
! Отговори
Радев вижда в БСП преди 3 години
единствения политически субект,който го подкрепя в мокрите му сънищаза втори мандат.Затова не само ще харесва КН(Сталин на БСП),ами акотрябва ще се разведе пак(тя любовта иска жертви.Другите подкрепящи госа само временно явление,виждат в него оръдие за сваляне на властта ипостигане на целите си(а той не се вписва в тях,но не го разбира).Следтова ще бъде изхвърлен,тъй-като е неуправляем,неуравновесен,обладанот параноична жажда за власт.Той бе голямо зло за България,да се маха.
273
0
 
22
 
! Отговори
Посланието на Васко преди 3 години
Посланието на Васко Кръпката на концерта протест беше знаково и той каза:" Мечтая си да имаме честни водачи, които да не се казват Бойко Борисов, да не се казват Румен Радев, да не се казват Мая Манолова, да не се казват Корнелия Нинова, да не се казват Слави Трифонов, а да са честни хора. И никога не забравяйте кой създаде мутрите - БКП! "
272
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При Радев има разминаване между думи и дела.Но кой се интересува вече, какво казва лиотчикат и какво правят в потъващата БСП?
271
0
 
20
 
! Отговори
Бан преди 3 години
Фигурант,феодални старци и нинова. Трио.Тази песен я знаем. И "когато дойдат на власт" - подсъзнание на нискоинтелигентен. Не мисля,че всеки народ си заслужава и президента
270
0
 
27
 
! Отговори
Шменти-капели преди 3 години
Другарят каза много безсмислени неща,а не казва най-важното!Че прави всички магарии заради собствената си кожа!Че не Борисов или Гешев ,а F-16 е неговия огромен и нерешим проблем!Затова му е нужна оставка на Пътника свиден...
269
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да естествено е да се съобразява с партията която го е предложила, но и тежко наследство получи да критикува управляващите, нещо на което на предишния представител на БСП Първанов му се отдаваше но на Радев не.Първанов си остава най градивния критик на ГЕРБ, той не спираше да ги критикува и да влиза в спорове с Борисов от споровете им излизаха добри решения от които Герб са учеха и коригираха проблемите, и наистина в момента това е проблем и трябва втори Първанов за президент обаче стана провал
268
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да ги критикуваш няма да дойдат на власт
267
0
 
33
 
! Отговори
Народна преди 3 години
Тези Ниновици Руменовци ще довършат България
266
0
 
30
 
! Отговори
Anonimna преди 3 години
Но ти няма да си на власт как ще критикуваш
265
1
 
34
 
! Отговори
? преди 3 години
Такъв злобен човек като Радев не съм виждала
264
0
 
30
 
! Отговори
Народна преди 3 години
РАДЕВ ВСЕКИ ДЕН СЕ ИЗЛАГА ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ТОЙ НЯМА ДА Е ПАК ПРЕЗИДЕНТ КАК ЩЕ КРИТОКУВА
263
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПЪРВО - бсп-бкп НИКОГА НЯМА ДА СА НА ВЛАСТ!!!ВТОРО - бсп-бкп ЩЕ СА ОПОЗИЦИЯ!!!ТРЕТО - бсп-бкп ВЕЧЕ ЩЕ Е ЗАБРАНЕНА!!!ХРОНОЛОГИЯ!!!
262
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев и Нинова се подкрепят за да са "независими" един от друг !