БСП скочи в защита на шефа на БНР, иска оставката на Банов

Управляващите опитвали да овладеят обществените медии
49
БСП скочи в защита на шефа на БНР, иска оставката на Банов
Снимка: БГНЕС

Заради оставката на генералния директор на Българското национално радио Андон Балтаков, която беше депозирана пред СЕМ, БСП поиска министърcа на културата Боил Банов да напусне поста си.

Социалистите обвиниха управляващите, че се опитват да контролират обществените медии.

Още по темата
До скандала се стигна, след като Балтаков се оплака, че мнението му се манипулира и фалшифицира. Причината е законопроект за изменение и допълнение на Закона за радиото и телевизията. Генералният директор на БНР заяви, че представеното от министъра на културата Боил Банов, с чийто доклад законопроектът бе изнесен за обществено обсъждане, е манипулативно и невярно.

"Това е пълно обсебване на БНР и БНТ за интересите на управлението. БСП винаги е стояла на противоположна позиция, преди две години имаше предложение, което да гарантира реалната независимост на обществените медии, но не беше прието", скочи от името на левицата Александър Симов.

Той отсече, че Банов е загубил доверието на обществото и трябва да напусне министерския пост.

ГЕРБ обаче категорично отрече да е имало политически натиск върху обществените медии.

"Този закон не се отнася до свободата на словото. През последните БНР не е просто критична медия към управлението, тя е опозиционна медия и ние нямаме нищо против това и не сме направили нищо в това отношение", скочи Тома Биков.

По думите му в случая става дума за законодателен процес, нещо което не разбират нито Балтаков, нито БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Тия па, комунистите само искат оставки! Що не поискат оставка на Корна, а напускат БСП-то тихомълком?! Плаз*модии червени!
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Офф, биейсипету , стига сте се закачали като някой полип за достойните хора , измислете си Ваша кауза и я отстоявайте , а не само чакате гражданската позиция на някой и хоп - о..мър..ся.ва..те я хората не ви искат и вас и герб и другите измислени партии истак честни и достойни хора да ръководят тази страна башите и майкитеви , дядовците и бабите ви така се залепиха за нещата в Христовата вяра , а преследваха всички ,свързани с християнството..ясни сте вече на всички измислете нещо оригинално
30
0
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Тези какво скачат с/у БНР и БНТ, нали си имат своята "Българска Свободна Телевизия" позиционирана в сградата на приватизирания завод "Мраз", до Централните софийски гробища, да си излагат постулатите там - мястото и без това е съобразено с приоритетите и нуждите на червените бабички ... !!!
29
0
 
5
 
! Отговори
Б.Н.Р. преди 3 години
Бье-сье-пье..., бьее-сьее-пье...!
28
2
 
7
 
! Отговори
Гуфу преди 3 години
Човечецът е против намаляването на срока на мандата за директорите на БНТ и БНР, както и за невъзможността сами да назначават и уволняват УС на двете ДЪРЖАВНИ медии. Как това пречи на свободата на словото? Ще го следим г-н Директора къде ще продължи развитието си. Може би като съветник по медиите на г-н Радев.
27
2
 
16
 
! Отговори
Отново преди 3 години
Крадецът вика "Дръжте крадеца" ! "Хоризонт" се е превърнала от години в излъчвател на антиправителствена пропаганда, сякаш са лична собственост на БСП ! И дори не правят опити да го прикриват !
26
2
 
6
 
! Отговори
истина преди 3 години
БСП- искаме си шефа на БНР, искаме си шефа на БНР......
25
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В БНР всеки ден се говори срещу ГЕРБ без да се дава думата за някакво тазлично мнение, рекламират се протестите при положение че микой не ходи на тях.Говорят за цензура а ми налагат дя слушам всеки дем Христо Иванов.
24
3
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Относно свободата на медиите от РеМеДето на "Позитано 20", да се оплачат на Офшорното ленче в Брюксел, а ако това не помогне Импексова да звънне по горещата линия на ген.Решетников ... Тези чугунени глави така и не порумяха че по-голяма слободия от българската няма, ако в България имаше загони, тяхната антидържавна партия отдавана щеше да е закрита, а джихадистите на Черевния ИДИЛ щяха да бъдат преследвани ... !!!
23
2
 
11
 
! Отговори
Доко s цокъл преди 3 години
Най много вой надава ,, другаря,, Ал ександър Симов . голям либертарянец и хуманист,.....
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом БСП "скача " за него, ясно е , чие създание е !
21
2
 
14
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
БНР - свърталище на печелбари за сметка на държавния бюджет.Сборище от "велики" журналисти, които никога не са работили извън БНР.1. Петър Волгин,руснак, яростен русофил, сменил фамилията си с прозвището Волгин2. М. Кадин руски еврей, във всички концерти на сф. о-р на БНР включва винаги руски композитори3. С. Шишов, руснак по произход, бивш сътрудник на ЦК на ДКМСБезкрайни програми по 2-3ч скучни, кухи и досадни, безсмислени, като тези на Д.Янкулова и компания, Безкрайни програми по 2-
20
5
 
17
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Скача БСП ама както скача заклан петел! Искали управляващите да овладеят медиите! То се вижда кой ги е овладял, щом повече от 24 часа журналисти от придворните на Радев медии си мълчат за гафа на фигуранта в Естония. И в свитата му не са били един или двама а цели 10 журналисти! Но иначе ревем, че имало диктатура и цензура!
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП/БКП не спират да се изживяват като всичко най-най-най-. Най- знаещи, най-можещи, най-интелигентни, и пр. и пр. Или с други думи Партията е непогрешима "когато съгреши дори" както беше казал един поет от *** преди 89та година. Крайно време е да се "приземят" ама надали. Защото колкото от по-високо падаш повече боли.
18
1
 
15
 
! Отговори
БКП преди 3 години
*** по *** комунист(социалист)Кога ли ще ни писне на останалите 3 мил избиратели и ще ги изметем тия 1000 прошляци дето ни тормозят от три месеца!!!!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не приватизират БНР и БНТ?Ще станат зависими от държавата и ще клекнат.Какво се случи:Частните медии са зависими от държавата, а държавните медии са независими!
16
3
 
8
 
! Отговори
ВВВ!???? преди 3 години
Тези от БКП-БСП, където 0т 1944г управляват искат само оставки.Хайде стига де.Ако с оставки само ставаше работата, до сега да сме на 1-во място в ЕС по всичко.Захапали тази дума и ходят,като на дърт х......кожата по села и градове. Безсрамници.
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То това " БНР" след окупацията на Крим от путин се превърна в руска трибуна за лъжи и дезинформация, да те е г..н..у..с да го слушаш! А заплатите на руските агенти им ги плащаме ние данъкоплатците..., наглост по руски! Абе пускайте " вашата" руска гледна точка, никой не ви казва да не го правите, обаче да я има и нашата българската, да я има и западната, хората да чуят всичко и да си направят сами заключенията! Каква е тая руска цензура, ай с..и..к..тир бе мутри!ОСТАВКА!
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Частните медии са купени и продадени, но обществените и държавни се съпротивляват на режима. Направили са държава в държавата на ГЕРБ.
13
3
 
7
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
бсп като е скочила подобрила ли е някакъв рекорд ?