9% ДДС и за храни, които се доставят до домовете

ГЕРБ се съгласи с искането на ресторантьорите
29
9% ДДС и за храни, които се доставят до домовете
Снимка: БГНЕС

След като падна от 20 на 9% ставката на ДДС за храна и напитки, предлагани в заведенията за хранене, сега управляващите склониха да намалят данъка и за храна, която се доставя по домовете.

ГЕРБ ще внесе тази законова поправка, стана сно сед среща на шефката на депутатите от Даниела Дариткова, председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова и Ричард Алибегов от  Българска асоциация на заведенията.

Още по темата
Според Дариткова новата мярка е абсолютно в контекста на всички останали, които целят да подпомогнат бизнеса по време на коронакризата.

Мярката ще е временна като срок й на действие ще е до края на 2021 г.

Това ще струва на бюджета 15 млн. лв.

„Намираме се в сложна ситуация. От месеци изготвяме проекти за намаляване на ДДС за доставки по домовете. Скоро ще се наложи изцяло да работим изцяло по този начин най-вероятно. В цяла Европа се случва това намаление на данъчните ставки“, каза Ричард Алибегов.

По думите му браншът е готов да работи при намалено работно време, какъвто анонс направи кметът на София Йорданка Фандъкова. Според него вечерният час ще бъде 23:30.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ДДСхрана за вкъщи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Янка преди 3 години
Само и единствено в сектор туризъм, това не е приложимо, защото потребителите ще бъдат лишени, от удоволствието да посещават хотели и заведения.
28
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 3 години
И другите партии трябва да го подкрепят.
27
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
а краиният клиент ще си плаща 20 процента за доставената пред вратата хранаприготвена от продукти с изтекъл срок на годност хаиде няма нужда
26
0
 
1
 
! Отговори
всичко е маФия преди 3 години
няма къде и кой да им търгува стоката----------Не се притеснявай *** !При маФията, празно няма.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е подставеното лице на наркобизнеса. В този бранш става най-голямата търговия с дрога, алкохол, цигари и проститyция. Нали се сещате, че затворят ли клубове, дискотеки, ресторанти няма къде и кой да им търгува стоката!
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къв е тоя брадат гей дето само го дават по тв????ресторантьор ли,сутеньор ли,освалдо риос ли ?????
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като в "Кръстникът"... Един разпорежда какво иска, другите изпълняват "желанията" му.АлиБаба поиска намаляне на ДДС - слугинажът ГЕРБ му изпълни желанието. Поиска намаляне ДДС за доставки - хоп, слугите му се съгласиха.Сега искал вечерния час да бъдел 23:30.Тоз мазник като във филмите трябва да бъде приключен - на стълбите!
22
4
 
1
 
! Отговори
инж. Ганев преди 3 години
"Е сега ще имаме предостатъчно време да си готвим вкъщи"===Като гледам с какви тенджери под налягане готвят повечето,ще има много Трудови злополуки.Пази Боже !!
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е сега ще имаме предостатъчно време да си готвим вкъщи, какви доставки?? Не може ли да намалите ДДС за храните които купуваме всеки ден?
20
0
 
12
 
! Отговори
иванова преди 3 години
а бе то голям слугинаш за този мазник бе
19
0
 
7
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Плаче Алигербов Ричко -свършват лесните пари !Ще му мине, тъй да свиква,или пък накрай - Фалит !!
18
0
 
25
 
! Отговори
0 лв от мен за тоз преди 3 години
От началото на пандемията нито веднъж не съм стъпвала в мол или на ресторант ! и не ми липсват изобщо . Като си огледах гардероба се оказа ,че имам предостатъчно палта,якета,блузи и тн , пък малко марулка с дресинг и бомбастично име за 12 лв ,че и накихано от селски сервитьорчета без маски ,ми не е зор.
17
0
 
18
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Алибегов стана голям фактор в държавата. Допреди половин година, никой не беще чувал за него. Уцели момента и страшен пиар. Какво да се прави, всеки има своите 15 минути слава. Само за мен няма. Е, съдба !
16
5
 
1
 
! Отговори
Krom преди 3 години
До Въпрос 8 - израза "софета" издава върл, дълбок и непоклатим с.еляндур драги! Изпълнен със злобица! Обаче голяма част от "софета-та" са твоите дълбоко неуважавани съселяни. А това откъде ще си поръчаш храна е въпрос, който никого не интересува.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много силна снимка: про-кър-пу, Ричи Рич и Данка. Все отбрани нобелови лауреати.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До и кое точноМайтапиш ли се? Има и български производители, още не са съвсем изчезнали! Ако ти се струва толкова хаотично и немислимо как ще стане ако даден продукт е произведен и от български и от чужди суровини, тогава може само на основни продукти като зеленчуци, плодове и т.н.
13
0
 
24
 
! Отговори
Оффф преди 3 години
Пак ли този е най пострадалия ?Не спря да реве. Само на него (И такива като него) намалиха данъците на половина , а той (И тези като него) вдигнаха цените за благодарност !Сякаш неговият пишман бизнес е най- важният за държавата !
12
0
 
9
 
! Отговори
The Real Бай Иван преди 3 години
Кебапчията Чарли Коджаташаков - И ся как ше метаме салфетки и гюбеци? Посегнаха ни на най-святото!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това Съли от Д-р Куин Лечителката ли е? Густо, майна! Щом и той дойде да помага, ще се справим, сигурен съм.
10
0
 
9
 
! Отговори
Хотеломутроресторант преди 3 години
Рашид Алибейов-Премиер!Ура!