Целта на ВМРО: Да спрем кредиторите да гонят хората безкрайно

Всяка европейска държава имала адекватен закон в защита на длъжниците
29 окт 2020 22:11, Екип на Bulgaria On Air
18

ВМРО внесе в Народното събрание Закона за личния фалит. Идеята на мярката е да избави много хора от капана "вечен длъжник".

Стъпката е от особена важност и предвид настъпващата световна икономическа криза, която вече остави без работа и доходи стотици хиляди българи, смятат от ВМРО. Има ли баланс между интересите на длъжник и кредитор?

"Отговорът е "не". Кредиторите скачат, защото от тяхна гледна точка е най-логично при дадени едни пари, които не са върнати, да преследват своя интерес. Когато излезем от правната рамка, можем да видим чисто човешките съдби. Когато един човек тегли кредит, банката му отпуска сума, след няколко години обаче човекът не може да си плаща вноската. Той си губи апартамента. След това остават някакви пари. След процедурата човекът връща определена сума, продава апартамента си, остават му 20-30-40 хил. лева, които трябва да връща цял живот", коментира Александър Сиди от ВМРО в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му идеята на депутатите от ВМРО е била да се опитат да намерят защита за длъжниците. Той обясни пред Bulgaria ON AIR, че във всеки един момент, в който кредиторът разбере, че по някакъв начин длъжникът го е излъгал, първият може да иска спиране на производството. Тогава длъжникът продължава да дължи определена сума.

"Самият кредитор е натоварен с това да си търси правата. И двете страни по някакъв начин са защитени. Кредиторите са наясно, че в много случаи хората минават в сивия сектор и не могат да си плащат задълженията. Животите на някои хора буквално са съсипани. Идеята е да спрем възможността кредиторите безкрай да гонят хората. Има хиляди такива примери в страната в момента", заяви народният представител.

Сиди подчерта, че във всяка европейска държава има адекватен закон, който защитава длъжника.

Той определи Бюджет 2021 като "бюджета на ВМРО". Това, което съпартийците му били казали в първите дни на мандата, сега вече било факт. Сиди подчерта, че в следващия парламент колегите му ще работят за увеличаване на всички пенсии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ВМРОкредитори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
До Анонимен 12Как става тоя номер - да вземеш заем и да не го върнеш, че не го разбрах от статията :)Иначе аз отдавна си търся някой гарант, да изтегля един милион кредит, а на гаранта ще му дам каот бонус сто хилядарки , ама още не мога да намеря :)
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо част ите лица, да не могат да дават кредити? Уж демокрация, уж не знам си какво...
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12Дай да върнем дълговито робство. Ти имаш нужда от 10000 лева, а аз ти ги давам, при условие, че ще работил безвъзмездно за мен за 8 години. Как е?
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много предизборно!Какти всичко, което правите. Сигурен съм, че ако променим конституцията, да има избори през 6 месеца, ВМРО ще стане най-активната партия.Въпроси:Къде са минималните пенсии от 300 лева?Как така се коалиеахте с ГЕЕБ, при положе ие, че дебелият обеща, че няма? Какво стана с търговията с гражданство? Наказани?
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ааа... значи вече взимаш заем ама няма да го връщаш ? Е те това се казва тотален популизъм.
7
0
 
8
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Шкембак войвода усрща, че май май няма да го бъде в следващия парламент и започна с предизборните шменти капеларски обещания.Аре нЕма нужда - тая манджа сме я яли вече
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей не се наядоха тези, ами да поставят водомери и на небето и реките!
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кого лъжете?А закона с който длъжниците на ВиК ще могат да бъдат съдени и за 10 лв по бързата процедура!?А водомерите на кладенците?Кой го прокара по терлици а!??
4
1
 
13
 
! Отговори
Право в целта преди 3 години
Ако някой пишманкредитор ви тормози за разни измислени задължения за дребни суми от няколко хилядарки, имайте предвид, че не лош, едрокалибрен, с мунициите е около 500-1000лв.
3
1
 
20
 
! Отговори
Ко преди 3 години
Банките в България са законни бандити.
2
3
 
24
 
! Отговори
Разочарован преди 3 години
ВМРО загубихте моя глас още щом нарушихте обещанието никога с ГЕРБ в съюз, после пенсионерите чакаха 4 години да вдигнете мин. пенсия на 300лв. Скоро ще сте поредните изчезнали след съюз с ГРОБ.
1
1
 
26
 
! Отговори
правилно преди 3 години
Банките са смъкнали толкова пари от хората ,помните ли кога фалираха всеки ден ,какво върнаха тогава на хората ? Сто години трябва да дават бе,лихвени заеми да ни се издължат !