Данните за шума в околната среда вече ще са достъпни

Удължават консултациите за изготвянето на плановете за действие
2
Данните за шума в околната среда вече ще са достъпни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за защита от шума в околната среда. Пoпрaвкитe ca cвързaни c рeдицa eврoдирeктиви и ocигурявaт дocтъп нa грaждaнитe дo дaннитe зa шумa в oкoлнaтa cрeдa.

Прoмeнитe гaрaнтирaт, чe дaннитe зa шумa в oкoлнaтa cрeдa щe бъдaт дocтъпни зa хoрaтa, кaктo и инфoрмaциятa зa врeднитe eфeкти зa чoвeшкoтo здрaвe.

Осигурява се достатъчно време за провеждане на обществени консултации при изготвянето на плановете за действие към шумовите карти чрез отлагане с една година на срока за докладването им, като по този начин периодът между изготвянето на картите и на плановете се променя на две години.

По този начин срокът на четвъртия кръг за преразглеждане или актуализиране на плановете за действие ще бъде отложен еднократно и ще бъде 18 юли 2024 г., след което на всеки пет години.

Регламентиране на начина на докладване на информацията от шумовите карти и от плановете за действие до Европейската комисия посредством предаването й само по електронен път в задължително хранилище на данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИЗМЕРЕТЕ ШУМА В ЗАНИМАЛНИТЕ НА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И ИСКАМЕ ДОКЛАД ОТ РЗИ КАК ТОЙ ВЛИЯЕ ВЪРХУ ИМУННАТА ИМ СИСТЕМА КОГАТО ПРИСЪСТВАТ 25/26 ДЕЦА И ВЪРХУ ЗДРАВЕТО НА ОБСЛУЖВАЩИЯТ ПЕРСОНАЛ.
1
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Няма лошо.А кога демократите ще изнесат данните за Чернобил?