Караянчева кани наблюдатели от ЕС за предстоящите избори

Причината - спекулациите, че вотът няма да е честен
55
Караянчева кани наблюдатели от ЕС за предстоящите избори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на Народно събрание Цвета Караянчева покани европейските институции да изпратят наблюдатели, които да проследят всички етапи от протичането на парламентарните избори в България през 2021 г., съобщиха от пресцентъра на парламента.

Още по темата

Официалните писма с покана Караянчева изпрати до председателите на Европейската комисия, на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, на Европейската комисия за демокрация чрез право и на Групата на държавите, борещи се срещу корупцията – GRECO.

Решението си да изпрати поканите до европейските институции председателят на Народното събрание мотивира със зачестилите спекулации относно честността на изборния процес у нас.

Според Цвета Караянчева изпращането на наблюдателни мисии у нас би дало допълнително спокойствие и гаранции на българските граждани за честността и признаването на изборните  резултати.

В мотивите си Цвета Караянчева отбелязва още, че един безпристрастен европейски мониторинг на всички етапи от изборния процес би представлявал обективна оценка на организацията, провеждането и отчитането на резултатите от вота.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така се прави в цивилизования свят!Като загубят изборите комунистите да няма оправдания!Кривата ракета на *** космоса и пречи!?
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, СЕГА ДА ВИДИМ НОМЕРАТА НА КОСТИНБРОДСКА, НА КОПЕЙКИН, НА ПИНОКИО, НА ТЕХНОИМПЕКСОВА.. ПОМНИМ ЕДНИ ГОДИНИ НА "ЧЕСТНИ ИЗБОРИ", КОГАТО ИЗ УЛИЦИТЕ НА МОЯ ГРАД СЕ ДВИЖЕХА АВТОБУСИ ОТ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ПАРКИНГИТЕ БЯХА ПЪЛНИ С ТАКИВА- ТЕ ИЗЧАКВАХА УКАЗАНИЯ В КОИ СЕКЦИИ ДА ГЛАСУВАТ ЗА ДА МОГАТ ЧЕРВЕНИТЕ ЧЕСТНИ МАФИОТИ ДА СПЕЧЕЛЯТ, ПО ЗАПОВЕД ОТ ТЯХ СЛИЗАХА ЕКСКУРЗИАНТИ СЪС СЪМНИТЕЛНА ЧИСТОПЛЪТНОСТ СЛЕД ПРОМЯНА НА ЗАКОНА ТОВА ВЕЧЕ НЕ СЕ ЗАБЕЛЯЗВА, НО СЕГА ИМАМЕ ЧЕРВЕНАТА МАНТРА"ГЕРБ"- ЛЪЖАТ
39
0
 
3
 
! Отговори
41 Поправка! преди 3 години
Караянчева!!!
38
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През живота си не съм виждал човече с толкова малко достойнство като тази Каратанчева! Съкращението на пияния Боко вече се цензурира! Смешно, ама факт!Противна отвсякъде, като започнеш от свлечения дирник и стигнеш до съдържанието на *** й! Срам за народа ни, срам за прекрасните Родопи!
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги кани с литрови бутилки Johnie Walker, в които традиционното Keep Walking e заменено с новия хит "Одете пеша"!
36
0
 
3
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 години
Браво " ДНЕС " и *** ли ценурирте? Исках да кажа прекрасната кустендилска принцеса.
35
1
 
5
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 3 години
Тая *** пак играе театър.колко набудатели ще пратят? В БГ има 12 000 секции.Сега събират пари за маасово купуване на гласове.За това не подават оставка.
34
1
 
5
 
! Отговори
Джеймс Пардю преди 3 години
Темата е актуална и не е чудно, че има много коментари с разнопосочни мнения. Нека всеки да остана на собствената си гледна точка! Но системата е така перфекционирана, че даже и ако до всеки избирател стои един наблюдател, той няма да открие никакви пукнатини. Ние живеем в страна, където една банка бива източена за милиони, без някой да разбере как е станало! Историята около Васил Божков говори сама за себе си, така че оганизацията по купуването на изборите е детска игра в сравнение с безбро
33
9
 
13
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Карапутаранчева се прави пак на много честна пред Европа. Ами те от сега си купуват изборите. Да правят каквото искат ,ама не с наши пари. Дава ги така бай ви Бокьо все едно от шкафчето ги вади. И тези огромни пари естествено с огромни комисиони за военните сделки . То на шкембе-тураника му е последно и надува бузите.
32
9
 
8
 
! Отговори
Да си ходи преди 3 години
у Кърджали не е полезна само смуче големите пари изработени от работниците .
31
14
 
8
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Абе, тая Цвета Караянчева няма ли си друга работа, ами взела да кани наблюдатели от ЕС, а това е много лошо, защото сега как военният интелектуалец Румен Радев и приватизаторката Нинова ще твърдят, че от ГЕРБ са фалшифицирали изборите, както твърдят това след всички избори, когато Бойко ги бие, като маче у дерек... избирател
30
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не е зле да кани.Щото от страна на БСП вече се репетира пиесата "Как пак фалшифицираха изборите".Понеже си знаят какво ги чака.
29
9
 
10
 
! Отговори
Рангел преди 3 години
Всичките роми в Стралджа и Ямбол---ще гласуваме за ГЕРБ на изборите ..Бойко ни обеща безплатна ракия, и безплатен ток и дърва---за тази зима !Яшаааа .
28
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ПОБЕДА!ГЕРБ ПОБЕДА! ГЕРБ ПОБЕДА!
27
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кани...не кани... ГЕРБ печели изборите безусловно.
26
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2"В европа управляват ЕНП,а ГЕРБ са от ЕНП."И какво от това, нали и Рада Бойкикевата *** уж е в ЕНП, макар и само по име - какво им пречи на болшевишките костовчета да орезиляват и Европейската Народна Партия!
25
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само руските хакери могат да помогнат на червената русофилска Мафия и Фигуранта !
24
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма купени избори!Това е отживяла мантра която служи за дескридетиране на изборите за задържането на опозиционни лидери начело на партиите им.Това е!
23
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Алкохолик Верно си алкохолик. Даже не си изтрезнял, щото тенекиите ги купуваме от американците, пък наблюдателите щеса едни други.Обаче да не ти пука, пиеньето никога няма да свърши!
22
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 3 години
Звучи малко, като "Северна Корея кани наблюдатели от Китай да следят за редовността на изборите."Ми много ясно, че ще си затварят очите, защото няма кой да купува тенекии за милиарди.