Дариткова: Докладът не е за правителството, а за България, каквато я вижда ЕС

Европа виждала напредъка и постигнатото в борбата с корупцията
30 сеп 2020 18:04, Нели Христова
96
Дариткова: Докладът не е за правителството, а за България, каквато я вижда ЕС
Снимка: БГНЕС

"Докладът не е за това правителство, а за България такава каквато е и такава, каквато я вижда Европа. Европа вижда напредъка и постигнатото в борбата с корупцията. Отчита се, че в резултат на взаимодействието на изпълнителната и съдебната власт са повдигнати обвинения на кметове, министри, зам.-министри и др."

Това заяви пред bTV шефът на ПГ на ПП ГЕРБ Даниела Дариткова във връзка с мониторинговия доклад на ЕК за страната ни за върховенството на закона. Тя допълни, че правителството чете критиките и се съобразява с тях.

По думите й върховенството на закона не е само функция в дейността на главния прокурор. "Тя е функция на всички елементи на държавата. КПКОНПИ е иззела имущество за над 3 млрд. лева и това се отчита в доклада", каза още тя.

Председателят на ПГ на ГЕРБ определи доклада като обективен.

"Има положителни характеристики, както и критики, които могат да бъдат решени чрез законодателни действия на изпълнителната власт. Изпратили сме искане за становище за функцията на главния прокурор и начин, по който да бъде контролиран, до Венецианската комисия. Продължаваме да усъвършенстваме законодателството по отношение на корупционните практики", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Пардон преди 3 години
Червени кхмери! Само така могат да се нарекат извършили геноцида срещу българския народ! Това си беше ГОЛОДОМОР! 3 долара пенсиите, а заплатите 6 долара при Виденов! Щом това искате!
68
0
 
1
 
! Отговори
Поне от Живков преди 3 години
Насам сме нямали по-добри управление. Но от 80-те до Орешарски - България загуби над половин трилион долара от приватизацията, съсипването и разграбването на цялото стопанство, последвалата емиграция на над милион млади българи реализирали се успешно в чужбина, но омерзени от оставилата ги да гладуват въпреки образование и ценз България на червените камери! Такива неща не се оправят с два-три непълни мандата, пък ако ще и на най-голямото светило!
67
1
 
2
 
! Отговори
Адда преди 3 години
За цялата си история България никога не е била управлявана от правителство състава на което на 100% са олигофени. Станахме за посмешище на света. Оказахме се най некадърна та нация в света, единствена вървяща против себе си. Срам ме е че съм българин.
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простете и тя не знае , че управлява - бьлгария
65
0
 
3
 
! Отговори
Тоягов преди 3 години
Само 3 млд лева са взети от червената мафия,а се търсят още 200 млд от криминалният преход тип Банев,Божков и много други комсоволци,синове на номенклатурчици и партизани,"борци против капитализма".
64
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То евросъюза вижда нещата доста добре, а реално нещата са още по-зле. Тук вече толкова сме свикнали с корупцията (вследствие на 30 години беззаконие), че вече сме забравили как трябва да се случват нещата нормално и съответно винаги ще сме бедни с изключение на много малко хора, който ще живеят прекрасно.
63
1
 
7
 
! Отговори
Тая добре ли е? преди 3 години
Кой я управлява България ,***?То бива да си прос, бива, ама ти си малоууумна.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази била по-неостра, от колкото мислех! Държавата, Голяма Бяла Птицо, се води от МС, което е правителството, и каквото става в държавата е в резултат на действията на МС, ама вит това в Смолян не го знаете. Там се учите само "машшалах" да казвате, когото ви почешат между краката!
61
1
 
2
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 3 години
До Анонимен Тоя е болен русофоб-математик! Кат си толкова отворен направи сметката за съседна Румъния с която влезохме заедно ЕС! Да ама за Румъния сребърници тролски не дават!НЕЩАС.НИК!
60
0
 
6
 
! Отговори
Поредната ПП преди 3 години
Ако заглавието я цитира точно то просто няма какво да се каже. Поредната ПП. То не било да Правителството......
59
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-ха-ха...ТА КАКВА БГ НАПРАВИХА: ВЛЯЗОХМЕ В ЕС СЪС 160ЛВ МИН ЗАПЛАТА, СЕГА 610ЛВ- В РУСИЯ СРЕДНАТА КЛАСА ВЗЕМА ЕДНА И ПОЛОВИНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 177ЕВРО/СПРАВКА В УИКИПЕДИЯ- МИН ЗАПЛАТА ЗА 2020Г- РУСИЯ 118ЕВРО, СВЕТОВНА БАНКА СРЕДНАТА КЛАСА СЕ ФОРМИРА ОТ ТИЯ КОИТО ПОЛУЧАВАТ ЕДНА И ПОЛОВИНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА/БНБ КАЛКУЛАТОР- 346.18 ЛВ- ТЯ Е ПО НИСКА ОТ НИВОТО НА БЕДНОСТ В БГ- 363ЛВ.
58
2
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Даритке-е-е-е-е, ами нали вие маргиналите на ГЕРБ я направихте такава тази България.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След доклада дойде разбиващо Сачева интервю в "Конфликтна зона" на DW. Съюзът на съдиите няколко часа след доклада поиска от ВСС започване на процедура за уволнение на Гешев. Александър Йорданов се е луднал колко клеветническа била резолюцията, която ЕП ще гласува на 06.10 в 12:00... Колко да е добър докладът и да оценява положително действията на ГЕРБ?
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия вече страдат от *** френия!
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А България е такава, благодарение на правителството.
54
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До коментар 53, дават на неграмотници като вас. Тези където са слушали малко повече в училище и имат малко повече акъл, вземат повече.
53
0
 
17
 
! Отговори
Правителството преди 3 години
Работи за всичко друго,но не и за България, тъй че правилно казва жената. За тях не се отнася, пък и кой в Европа знае какво означава ***.
52
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Права е жената правителството на Бойко не управлява в България,те си имат друга държава,а тук само крадат!
51
0
 
13
 
! Отговори
че кво толкоз преди 3 години
Макар да не е красива, културна и образована, тя възбужда неописуемо възхищение че не е по-грозна, по-некултурна и по-недоучена.Да се намираш в една стая с тази е първата степен на наказанието. На канапе да преседнеш е степен втора, а недай Божкеле в баня-спалня и кофа шампанско треа да ти умрът бълхите от кикотене
50
1
 
11
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ГЛЕДАТ НА БЪЛГАРИНА КАТО НА БЕСПЛАТНА РАБОТНА РЪКА--ДАВАИ МУ 500 ЛВ НА МЕСЕЦ И ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА- ТУПАТ ПО РАМЕНАТА И ХВАЛЯТ ТЕЗИ ДЕТО ДЪРЖЪТ НИСКИ ЗАПЛАТИТЕ В БЪЛГАРИЯ.-КАДЕ ГО ИМА ТОВА?????-ТОВА Е ИСТИНАТА