Дончев: Радев използвал скверна технология за трупане на дивиденти

Кого обслужвал президентът с чертаенето на апокалиптични сценарии
204
Дончев: Радев използвал скверна технология за трупане на дивиденти
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ние сме готови да изпълним бюджет 2021, президентът използва скверна технология за политически дивиденти, коментира вицепремиерът Томислав Дончев по повод оценката на държавния глава за приетия окончателно бюджет на страната за следващата година.

Още по темата

Той анонсира в аванс нова мярка на правителството в подкрепа на бизнеса като уточни, че детайлите ще станат ясни, вероятно, идния понеделник.

Става дума за още една схема за подкрепа за бизнеса и поне 170 млн. лв. , поясни Дончев, цитиран от БТА.

Ще се даде право на пострадалите бизнеси да получат помощ от държавата, която да е определен процент от оборота.

Кандидатстването ще е изцяло по електронен път. Целта е да сме по-бързи, подчерта вицепремиерът. Нека всички предприемачи да знаят, че за периода, когато е невъзможно бизнесът им да се осъществява, ще могат да разчитат на държавата, изтъкна той.

По повод политическите коментари - хубаво е в политиката да се изказваш цветно, коментира Томислав Дончев оценката на Румен Радев, че бюджетът е "след мен и потоп".

Само че, отбеляза той, това не се потвърждава от данните на нито една международна финансова институция, напротив - България ще продължи да е сред държавите с най-нисък дълг, готови сме да изпълним бюджет 2021.

Когато казваш обратното на това, което се случва, няма нищо общо с изкуството да критикуваш в политиката, посочи Дончев.

Кого обслужва президентът Радев с чертаенето на апокалиптични сценарии - болните, лекарите, полицаите, служителите на РЗИ? Не мисля - това е само скверна технология за трупане на политически дивиденти, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
1
 
0
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
В тези *** прикрити зад буквите ГЕРБ остана ли кой да вярва, освен необразованото поколение, плюс твърдия некадърен електорат от калинки по всякакви институции?
154
1
 
1
 
! Отговори
Ричо преди 3 години
До мдаааа Учил е в Габрово и Велико Търново , практикувал е в Габроската радиоточка
153
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубави устни има човека
152
3
 
4
 
! Отговори
Гербер няма кривици преди 3 години
У па този Дончев, да не се чуе критична дума за началника му Борисов.
151
10
 
8
 
! Отговори
Какво изобилие преди 3 години
от *** в защита на този нищонеправещ президент. Той се държи сякаш е над всичко, наблюдател, съдник, критик, от неговата уста се чуха само грозни думи. Той е на заплата в тази държава, има огромен екип от негови хора, какво правят, каква дейност извършват??? Излиза от тъмнината за да изплюе някое отровно заключение, да насърчи хората да протестират. Четири месеца вдига юмрук с тези на площада, колко хора се заразиха там, никой не знае, а и на президента не му пука.
150
1
 
0
 
! Отговори
Троп-троп-троп преди 3 години
Работа работа работа!
149
2
 
7
 
! Отговори
Велизар преди 3 години
Истинта е че в момента се раздават едн пари само на думи, що се отнася до подкрепа на държавата и биьнеса.Всеки грамотен човек може да прегледа икономическите данни за България достъпни на световните финансови платформи. Като цяло пшогелданто сме трагедия.Близките 30г.Може да се оправим само при много кадърно ръководство което скъса с мутринските маниери.Ако се гледат данните по отделно еинаги може да се намери нещо което изглежда добре. Но за съжаление не така. Дончев е просто марионетка
148
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е най обикновен ПОПУЛИСТТака популизъм става реторическа фигура в политическото говорене и се отдалечава от теоретично си определяне.
147
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов, вместо да подарява нашите пари да "началниците" си в САЩ, за самолети, за които още няма завод и един господ знае дали ще има, можеше поне втория транж да ни спести.С така спестените 4 милиарда през лятото можеше да се стегнат всички болници, да се купи техника, да се осигурят апарати за изкуствено дишане и да се заредят складовете с всички необходими лекарства.Можеше да се поканят лекари и медицински сестри от чужбина и да се плати достойно. Можеше да се купи руската ваксина...
146
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хубаво е в политиката да се изказваш цветно, коментира Томислав Дончев:Ето цветно: за пръв път сме 1 в Европа! Първи сме по умрели от Covid 19, което се дължи на "мъдрото" ръководство на държавата, поставило начело на здравеопазването счетоводител - вуйчото на финансовия министър.Ето ви ВИДИМИ РЕЗУЛТАТИ!Гарантирано от ГЕРБ!
145
4
 
9
 
! Отговори
Само че преди 3 години
Първо, ако през лятото вместо ББ да ни казва да сваляме маските к да ходим на море, беше назначил стотици нови хора в РЗИ и беше направил тестовете безплатни, сега нямаше Радев да критикува. Щяхме да имаме по 300 случая а не 3000. По 20 мъртви а не по 200. И второ, ако за три месеца бяха разпределили легла и лекари, нямаше да има трагични случаи и обикаляне цели дни за да се намери легло. Пак виновно е правителството, а Радев е в правото си да критикува.
144
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
вземи едно ОГЛЕДАЛО Ако сложим Дончев и Булдок ще има ли разлика?Най великия е г-н Радев,ще ви пуска ДРОНОВЕ да треперите стрес хахахахаа
143
17
 
12
 
! Отговори
Бай Курти преди 3 години
В случая Дончев е напълно прав в оценката си за зеления чорап. Че нали хвърчилото изкара хората на Шипка и според него нямаше никакъв вирус.Сега пее друга песен.Типично за кому ня га.
142
4
 
8
 
! Отговори
мдаааа преди 3 години
къде е учил технологии?
141
6
 
16
 
! Отговори
Въздухаров преди 3 години
Две в едно Грозен и Глупав
140
9
 
14
 
! Отговори
нашата преди 3 години
Технология на народа който вижда и мисли е-Не ставате да управлявате. Само крадете за сметка на работещите.
139
7
 
15
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
А бе нема ли кой да го скрие тоя *** от държавата?
138
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дончев неистово искам да те срещна насаме и тогава да ти разкажа за скверната технология как и откъде идва,подлец долен>
137
8
 
19
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
Кандидатстването щяло да бъде по електронен път... Успокоих се! Дай на този човек да прави нещо електронно! В състояние е да похарчи целия бюджет на ЕК и така в следавщите 20-30 години... Иначе, вицът на ден: "Всеки предприемач можел да разчита на държавата"... Те и хората, които продължават да умират по линейки и пред болници са разчитали на държавата... Съд и затвор за цялата крадлива, некомпетентна, крадлива Герберска мафия!
136
5
 
8
 
! Отговори
Васил Тодоров преди 3 години
СТИГА ВИЕ ДА ДАВАТЕ/ВЗЕМАТЕ/. ОСТАВЕТЕ И НА ДРУГИ ДА ДАВАТ.