Депутати напускат БСП, защо левицата стигна дотук?

Има подмяна в идеологията на БСП, смята Лало Кирилов
30 сеп 2020 10:38, Красимир Ангелов
17

Шестима депутати от БСП напускат парламентарната група на "червените". Това се случи часове след като Корнелия Нинова затвърди лидерството си и обеща победа на предстоящите избори.

"Тези хора са категорични в своята позиция. Имаме различия от 4 години", заяви в "България сутрин" напусналият БСП Лало Кирилов и допълни: "Трудно взех това решение, трудно се разделих с другарите".

Още по темата
"Чуваме, че имаме място в управлението с десните, с което съм крайно несъгласен. Както и с подмяната, която се случи. С това се завърши една подмяна на идеологията на БСП", допълни той за Bulgaria ON AIR.

"За мен социалистическата идея е водещата. Аз си оставам социалист, макар и да напускам", обясни Кирилов.

Според него ГЕРБ са вредни за управлението на България, а идеята на БСП било спорно дали е лява, дали е дясна.

"Категорично щях да остана, ако Нинова не беше избрана на пленума. Смятам, че този процес е вече твърде късно да бъде спрян. Доверието в Нинова рухва, доверието към левицата пада. Имаме достатъчно голям организационен опит, който тепърва ще стане ясно накъде ще се реализира. Виждам хора, които са освобождавани, защото са били на събитието на Нинова", подчерта още събеседникът.

Лало Кирилов подчерта, че не може да обяви дали още членове на БСП имат намерение да напуснат партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Хари преди 3 години
......Ако не им харесва това положение, да си осигурят печеливша коалиция и да сменят термина от "закон" на "замагар". Засега, довиждане.
16
0
 
0
 
! Отговори
Хари преди 3 години
..., което показва повърхностните познания, не само на Нинова но и на цялата ПГ за конституцията. Каква идилия, а член 67 гласи Чл. 67. (1) Народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. Обвързването със задължителен мандат е недействително. (2) Народните представители действат въз основа на Конституцията и законите в съответствие със своята съвест и убеждения.Моля, господа и дами социалисти, намерете ми къде са "моралните задължения" или както там ги кръщавате. Още древните римляни са казали: "Dura lex, sed lex" "Строг закон, но закон
15
0
 
0
 
! Отговори
Хари преди 3 години
Очевадните тенденции за маргинализация на БСП и за провал на следващите избори налагат обстоен анализ. За сега ще кажа само, че времето ще покаже Корнелия или Корделия е "другарката". Може да ѝ излезе прякор в стил Буда "Поразяващата ръка". След, като направя анализът непременно ще ви уведомя, но се опасявам, че интуитивното ми усещане ще се потвърди. Жалко за българите, които може да останат излъгани за пореден път. Смущава ме фактът, че парламентарната група на БСП колективно поиска "ренегатите" шестте депутати, напуснали ПГ на БСП "Да освободят местата...", което показва повърхнос
14
0
 
2
 
! Отговори
Мила преди 3 години
Вярно е, че Нинова клони леко надясно, но това се случи и с други социалистически партии в Европа. Те са по-скоро социалдемократически. Но като се замислим, партията, създадена на Бузлуджа през 1891 г. също е социалдемократическа. Така че няма лошо.
13
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Кои напуснаха? Кариеристите, дето не ги избраха. Всичко е ясно. Да се махат и от парламента.
12
0
 
2
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Ренегати винаги е имало и ще има. Нищо особено не се е случило. БСП се изчисти от плявата.
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
9, затова евреите са били отвсякъде гонени.
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес 6, утре 60.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както каза един евреин - когато се карат и спорят винаги става въпрос за пари. Ако много се карат - става въпрос за много париХич да вне ми излизат как били леви, пък били десни пък глупости на търкалета.Хич не им дреме какви са само да са докопат до баницата.И след като Нинова ги изхвърли от ръководството те естествено виждат как баницата се отдалечава и мъка та мъка голема.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото си спомням, май всички, които от 1991 насам са се отделили от БСП, все са с десен уклон. Не успяха да формират устойчива във времето социал-демократическа политическа формация с лица с неопетнена репутация. Левица от млади хора без връзка с партийни величия от Татово време е нужна, но не виждам кои са. Трябва да са дейни, критиките към Нинова, може и да са основателни, но на критикарство може да разчита само популярна персона от типа на Трифонов, и не се знае колко и докога.
7
2
 
1
 
! Отговори
гост преди 3 години
Ами защото, когато Толупа пръдне, опозицията се *** за да компенсира. Нинова и Толупа са играчи от едит отбор - този на Сорос.
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо "левицата" стигна дотук? Ами с такъв лидер ще стигне и още по-ниско.Освен това, БСП много отдавна не е лява партия, само на думи е такава.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Голям рев, че е махала Гергов. Това е най-доброто нещо правено от БСП някога.
4
7
 
9
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
С измирането на електората си и БСП умря като партия.....
3
6
 
8
 
! Отговори
У всяко преди 3 години
стадо има продажници.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че БСП не води лява политика, е явно НЕ от 4 години, при Станишев беше явно НЕлява. Янаки Стоилов винаги е бил от лявото крило, но е вътре. На конгреса и Асланов, и Жаблянов изразиха мнение, че БСП в тези условия на страната и света, както и на кадри, не е в състояние да провежда своя лява политика. Моят въпрос е: Коя е лявата формация сега, която има смислено и авторитетно лице?
1
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ раздава като за последно. Пазарува здраво на едро...След управлението на ГЕРБ не може да ме плашите с БСП вече.Ше гласувам или за тях или за Трифонов, за тия които наистина възнамеряват да бутнат тиквата в затвора.