Нинова скочи: Обещанията на Борисов за помощ в кризата – голи думи!

Не било предвидено финансиране по мерките в бюджетите за 2020 г. и 2021 г.
107
Нинова скочи: Обещанията на Борисов за помощ в кризата – голи думи!
Снимка: БГНЕС

След като премиерът Бойко Борисов обеща, че 400 милиона лева ще бъдат отпуснати в помощ на бизнеса и хората заради новите ограничителни мерки, червената шефка Корнелия Нинова го обвини в голи обещания.

Причината за това е, че нито в бюджета за тази година, нито в този за следващата тези средства са разписани.

"Докато депутатите от мнозинството отклонявахте вниманието с мъртвороден и печален опит за приемане на нова Конституция, правителството затвори държавата без да осигури грижа за хората", скочи тя.

Според нея, въпреки че е ясно, че от петък затварят училища, детски градини, молове, никой не знае откога ще влязат в сила компенсиращите загубите помощи.

Още по темата
"Здравето на хората е най-важното, но това затваряне трябваше да бъде съпътствано с икономически и социален план, правителството го направи без мерки, които да влязат в сила веднага", коментира соцлидерката.

Тя припомни, че през пролетта при първата вълна на коронавируса помощта за фирмите е дошла след 3 месеца.

"8% от фирмите са се възползвали от мярката 60:40", цитира тя данни на работодателите.

"Обещанията на Борисов са голи думи, защото ги няма в бюджета за настоящата година, а в бюджета за 2021 г. няма предвиден нито лев за новините мерки, които обещавате днес, това е още хаос в хаоса досега", обвини още Нинова.

Тя отново призова днес да не бъде обсъждан бюджетът за следващата година, а преди това да бъдат разписани конкретните помощи заради ограниченията.

"Българите имат нужда от подкрепа, всеки трябва да почувства грижата на държавата, а тя има има нужда от здрав разум, спокойствие и сигурност", коментира Нинова.

Според нея финансовият министър ще каже, че парите за помощите ги има, но явно ще се прехвърлят от други пера. Въпросът обаче бил в това какво ще стане с тези сектори, за които са били предвидено първоначално тези средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен 89: Наистина интересен журналистически речник демонстрират в статиите на Д Н Е С бг. Никой политик не "казва" нещо. Или скача, или отсича - друго няма.Ето и сега: Корнелия Нинова скочила. Сигурно може да скочи, щом може да язди кон, но не вярвам да го прави в НС . Виж ако Бойко скочи, наистина ще бъде събитие килограмите му станаха доста.
82
6
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Тя припомни, че през пролетта при първата вълна на коронавируса помощта за фирмите е дошла след 3 месеца".Да видим след колко месеца ще дойдат сега. Нещо ми подсказва, че няма да е по-рано от края на февруари. Корнелия Нинова пак ще излезе права, но това не пречи цял ден да я оп'люват гербаджийските ***.
81
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО Е ВИНОВНО ЗА ХАОСА И ПРОВАЛА НА ЗДРАВНАТА СИСТЕМА ЗА КОЕТО ТРЯБВА ДА НОСИ И СЪДЕБНА ОТГОВОРНОСТ !
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според авторите в днес.бг, повечето политица са изключителни последователи на Стефка Костадинова! В почти всяка статия някой скача! Там където не сатолкова скокливи, редовно пък отсичат нещо.
79
0
 
11
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Друго си е обещанието от дългогодишен социалист-комунист!
78
2
 
17
 
! Отговори
Истински санитар преди 3 години
Лелееее, ако дойде другарката Нинова санитар при нас, трябва да крием всички материали и да си пазим кесиите , иначе всичко ще изчезне ! Цялата БСП не знае какво е станало с стотици милиони от тяхната каса , защото другарката Нинова държала ключа.
77
1
 
4
 
! Отговори
До 83 Нека преди 3 години
Не ни мисли нас богатите, ние сме се вече пенсионирани и единствения ни проблем е как да си изхарчим парите, което също се оказа доста трудно нещо. Мисли ти как ще се оправяш или ще си умреш гладен и мрънкащ.
76
1
 
8
 
! Отговори
Нека преди 3 години
Нека всички висши ръкводни кадри, държавни и общински за времето на затворната икономика да не получават никакви заплати. Да не получават и нищо допълнително. И да чакат на социалното министерство помощите. И на край да им пожелаем Светли Коледни празници!
75
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Яким Вълев Донев 3По принцип си прав и то доста! Но има едно Но!Нито сме толкова богати, нито сме толкова кадърни за да го направят. Но все пак е по добре от нищото на сациалистите
74
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова и протестърите направиха всичко възможно да сеят хаос в държавата, заразата да с разпространи да умират хората и сега иска някой да плаща за всичко това.
73
3
 
21
 
! Отговори
тт преди 3 години
Откъде Пари, мъ, Нинче?Икономиката по целия свят "трещи по шевовете". Икономистите твърдят, че дори ако се запази това състояние в което се намираме в момента ще минат от 3 до 5 години, за да върнем в икономикта в състоянието преди Вируса!А, ако продължи да се влошава нъ чака Велика Депресия в Глобален мащаб!И това се отнася за държавите със силните икономки, а за държави с псевдо икономика като нашата направо - революции и грждански войни с появата на Диктатури или Военни Хунти!
72
0
 
26
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
Нинова...,не намествай очилата,ами хващай метлата.Колектива тебе чака.Отказваш се от депутатската заплата и хайде на терен като санитарка и съответното заплащане.Само така няма да е популизъм. Колегата ви от Свищовската болница нещо се загуби,хайде...изоставаме .
71
2
 
21
 
! Отговори
Това преди 3 години
от втора политическа сила да се докараш на извънпарламентарна опозиция само БСП го може. После се чудят защо хората не гласуват за тях. Ами че хората ги пращат в парламента, а те работят по медиите, там могат да си се изявяват и без да са избрани на избори.
70
6
 
7
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 3 преди 3 години
На хората , които остават БЕЗ РАБОТА заради вас - трябва да се бръкнете ! Както правят навсякъде в Европа! Не типичните Мутренски номера и тарикатлъци в стил "Бай ***" !!! Или им поемете месечните сметки за вода , ток , парно ....... Или им давайте безплатни Лекарства ..... Или поне по една минимална заплата на всеки - за всеки месец от Карантината , която НЕ Е по тяхна вина !!!!! БЕЗСРАМНИЦИ И НЕКАДЪРНИЦИ !!!!!!
69
4
 
24
 
! Отговори
Аз преди 3 години
По принци съм безразличен към българските политици ама тая дразни много!
68
5
 
6
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 3 години
... Когато правите нещо - ще мислите за всички аспекти на нещата. Не само една ЗАБРАНА ЗА ЕДИН МЕСЕЦ. Една Пресконференция и до там. Навсякъде. Абсолютно навсякъде в Европа се дава финансова помощ на хората останали БЕЗ РАБОТА НЕ по тяхна вина , а заради Карантинните действия !!! Тук? Какво става? Пак ли ще им "предлагате" БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИЧЕТА от Мутренските Банки ?!?! А после? Връщането? ... Когато действията Ви определят живота на обикновените хора ТРЯБВА ДА МИСЛИТЕ ! Но явно НЕ Ви е познато!
67
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има логика в думите и ...предстоят тежки времена и е важно да се планират точно приходи и разходи, защото няма гаранция, че следващата година ще е по-добра.
66
2
 
21
 
! Отговори
Динко преди 3 години
Санитарката скочила....На младини пък имала кон....Утре ако и космонавт на Путин стане....ще цъфнем и завържем.
65
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТГОВОРНОСТИ НА ДЛЪЖНОСТТА САНИТАРМатериални и финансови:1. Носи отговорност за опазване на повереното му имущество - техника, инвентар и материали.2. Носи отговорност при неправилно използване на дезинфектиращи препарати.3. Носи отговорност при ненавременно съдействие на пациенти, сестри или лекари.ГЛЕДАЙТЕ ДА НАПРАВИТЕ ИНВЕНТАРИЗАЦИЯ АКО ИЗОБЩО СЕ МЕРНЕ ДА ПОМАГА КАТО ДОБРОВОЛКА... ЩОТО Г-ЖА НИНОВА КЪДЕТО МИНЕ - СЛЕД НЕЯ С ТРЪН ДА ЗАВЛАЧИШ-НЯМА КАКВО ЗА ЗАКАЧИШ. БСП НЯМАТ ПАРИ В КАСАТА.
64
8
 
6
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 3 години
Не харесвам нито Нинова ( Която от СДС , стана шефче на БСП ?!?! ... Тоест - Фурнаджийска лопата от класа ! ... ) нито БСП. Обаче и Управляващите са много зле , като действия ! Не знам дали защото им нареждат какво да правят от Западна Европа и САЩ , или просто защото толкова си могат и са некадърни ... Пак полвинчати и частични действия , които едва ли ще постигнат голямата цел за огромно намаление на заразените и болните. А ФИНАНСОВА ПОМОЩ ЗА ОСТАНАЛИТЕ БЕЗ РАБОТА ЗАРАДИ КАРАНТИНАТА ? КОГА?!?