Борисов към Макрон и Ердоган: Търсете диалога, не конфронтацията!

"Не си създавайте излишни проблеми в сложното време, в което живеем"
242
Борисов към Макрон и Ердоган: Търсете диалога, не конфронтацията!
Снимка: Правителствена пресслужба

Диалогът и уважението са пътят към стабилност и разбирателство в сложни времена като днешните. Така премиерът Бойко Борисов коментира обтегнатите отношения между Турция и Франция.

Още по темата
Големите лидери са големи лидери, защото обсъждат големи проблеми. Не си създавайте излишни такива в трудното време, в което живеем, призова Борисов в профила си в социалната мрежа лидерите на двете страни, като апелира да се търси диалогът, а не конфронтацията.

Франция и Еманюел Макрон са били и ще продължат да бъдат стълб на европейското семейство. Това заявих пред моя приятел президента Макрон по време на Европейския съвет в Брюксел, това съм казал и на президента Реджеп Тайип Ердоган.

И пред двамата дадох за пример европейска България, която продължава да е пример в отношенията със съседна Турция, написа Борисов.

Вчера Париж отзовава своя посланик в Анкара, след като Ердоган разкритикува политиката на Макрон по отношение на исляма и заяви, че френският президент се нуждае от "психическо лечение".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
0
 
3
 
! Отговори
И.Б. преди 3 години
Няма по-агресивна религия от исляма. След почти всяка зура пише "И ги убий".Крайно време е вярващите в исляма да реформират тази толкова изостанала религия.
179
0
 
3
 
! Отговори
Скарамуш преди 3 години
И нашенския *** който вече никой не го "бръсне за слива" в Западна Европа, пак се явява като адвокат на Високата Порта в Стамбул !
178
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
А някой чел ли е ,какво е казал слънцето на кунчев относно високата бройка на заразени ,прочетете и ще видите,как лъжат народа,разговорът между двамата е бил проведен на 20.10.2020г.
177
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ердоган защитава свойте заради което заслужава респект.И правилно каза че има фашизъм в държави като франция и германия.Нашите продажни западни марионетки никога няма да защитят Българин в чужбина.
176
1
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 години
До Анонимен В Турция инфлацията е 11% от началото на годината. Нека им намалява ДДСто.
175
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само с бг Ердоган не се е скарал и не ни е заплашил с нещо.
174
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Световният миротворец си мисли,че е някакъв фактор и те веднага ще го послушат.Не може да се гъ.зиш на всеки и да искаш да те уважават.
173
0
 
2
 
! Отговори
Дипломация БГ преди 3 години
Баце иска хем ....... във вълна, хем душата в рая.
172
1
 
0
 
! Отговори
Втора легия преди 3 години
АЗ към ердоги и микрон: вата мата пее раси .!.
171
0
 
4
 
! Отговори
БОНБОН преди 3 години
О БОЖЕЕЕЕ - УМИРОТВОРИТЕЛЯ!!! ПАЗИ И НЕДАЙ!
170
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ооффф, Обединителя на Западните Балкани от Банкя пак се изказа.Макрон и Реджеп си го преместиха.
169
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Турция правителството е намалило ДДС-то на 8% за хранителните стоки, за потребителски услуги и в други сфери, а за туризма е 1%. Ти какво намали съветнико на Ердоган????
168
4
 
1
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Само бойкот !!!,ганьооо,ще спрете турските стоки,и на другия ден,ще питаш,къде *** гладните ,ганьофци като теб.
167
1
 
16
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
И това доживяхме - мутра да учи френския президенте да "подвива опашка" !!!боко, за малка България може да е добре да сме в добри отношения със съседите, но не забравяй, че турция все още ламти за нашите земи и там е в пулен хода реислямизацията !!!
166
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пpocтака забравя последния път като се правеше на дипломат и отиде в Истанбул, че само влоши отношенията турция-ЕС. По-добре да си мълчи и да не ни излага!
165
2
 
13
 
! Отговори
Само бойкот !!! преди 3 години
Тоя, дето се има за султан- май само Путин го оправя! Преди 2 г. като убиха руския посланик- и султана се репчеше ,само след 3 месеца отиде да му лиже подметките на Путин! Защо? Защото Путин ЗАПОВЯДА-никой руснак да не стъпва в Турция! Какъв е извода? Никаква турска стока да не минава границите, никакви камиони, никакви джапанки и ***, никакви екскурзии до Турция! Връщане на визите до Турция! Турската лира е 0,20 ст.,да стане-0,1 ст.! Нещо лошо в това,освен че турчетата сега ще нацъкат минуси.
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та да си спомним за Ньой и английският цинизъм,който иска да разпарчетоса бг между съседите.Не си мислете,че с подвиване на оашки ще им се харесате.Едно време лижехте ссср,а той се мазнеше на Тито...и.т.н.Не се научихте да взимате поуки от историята.
163
3
 
9
 
! Отговори
Късно е либеза китка преди 3 години
Диалог с мюсюлмани кой някога и някъде е постигал? Руснаците в Чечня и Афганистан, Франция и Германия сега, Израел с палестинците, ние- 500 години? Турция е в конфликт със всички съседни християнски държави- с Гърция ,с Армения..Какви политици сте, та да не може да го видите и да го разберете това? Където има мюсюлмани-има проблеми! А Европа допусна освен в сърцето си да създава мюсюлмански държави/ Босна,Косово/, но и се наводни с тях и сега Меркел и Макрон се чудят как да се оттърват.Късно е.
162
5
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Трай си...181 И Корнелия иска да бъде фактор , ама не става.Държава и се приискало да управлява.
161
1
 
10
 
! Отговори
Трай си... преди 3 години
Тиквата се мисли за фактор...Да припомня римската поговорка...Мълчанието е мъдростта на ***. Мълчи си, бе тикво--ще изглеждаш , като другите премиери, завършили в Харвард...иначе---а...торта...сахер.... и смях унизителен и за теб, но и за България.