Борисов видя като положителен и обективен доклада на ЕК

Правителството готово да изпълни критиките в него
160
Борисов видя като положителен и обективен доклада на ЕК
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов заяви, че вчерашният доклад за върховенството на закона в частта си за България е обективен. На влизане на срещата на лидерите от ЕС в Брюксел Борисов допълни, че българското правителство ще изпълни препоръките в документа.

Още по темата
„Искам да благодаря на Европейската комисия за изключително обективния доклад, който е отчел и напредъка на България, а и добре е описал какво още трябва да изпълним, за да бъдем отличници в тази посока и затова ние ще стъпим твърдо на препоръките на Венецианската комисия, така че като цяло да изпълним всичко това, което сме поели ангажимент“, коментира той, цитиран от БНР.

В доклада, оповестен вчера, България е критикувана за борбата срещу корупцията по високите етажи на властта, липсата на отчетност на главния прокурор, както и за липсата на прозрачност при собствеността на медиите и атаки срещу журналисти.

Премиерът Бойко Борисов заяви още, че конфликтите, които ще се обсъждат на Европейския съвет днес, засягат особено България заради стратегическото ѝ положение.

Отношенията между Азербайджан и Армения са много важни за този регион. Ние настояваме незабавно да се прекрати огъня, тъй като поддържаме изключително приятелски отношения и с двете страни, много са ни важни в стокообмена, както сме и категорично против участието на трети страни в конфликта. На другата ни граница – Гърция, Кипър, Турция, също изключително важен и за ЕС, и за България, така че също считаме, че на базата на диалога трябва да се приемат необходимите решения“, посочи пречиерът.

Борисов изрази задоволство от това, че на утрешното заседание ще се разисква въпросът за стратегическата автономност, тъй като по думите му ЕС трябва да е по-подготвен да си произвежда всичко необходимо, свързано с Covid-19 и да не бъде зависим от държави, с които има сложни политически отношения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: докладборисовзаконек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
Всяка партия коментира доклада както и изнася. И тук няма единство.
123
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе протестирайте бе. Съберете се повече от 20-30 човека на площада и протестирайте бе. Тука само думи и нищо. И рефрена с корупцията. Щото всички знаете, че еди кой си е взел пари. Тука пишат хора дето са.давали стотици подкуп на полицай. Това какво е?! Каква е разликата?? Един с гол политически зад-ник ( Радев) излезе и каза мутри вън, за да влезе той- богоизбрания. Айде моля ви. Нито обвиненията към Борисов са истина, нищото протеста ви е истински. Истински са само меките ви китки!!!
122
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като се замисля,че децата на децата ни няма да могат да изплатят бакиите на този ***,страх ме хваща.Жална и майка на тази държава!
121
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опря шило до дупило,щял да изпълни препоръките.До сега ко прави,бе готин,ама е късно либе за китка.ОСТАВКА******
120
2
 
7
 
! Отговори
до 127 преди 3 години
До АнонименПо принцип си прав. Но мислиш, че не знае Боко точно какво пише в доклада? Прави се по-*** от колкото е. Просто лицемерието и дебелоочието е мноооого голямо, тарикат, извърта както му е удобно.
119
2
 
8
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Ако ЕС беше частна фирма, а боко - ръководител на отдел "България", той щеше да бъде уволнен дисциплинарно и даден на съд за лошо управление и др. престъпления !!!
118
0
 
3
 
! Отговори
Психиатър преди 3 години
До Анонимен/124Господине, пак не сте си взели хапчетата.Вземете ги, та да се успокоите и спрете да крещите.Отделно, 29 милиарда евро са 3% повече от предния бюджет за България, при 100% удвоен ес бюджет. Факти.ПП. Клатят се брюкселските фалшиви опорки, клатят се....
117
0
 
2
 
! Отговори
преводача е за бой ! преди 3 години
Барбата го набарал и той оплел езика , да не яде шутове така му го превел ,да звучи като божествена дитирамба музика за за ухото радост за нарциса....
116
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Тиквата попита ли ги в брюксел какво да пишат в новата българска конституция?
115
2
 
6
 
! Отговори
ЕВРОПА преди 3 години
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ НИ ОПЛ ЮВАНО ЗА БАНДИТА БОЙКО ПАЧКИТЕ В ШКАФА СА ПОЛОЖИТЕЛНИ....
114
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов видя като положителен и обективен доклада на ЕК------------БАНДИТА БОЙКО ВИДЯЛ.....ОЦЕНКИТЕ НА БЪДЕЩ ПАНДИЗЧИЯ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ
113
11
 
2
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и почитания господин Борисов ! Най-успешният министър-председател в историята ! Много успехи и занапред. Бъдете благословен
112
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който може да чете и е погледнал оригиналния английски текст знае, че баце лъже и маже за пореден път. Единствените положителни "постижения", за които се говори в доклада, са на законодателно ниво. Т.е. уж са налице правила и законова рамка, но наште ора ги боли дедовия за изпълнението и прилагането на закона. Пише още, че главния прокурор на практика може да си прави, каквото поиска.Вземете поне един грамотен човек с английски в ГЕРБ, за да не се излагате като кифладжии.
111
3
 
17
 
! Отговори
гост преди 3 години
Толупа май е неграмотен . Калинките са го лъгали кво пише в доклада и сега говори окровени лъжи.
110
7
 
7
 
! Отговори
наистина ли си преди 3 години
мислите че ЕС ви дава !?за 30 години западните гадове дори една беседка не построиха в Българияи до ден днешен 90% от износа ни е за Русия и Турция - западните гадове така и не отвориха пазарите си за нашите стокит.н. еврофондове са целеви средства предназначени да бъдат окрадени от преданните на западните гадове политически марионеткивие до сега нещо построено с безвъзмездна помощ от западните гадове видяхте ли !?истината е че западните гадове ни крадат така като и Турчин не ни е крал
109
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОЗИ ДОКЛАД НЯМА ДА СПРЕ 29 МИЛИАРДА ЕВРО ЗА 2021Г/2027Г ЕВРОБЮДЖЕТ ЗА БЪЛГАРИЯ, ТА РЕЗИЛ ГАДЕВ ПОИСКА ОСТАВКАТА ВЕЧЕ НА ЕВРОКОМИСИЯ, ТОЙ Е БЕСЕН, ЗАЩОТО ГОСПОДАРИТЕ МУ ИСКАТ РЕЗУЛТАТИ- ДА ПРИНУДИ БЪЛГАРИЯ ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ЕС И ДА Я ВКАРА В ЕВРАЗИЯ- ТИЯ ДНИ В ЕК БЕШЕ ВКАРАНА ЕДНА ЗЛОБНА СЛОВЕСНА ДИАРИЯ ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ- ТАЯ НА РАМАДАН КЪНЕВ И ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА- ГНУСНО, ОТВРАТИТЕЛНО- ТОЛКОВА ВЕРНИ НА КРЕМЪЛ И ПРЕДАТЕЛИ НА РОДИНАТА СИ.
108
0
 
1
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Сорка за правописните грешки в предишния ми пост, но нещо клавиатурата ми се е сдухала.
107
4
 
16
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Загувих време, но прочетох целия доклад. Ако Бойко наистина го е чел и знае, за какво иде реч в него, то е срамота да го оценя като "положителен", бидейки "доклада" ни изнасилва за тотално идеологическо пречупване на християнските ценности, така характерни исторически за Българина и замяната им с евро-джендерастките "ценности" на държавно промотирана содомия, педерaстия и педифилия, скрити под маската на Евротолерантност и либерализъм.
106
1
 
8
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 3 години
Доклади, моклади. ЕС единствено ги интересува тази пионка да предава винаги националните интереси и да спазва всяка една директива зададена от тях. Малко смешно е компрометирана организация, която работни всекидневно към геноцида над всички европейци, да говори за корупция на национално ниво.
105
4
 
4
 
! Отговори
ОТЛИЧНИЦИ ЛИ! преди 3 години
ЗА ДА БЪДЕТЕ ОТЛИЧНИЦИ ТОВА, КОЕТО ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНИТЕ Е НЕЗАБАВЕН ОТКАЗ ОТ ЗАРОБВАЩИТЕ НИ РУСКИ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ АЕЦ БЕЛЕНЕ И СРЪБСКИ ПОТОК...