Тома Биков: Смъртността ни заради нисък здравен статус

Здравната система работила, смята депутатът от ГЕРБ
25 ное 2020 12:43, Петя Славова
47
Тома Биков: Смъртността ни заради нисък здравен статус
Снимка: БГНЕС

"Ако трябва да говорим за смъртността, трябва да отбележим, че ние имаме по-нисък здравен статус по редица причини. От здравословен начин на живот до липса на профилактика. Вероятно и тези фактори имат принос към високата смъртност в страната. Трябва да отбележим, че здравната система работи. В българските болници се намират хиляди хора и те получат нужната помощ". Това заяви пред Нова тв депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той добави, че държавата има отговорност по отношение на това хората да получат помощ, когато имат нужда и здравната система да не блокира.

Още по темата

"Твърдя, че българите просто сме по-болни хора. Ние гледаме показатели и предупреждаваме непрестанно, че вирусът е опасен. Властта прави всичко заедно с хората. Тя не може да направи нищо сама", добави Биков.

 Депутатът отбеляза, че страната ни се е намирала на първо място по смъртност и преди пандемията от коронавирус. Според него хората изпадат в две изключително притеснителни състояния - безотговорност и паника.

Според него важен факт е, че цяло лято българското общество е било демобилизирано в битката със заразата.

"Има и конкретни хора, които го направиха. Това са тези, които твърдяха, че има диктатура, че маските са, за да мълчим и тези, които твърдяха, че ген. Мутафчийски ги е лъгал", добави Биков.

Депутатът от ГЕРБ коментира и "Бюджет 2021". Той обясни, че мерки във връзка с икономическата кризата са взети.

"Има готовност самият бюджет да е в тази посока. Освен него очакваме и европейската помощ. Готови сме да подпомогнем хората извънредно, ако това се наложи. Всеки министър изчислява и работи в тази посока", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
Абе Биков преди 3 години
Що ни е нисък здравният статус?11 години какво правихте по въпроса?Убивахте българите бавно.Къде са ви плановете за пандемията, смотльо?
36
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Ех Кравов, ако не бяхте издоили народа до кръв, можеше някой да ви повярва, не говорим за лица на хранилката ГЕРБ.
35
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Няма как мутрите да крадете като за последно, а ние да водим здравослосвен начин на живот и здравната ни система да работи.
34
1
 
4
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Вие не виждате ли вашия собствиен гербераско-комунистически принос за рухването на държавата. Ние нямаме правителство и институции , а банда дето блокира приемането на европейския бюджет щото не и харесва изискването за върховенство на закона. *** - не трябва да ви наричат държавници!
33
0
 
6
 
! Отговори
Митко преди 3 години
Смътрноста ни е висока, защото ни управляват скопени бикове, като теб г-н Волов.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"По-нисък здравен статус" е много мек начин да кажеш, че си разсипал здравеопазването и си крал от него като за последно, и в един момент животът ти е показал ударно за какво съществува тази система. И че тя не служи само за да източваш здравната каса, даже по принцип изобщо не й е това предназначението. И сега сме имали "по-нисък здравен статус". Какъв здравен статус, то ние оцеляваме на магия, в България здравеопазване има само за богатите и за нуждаещите се от хирурзи. Нищо друго.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който се е сблъскал със здравната система последните дни, знае колко работи, а и резултатите говорят.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип това е вярно, но не е оправдание. 20 години без реформи, без държава във здравеопазването са причината, за което вината най-вече е на ГЕРБ.
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато имам кофти ден,вечер си пускам Тома Биков и разбирам,че съм един добър и стойностен човек.Много е зле завалията.
28
0
 
5
 
! Отговори
Данте преди 3 години
Деветия кръг на ада е за предателите
27
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 29Пенсията е обезщетение за изгубена работоспособност, а не допълнителен доход. Като се пенсионира, да познаваш някой да не продължава да работи? Особенно самоосигуряващите се лица. Не разбрахте ли, че този вирус заменя естествения подбор, който сме загърбили? Природата не е съгласна безотговорни към своето здраве индивиди да смучат обществен ресурс само и само изкуствено да ги поддържаме живи.
26
1
 
10
 
! Отговори
? преди 3 години
Кои хора са с нисък здравен статус? Тези, които ви лекуват приоритетно и цели отделения се затварят за вас, или останалите хора, които *** по стълбите след часове лутане между болниците?
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега ли го разбраха? След 15 години в управлението, неколкократно вдигане на пенсионната възраст щото уж сме били много здрави и живеем дълго, след затварянето на множество болници.....
24
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20Виж само фейсбук. Претъпкани софри, алкохол, заседнал живот и т.н. Ядене и пиене до 4-5 часа и то през седмицата. 90-те, един колега, дето от провисналия корем онази му работа не се виждаше:"ама тоя дърт швейцарец на каква млада българка дете направи". Видимо 60 годишния швейцарец по два пъти бегом ме разминаваше, когато сутрина на път за работа пеша се качвах по стръмната пътека за Правителствена болница. Грам мазнина нямаше по него. Та плюйте! Давайте!
23
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПатриотКой е умрял на стълбището? Починали са на легла! Ходил ли си в болница от държава с призната здравна система? Чакаш по 7-8 часа да те приемат. И то когато не са в пандемия! В Италия и Испания в коридорите ги спасяваха! Колко плащаш на месец здравни вноски, ако въобще плащаш? Как единия щеше да е жив досега с толкова байпаса, инфаркта, 100 инвалид, диабет и т.н., ако не бе тази здравна система? Кои го е докарал до това състояние? Казаха ли ви да спазвате дистанция и носите маски?
22
2
 
12
 
! Отговори
Люнгберг преди 3 години
Нисък е умствения ти статос Ако беше добре нямаше да обикаляш от партия в партия Срам за трето разряден артист
21
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смъртността е зарадибедни милиарди и стъкмистика + хаоса породен от първите две
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
търговско дружество неможе да бъде здравна системаа тоя когато и да го провесиш си закъснял
19
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали сме стабилни, със страхотни икономически показатели, високи доходи, стабилни и т.н. Какъв нисък здравен статус? Народ, който живее добре и има високи доходи няма нисък здравен статус! А ние сме на челните места по смъртност от години, първи по бедност в ЕС. Кога лъжете и кога говорите истината?
18
0
 
7
 
! Отговори
Да пробва! преди 3 години
Дупетата да мине първо като доброволец, после ще му се отвори късмета и като пациент - и ако оцелее, тогава да говори!