Стоилов: Кабинетът е непоследователен в решенията за COVID кризата

"Напусналите ПГ и БСП подготвят нов политически проект"
Обновена: 24 окт 2020 12:53 | 24 окт 2020 12:36, Елка Василева
60
Стоилов: Кабинетът е непоследователен в решенията за COVID кризата
Снимка: архив, БГНЕС

Слабостта на правителството е, че няма воля да заяви последователни решения за COVID кризата, за да няма протестиращи групи. Основното обяснение не е медицинско, не е управленско, то е политическо. Това заяви Янаки Стоилов – председател на Комисията за идейно и програмно развитие в БСП, пред БНТ.

"Един пример – бързо открихме сезона през лятото, а чужденци почти нямаше или бяха драстично по-малко в сравнение с други години. В същото време държавите, които взеха необходимите последователни мерки, сега им тръгва икономиката много по-добре“, продължи той и обобщи: "В България нищо не се довежда докрай и затова не можем да преценим какви са резултатите от тези мерки.“

Стоилов призова да "бъдат изравнени държавните, общинските и частни болници, всяка многопрофилна болница да има отделение за интензивно лечение, всяка болница да приема пациенти, а не повторно да се взимат пари и от Здравната каса, и от хората, които се лекуват“.

Още по темата

"Необходими са радикални стъпки. Ние имаме една реформа, която вместо да подобрява нещата, в известна степен ги влошава“, категоричен беше социалистът.

Стоилов изрази надежда, че няма да има други отцепили се народни представители от ПГ на "БСП за България“.

"Убеден съм, че голямата част от членовете на БСП и симпатизантите на партията не одобряват тези действия. Има една граница, която не трябва да се прекрачва, особено за тези, които казват, че остават в партията, но напускат групата. По-логично е да отстъпят своите места на други хора от листата, които ще попълнят представителството на тази партия“, заяви той.

По думите му няма съмнение, че тези, които заявиха, че напускат и парламентарната група на социалистите, и партията, участват в подготовката на нов политически проект.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...В същото време държавите, които взеха необходимите последователни мерки, сега им тръгва икономиката много по-добре, кои са тия държави - тия дето пуснаха вируса, хунвйбиностан, путиностан, кимостан, джапаностан? като гледам процъвтяват, почервняват, ...
50
0
 
3
 
! Отговори
АБЕ , КАУНЬ... преди 3 години
РАДЕВ СЕ Е ОТДРЪПНАЛ И СЕ СВИ ...ЩОТО СЕ УС РА У ТАЛИН, ТАКА ЧЕ ГО РАЗБРА ЦЕЛА ЕВРОПА...ХА,ХА,ХАААААААА А ИНАЧЕ И ТОЙ КАТО ДРУГИТЕ , ДУШИ ПРЪДНЯТЯ НА КРУШОВСКАТА *** , ЩОТО ИНАЧЕ МОЖЕ И ДА УВЕХНЕ БЪРЗО, КАТО ПОПИКАНО МУШКАТО...!
49
0
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Като гледам много му е ясно на Янаки Стоилов как трябва да се борим с пандемията Ковид 19,но незнам защо не можа да опази себе си,а е тръгнал да оспорва действията на Правителството. Не става само с контра дрънканици.Аман от Гйон сурати.
48
0
 
0
 
! Отговори
бацо преди 3 години
- номера на комунистите не мина както през 90-те години. Ченгета и комунисти в СДС сменят ченгета и комунисти от БСП и така ротационно. ГЕРБ и БСП сте едно и също племе. Радев за това се отдръпна от протестиращите , щото не припознават Ниновото БСП като алтернатива на каквото и да е. Ай бегай.
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо се дава трибуна на тоя червен смок? И БСП и ГЕРБ са от едно котило,т.е.това са двете страни на една монета.Лъжци, крадци, мошеници без никакъв морал и духовни ценности са обединени от едно-ламетжа за пари и власт и да може колкото може по-дълго да са на върха на хранителната верига за да може да крадат
46
0
 
5
 
! Отговори
Коменданте Че Говада преди 3 години
Стоилов призова да "бъдат изравнени държавните, общинските и частни болници, те са толкова много равни по-между си защото всички са "търговски дружества".
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХА-ха! Искрено се разсмях. Правителството носело отговорност?! Хаха-ха!
44
1
 
3
 
! Отговори
АНОНИМ преди 3 години
Брей,какъв умник!А има някаква логика,последователност или предвидимост при разпространението на тази гад-ама всеки да се изкаже!
43
4
 
15
 
! Отговори
1 преди 3 години
Не е непоследователен: просто БСП са пълни неграмотници и не разбират, че положението се променя и изисква различни мерки в зависимост от ситуацията.
42
3
 
14
 
! Отговори
БСП говорилня преди 3 години
Другаря Въртиопашко, който своевременно се навря под полата на бсп лидерката и забрави, че бе *** на Станишев отново се надига. Той ли е един от новите лица, които прокламират червените б-о-к-луци. Смешници позитански.
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя кой го изкопа пак?
40
4
 
15
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
БСП са *** овце, чакат ББ да ги ръга с гегата!
39
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че мутрите от 2009 година не знаят какво да правят като управляващи в България. То си им личеше. Гледаха да не пипат нищо и нещата да вървят от само себе си, а те да си крадат. Сега с тази епидемия се искат действия, а това мутрите не го могат. С адекватни прости мерки от началото на епидемията, сега можеше да имаме по-малко от 1000 заразили се, примерно 360, а не 36519, както е сега.
38
2
 
17
 
! Отговори
ЧЕРВЕНИТЕ ХИБРИДЧИЦИ преди 3 години
ГЛЕДАХ ЯНАКИ СТОИЛОВ- ВЪРТИ, ОВЪРТА, ПРЕХВЪРЛЯ ОТГОВОРНОСТИ, ГОВОРИ ЗА ОЛИГАРХИЯ- КОЙ СЪЗДАДЕ ОЛИГАРХИЯТА ПОДАРЯВАЙКИ ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА 1 ДЛ, КОЙ ДОПУСНА ДА СЕ РАЗДАДАТ НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ НА 15 БАНКИ И ТАКА ДА ОГРАБЯТ БГ ГРАЖДАНИ- ТИЯ СА ОТВРАТИТЕЛНО, ГРОЗНИ КРАДЛИВИ БАНДИТИ, МИЛИОНЕР ДО МИЛИОНЕРА ЕДРИ КАПИТАЛИСТИ С НЕДОКАЗАН ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛ НО "ЗАЩИТАВАТ"ИНТЕРЕСИТЕ НА БЕДНИТЕ И НЕОПРАВДАНИТЕ- ДА БЕ- Г О В Е Д А.
37
4
 
12
 
! Отговори
Изглежда преди 3 години
Правителството за разлика от този носи отговорност. Лесно е да лаеш отстрани
36
4
 
17
 
! Отговори
БСП крадци преди 3 години
Кабинетът е непостоянен ....Затова пък БСП са постоянни в плановете си за разграбване на държавата ако дойдат на власт ( най-им се иска маскирани като служебно правителство на Фигуранта )
35
3
 
5
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ЖИВОТА НА "ДЪРЖАВТА" В БЪЛГАРИЯ, БЕШЕ В ПЕРИОДА ...681--1944г. !ТАКА БЕШЕ И НАПИСАНО НА СТАРИЯ "КОМУНИСТИЧЕСКИ ГЕРБ".. НА БКП!ПРИ "КОМУНИЗМА", "СОЦИАЛИЗМА И НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗМА" --НЯМА ДЪРЖАВА!"ДЪРЖАВА"--- ИМА САМО ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА , КАТО НА ЗАПАД!НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО ,ВЕЧЕ....ХА,ХА,ХАААААААА
34
3
 
15
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Голям ,, сладур" е този. Правителството особенно за К19 си върши работата, като всички ост. правителства по цялата планета.Много неща още не се знаят за този вирус,затова се действа леко казано хаотично в държавите. Или БСП-то имат някакви прозрения за болестта....по различна от др. правителства.Ама нека да се ,,изкаже" другарят....Те са най, най,най.....,докато дойдат на власт.....
33
2
 
14
 
! Отговори
game1 преди 3 години
Стоилчо ти и твойта партийка пък сте толкоз последоватвлни, че всички ви напускат! Празнодумци!
32
2
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
АБЕ , ВИЕ ОТ ДС/КГБ И БКП, ДОБРЕ ПОДГОТВИХТЕ Т.Н. "ПРЕХОД И ОГРАБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД"....АМА ВЕЧЕ СТЕ НА ПЪТ ДА ИЗТЪРВЕТЕ "ПАРТИЙНАТА ДАЛАВЕРА" И ДА ЗАПОЧНЕТЕ ДА СИ ПЛАЩАТЕ ЗА ГЯВОЛИЙТЕ -КОМУНИСТИЧЕСКИ...ХА,ХАХААААГЕШЕВ , ВЕЧЕ ВИ ДИША ВЪВ ВРАТЛЕНЦАТА--ЧЕРВЕНИ И ЗАПОТЕНИ ...ГОСПОД И НАРОДА ---ЗАБАВЯТ , АМА НЕ ЗАБРАВЯТ !