От полунощ рестрикция: Нощните клубовете намаляват посетителите с 50%

Изискването е на човек да се падат 2 кв.м
Обновена: 22 окт 2020 16:46 | 22 окт 2020 16:38, Александър Попов
162
От полунощ рестрикция: Нощните клубовете намаляват посетителите с 50%
Снимка: БГНЕС

От полунощ влиза в сила заповед, с която посещенията в нощните заведения ще бъдат със заетост един човек на 2 кв.м от общата площ. Иначе казано се намалява бройката с 50%.

"Разчитаме така да прекъснем епидемиологичния път на заразата. Другата седмица във вторник ще има среща, след която ще станат ясни още допълнителни мерки, заяви здравният министър Костадин Ангелов.
 
"Ситуацията не е нова за нас, но нашия бранш няма да издържи затваряне като през март. Затова сме съгласни на всякакви компромиси. Другата седмица ще предложим мерки от наша страна, ако се налага", заяви Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

Собствениците на заведения лесно ще могат да контролират колко души могат да влязат според квадратурата си.

Контролът ще бъде засилен още повече. РЗИ и полицията обикалят почти всички нощни заведения в страната. Всички проверки завършват със санкции, където не се спазват мерките. Първо глоба, после затваряне за 3 дни и накрая пълно затваряне. Ако ние постигнем 80-90% да се спазват мерките, ще постигнем ефект. Другите ще ги санкционираме. Целта е голямата картина, сигурен съм, че не всички ще ги спазват, но нека не се вглеждаме в изключенията, заяви проф. Ангелов.

Нека всеки подава сигнали до РЗИ, когато има нарушения. Да бъдем гражданско общество, което го е грижа за здравето, призова още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
1
 
! Отговори
Emil преди 3 години
Браншът показа отговорност към здравето на хората. Прав е Алибегов, затворят ли втори път, ще доведе до фалити. Не трябва да се допуска това.
131
0
 
1
 
! Отговори
Kostadin преди 3 години
Хората трябва да имат работа. Оставете ги да работят. Доказа се, че не заведенията са огнищата на зараза. Там средата е контролирана, спазват се мерките.
130
0
 
1
 
! Отговори
Изабел преди 3 години
В радлични заведения работят около 200 000 човека. Да не говорим за хората от съпътстващите браншове. Икономиката ни не може да издържи толкова много хора без работа.
129
0
 
0
 
! Отговори
Ради преди 3 години
Вижда се, че браншът и държавата узряха да си подадат ръка, и сваленето ДДС показва точно това.
128
0
 
2
 
! Отговори
СмЕх преди 3 години
Само да вметна , че по време на топ кризата март месец, където не се знаеше какво се случва и държавата беше в "локдаун" ...заведения на депутати и близки до властта ...си работеха...прозорците бяха облепени с вестници...а вътре всичко си беше нормално !!!!Полиция и РЗИ..не ги закачаха...
127
2
 
1
 
! Отговори
valdes преди 3 години
:Много приказки и то за нищо....Истината е простичка - тотално затваряне на ВСИЧКО за 10 дена....Спри с тази пропаганда и ласкателство на докторите ...ТЕ НЕ ЛЕКУВАТ...Човек лежи на легло - кой носи хапчетата.... Всичко е ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ... Явно в тази кастова система - тези персони незнаят какво значи да се работа - какво нещо е това работа......Целта е да се измукват едни пари за ЕЛЕМЕНТАРЕН ТИП ДЕЙНОСТИ....Още нещо - понятието ИЗЛЕКУВАНИ НЯМА....Да се замени със оздравял....
126
4
 
1
 
! Отговори
Експерименти преди 3 години
Децата слава богу не боледуват, но го разнасят яко. Докато се събират по уща и дг ще е така. Мизерията почна с началото на учебната година по целият свят.
125
0
 
5
 
! Отговори
65 преди 3 години
Този вечерен час до 22ч. означава ли ,че след това няма да има заразени?Или след 22ч.не мога да се разхождам
124
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да стане, почти никой не носи маска на открито, пък камо ли младите да спрат да бибиткат и да посещават нощните клубове (дискотеки) :)))
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
V ES 100% gi zatvorixa v typoto bg v parka ne moje v bara moje
122
4
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До 122Не 8700, а 87000. В отговор на въпроса ти. Не, няма място за друга гледна точка при тази психо атака....Хората трябва да са наплашени, мирни и кротки, а сега вече и със затворени усти...
121
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е вече някаква психопащина!!! Телевизия, радио, вестници, списания... Всичко бълва за вирус, маски, каски, заразени, тестове... Няма такава психо атака. Ти и да си нормален, след такова нещо, ще започнеш да се съмняваш в себе си.
120
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Според мен Лиляна е няк'ва роднина на министъра. Друго логично обяснение нямам🤔
119
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До 108Надявам се, че иронизирате.
118
2
 
20
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Този министър ми прилича на посетител на дневен гей клуб.Предният ми приличаше на посетител на целодневен пенсионерски клуб.
117
1
 
8
 
! Отговори
бсп преди 3 години
чалгарите и чалгарките на протест !
116
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами всъщност всички тия нощни заведения и дискотеки трябваше да ги затворим преди да наложим маски на октрито.Някак по разумно ми се струва.Маските на открито от чистия въздух ли ще ни пазят?
115
3
 
10
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Тоя министър е такъв ***!
114
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТо 118Факта че задаваш подобни слабоумни въпроси е доксзателство за изключително ниското ти интелектуално ниво.Убеден съм че изпитваш сериозни затруднения при решаването на най-дребните ежедневни проблеми.Статуса ти е "НЕУДАЧНИК".
113
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Намерете клипа на *** де Клеар от Холандия, която предтавя мнението на лекари, няма нужда от обяваване на епидемия, камп ли пандемия поради ковид. Според тях този вирус принадлежи към лист А.Смятат да съдят лицата, изискващи медиците да се ваксинират приоритетно срещу Ковид. Тя представлява 8700 медици, които ще предявят съдебният иск. Искам да попитам свободните и независими, и обективни медии у нас защо представяте само едната гледна точка по въпроса с вируса?)))