Славчо Атанасов: Някои мерки трябваше да се вземат лятото

Водим война, казвам го като бивш военен, заяви той
26 ное 2020 23:00, Нели Христова
31

Как частичното затваряне на държавата ще се отрази на обществото и икономикaта? Защо се стигна до това пациенти да починат на стълбите на голяма болница в Пловдив?

Този случай е наистина нелеп, няма коментар по въпроса. Това  каза за "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Славчо Атанасов и допълни: "Здравната ни система е пред срив и ако това стане, в България ще настане Апокалипсис. Виждам как лекарите на първа линия изнемогват. Някои си отидоха от този свят заразени с Ковид".

По думите му нещата не са добре, съдейки дори по работата на собствената си дъщеря, която е психиатър.

"Някои мерки трябваше да се вземат лятото", заяви той за Bulgaria ON AIR.

Според него Белодробната болница в края на Пловдив трябва да се възстанови. Била като хотел, с по двама души в стая, определена като най-добрата такава в страната преди време от комисия. Аргументът за затварянето ѝ били дългове от 3 млн. лева.

"Това, което сега се прави закъсня и сега резултатът е налице. Водим война, казвам го като бивш военен, но тя е с невидим враг", посочи събеседникът.

Ангелов подчерта, че от Освобождението на България насам не сме се сблъсквали с подобно нещо, с такава ситуация.

"Настояваме, за да е доволен бизнесът, 80% от оборотите на затворените магазини да се плащат от държавата. Това е реална мярка. Данъците могат да се намалят, но това трябва да го изчислят финансистите",  посочи Славчо Атанасов.

По думите му България била страна на протестите. След няколко месеца обаче има избори - тогава може да бъдат сменени управляващите от тези, които не ги харесвали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Краси преди 3 години
За тези,които не знаят:Славчо Атанасов беше ЗКПЧ в армията по времето на комунизЪмЪ!Заместник Командир по Политическата Част на рта/ЗКПЧ/.Славеше БКП и докладваше,ако някой каже нещо лошо.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славчо, каквито и мерки да се вземат, докато има такива като твоя бивш заместник Александър Долев, всички мерки ще бъдат безсмислени.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя чувал ли е за испанския грип?
24
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента съм с Ковид, но не съжалявам че ходих това лято два пъти на море. Сега го карам като настинка. Лепна ме откакто взе да ми се налага по-често да нося маски.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се смееш ли-да плачеш ли?!? И ТОЗИ водел войни?!?Леле-майко,оръжие не е виждал-войни водел!Мухлясъла шапка мързелива!!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако държавата подпомага финансово то трябва да с % от печалбата, а не от оборота. Аз имам баничарница с 3000 дневен оборот. Ако ми дадат 2500 дневно направо я затварям.
21
0
 
1
 
! Отговори
леке преди 3 години
До откажи се!стига се пребоядисвай!
20
0
 
1
 
! Отговори
откажи се! преди 3 години
До гнусСтига си настоявал!
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И природата(птица) от срам за тея управляващи ги атакува челно. От нищо друго не разбират.
18
0
 
10
 
! Отговори
гнус преди 3 години
Какъв военен е този !!! Бившо ЗКПЧ и *** на пловдивския червен олигарх Гергов. Куп партии и коалиции смени докато се докопа до депутатските кИфтета...Един дол дренки с другия търтей от Дондуков 2.
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лекарите, които не са никакви лекари а еврейски изчадия нарочно оставиха 2-3 човека да умрат на стълбите пред празните болници и хипохондриците и страхливците започнаха жално да вият от страх.
16
6
 
6
 
! Отговори
Тялото преди 3 години
Поредния драматизатор. Нищо кой знае какво не е станало. Живота си продължава. Изкарахме го толкова много хора, че всички модели казват че сме минали пика преди седмици. Да, очакваше се да има яко напрежение за известно време, но далече не свърши света. ИХМЕ казват че ще починат 12 000 човека до приключване на епидемията и това ако няма ваксина. Това значи 10% повече на годишна база. На фона на целия свят сме си добре.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, като дойдат самолетите през 2027 година ще ги преоборудваме в линейки - осем линейки за три милиарда, това си е като промоция на черен петък.
14
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми Славчо да пълни памперсите, чумата уби толкова хора, че чак не видях някой умрял от КОВИД :))) Храта навремето са умирали с милиони, сега е достатачно медиите да им продухват празните тикви :)
13
3
 
6
 
! Отговори
Митафчийски преди 3 години
Престанете да пиете, лягайте си!Вирус има и като ходите без маски сте следващите му жертви.
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как мало-умниците да демонстрират, че "няма вирус" и семействата им да останат живи. Но хората са решили да изпушат панелките на бабите си.
11
3
 
4
 
! Отговори
Аз казах ли! преди 3 години
ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ!
10
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Защо се стигна до това пациенти да починат на стълбите на голяма болница в Пловдив Този случай е наистина нелеп, няма коментар по въпроса."Дариткова го коментира - каза, че било "компилация от нещастно представени случаи". Само не разбрах, защо тя не представи случаите по щастлив начин. Сигурно са я слушали роднините на умрелите, Дариткова можеше да им опише смъртта на близките им щастливо.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Славчо Атанасов и допълни: "Здравната ни система е пред срив и ако това стане, в България ще настане Апокалипсис."Тоя не е забелязал, че апокалипсисът вече е тук.
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, тая война не се води с F 16, с кораби и машини на пехотата, за които похарчиха близо 5 млрд. А с тези пари през лятото можеха да реорганизират здравната система, можеха да осигурят предостатъчно линейки, да преквалифицират лекари и да обучат парамедици. Ама това може да се обясни на хора с нормален интелект, а мутрите и мафиотите, дето са прочели една книга в живота си, няма как да го разберат.