Борисов: Ако ЕС купи 300 млн. ваксини, а има 300 000 желаещи?

Те изискват специални условия за съхранение, което води до разходи
Обновена: 29 окт 2020 21:27 | 29 окт 2020 21:25, Камелия Цветанова
55
Борисов: Ако ЕС купи 300 млн. ваксини, а има 300 000 желаещи?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Всички знаехме какво ще се случи с COVID-19 и затова настоявах за единен медицински протокол, единни бързи тестове, солидарност и справедлив достъп до ваксините в ЕС. Още юли, август, септември това можеше да бъде направено и да действаме срещу този коварен вирус“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди видеоконференцията на членовете на Европейския съвет по въпросите на COVID-19,съобщиха от правителствената информационна служба.

Още по темата

Българският премиер изтъкна, че безпокойство предизвиква темата за купуването на ваксини, тъй като за тях се правят заявки за доставки още преди да са разработени.

„Нямаме спецификация, нямаме гаранции и в един момент може да се окаже, че имаме за 300 милиона ваксини, а имаме примерно 300 хиляди желаещи и след това трябва да се унищожават, да се изхвърлят, а не може да се препродава“, каза още министър-председателят Борисов.

Той добави, че ваксините изискват специални условия за съхранението, което налага допълнителни разходи.

„След малко ще запозная колегите ми от Европейския съвет с притесненията ми и ще настоявам за пълна прозрачност по отношение на снабдяването с ваксините“, каза още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
до 53 преди 3 години
Е,като няма ваксини какво да правим?Аз пръв бих се ваксинирал против COVID 19,ама ваксини няма.Грипа е друга болест.В края на януари ме тръшна,жената ми купи Тамифлу,и на другият ден бях по добре.Кашлях 10 дни,3 дни от тях бях болнични и се оправих.Никой не се зарази от мен.Но Тамифлу не върши никаква работа при COVID 19!
49
0
 
0
 
! Отговори
ха ха преди 3 години
Който не вярва във ковида, няма и да се ваксинира! Колко хора са се ваксинирали за грип до сега?
48
0
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
в историята няма създадена ваксина за 6 месеца всичко е бизнес и печалби нафарм фирми и то в навечерието на презид избори в сащ нито един българин да не севръзва на тази измишлъо-тина
47
0
 
2
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Прокуратурата не трябва ли да предотврати това разграбване на държавата, което се предвижда с Бюджет 2021? Направо да ги подведе под отговорност за саботаж на държавата.
46
0
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Явно мафията на ГЕРБ не е измислила още механизъм, по който да свие пари или да направи далавера с тези ваксини, затова се е притеснил мутрата от Банкя. Време е вече да разбере, че кранчето ЕС пресъхна за крадливата му хунта!Оставка, съд и затвор за ГЕРБерската мафия, коалиционните им карикатури и пуделът с каскета!
45
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Tиквата е по-адекватен от 50% от премиерите и от цялата ек барабар с чиновниците до 15то ниво....
44
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ни отровни ваксини ни трябват, ни хвърчила за милиарди.Хайде, следващият.
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Със сигурност желаещите ще са по-малко от това, което се иска на производителите на ваксини.
42
5
 
16
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Съд,затвор, конфискация на имуществото на всички от хунтатата ГЕРБ-Суджук !!!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало Доналд?
40
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов: Ако ЕС купи 300 млн. ваксини, а има 300 000 желаещи?Ако Борисов купи 4 самолета за 7 милиарда, а страната няма никаква нужда от тях?
39
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алчната мутра от СИК нещо се гъне и гърчи като червей...
38
5
 
19
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
ББ и прозрачност ... римлянин и честност
37
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре, че българинът не вярва в ковид и ще може да заяви 8 млн, от които никой няма да се възползва и той щедро да даде на господарите си, докато народът му измира. Хитро
36
3
 
15
 
! Отговори
не ве преди 3 години
Че то само аз ще купя едни 200-300 бройки. Мисля да си ги набия наведнъж и да стана безсмъртен. И знам че има много други като мен!Баце, баце. Наева ни с 200, сега ще се набутвам по цени на черно.
35
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса е опасен за дебеланковците кой е по тежък на килограми Пеевски,Бочко,Каракачнов ако се качат на кантара ще гръмне затлъстване.
34
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че Борисов фалшифицира изборите с над милион фалшиви избиратели мъртви души, е най-голямото му престъпление срещу Конституцията и държавността на Република България! Това, че Борисов си пълни чекмеджето с пачки и кюлчета , е най голямото му престъпление срещу българският данъкоплатец! Това, че Борисов не довърши нито една обещана реформа в България, е най-голямото му престъпление срещу членовете и симпатизантите на ГЕРБ! Но най-голямото престъпление на Борисов пред Бог е, че наложи като норма на българите ЛЪЖАТА, КРАЖБАТА и ПРОСТАЩИНАТА! "Наградата" е Ковид-19! За всички в България! Зако
33
4
 
27
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Аз ковид ваксина няма да си бия щото това не е ваксина а отрова направена да съкрати живота на хората.
32
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука май няма да има желаещи за ваксини. ЕС като си купят ваксините да си ги ползват ние им отстъпваме нашите. Да ни благодарят по-късно. Мерси.
31
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психопат управлява Държавата-Ко чина.