Лоши условия затварят 28 социални институции у нас

Първи ще бъдат домовете в селата Куделин и Говежда
2 дек 2020 20:10,
19
Лоши условия затварят 28 социални институции у нас
Снимка: БГНЕС

28 от домовете за социални услуги у нас ще бъдат затворени заради лошите условия на живот в тях. Това решение е взела държавата след съвместни проверки на социалното министерство и прокуратурата.

Първи ще бъдат домовете в селата Куделин и Говежда, а в Самуил ще затвори през следващата година.

"Действително има домове за социални грижи, в които условията са крайно неприемливи", обясни социалният министър Деница Сачева, цитирана от "24 часа".

Днес излезе доклад на Комитета за борба с изтезанията към Съвета на Европа, според който лечението, условията и правните гаранции, предлагани на психиатрични пациенти и жители на социални заведения в България, остават в несъответствие с препоръките на съвета.

Още през лятото експертите са запознали социалното министерство с доклада. Веднага са взети мерки и да направени проверки заедно с Върховната административна прокуратура в 25 такива институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Два са вечните въпроса у България; Кой е виновния? И Кво прайм сагъ? И отговорът се е един и същ; Еб. ли му мамата?Управия няаа ,няаа и дъ има.
13
0
 
0
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Бития си е бит такования,такован.Връзания да му мисли от незнай кво жа го праат.Така е у Бг.
12
0
 
1
 
! Отговори
Кон с капаци преди 3 години
Иии познайте какво ще се случи с хората в тях! Ами например ще умрат от ковид. нищо че реалната причина ще е поради това, че няма кой да се грижи за тях важно е статистиката!
11
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Когато една страна и народ нямат ресурс да поддържат определени дейности и стандарти, то по-добре да не ги създават ! Полза няма, само разходите хвърчат !"Аз бих казал,такава държава по - добре да не съществува!Да бъде закрита такава държава,и народ!!
10
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
А обитателите какво, ще се изпрарят ли?
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата ТРЯБВА да има ресурс за тези хора, къде тогава ще отидат те, но отношението трябва да е хуманно и адекватно, не да бъдат връзвам с вериги като животни, бити и унижавани това казаха по Бнт новините!Положението за 10 г. не се е променило и на йота.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Комитетът за борба с изтезанията към Съвета на Европа трябва да се произнесе и за пациентите в България, умрели на болничните стълбища... и за онези, издъхнали в линейките между болниците, ..и за онези, затворени в ковид отделенията при нечовешки условия....Дали този ужас съответства на препоръките му?
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли в една антихуманна и антисоциална държава да има хуманно и цивилизовано отношение към уязвимата част от обществото?? Когато още на ниво семейство насилието се счита като най-приемлив начин за "разрешаване" на проблемите??Манталитетът на повечето хора в тази страна е още на ниво Средновековие , съответно и отношението към обитателите на такива домове е същото.
6
2
 
10
 
! Отговори
След пандемията преди 3 години
Ще затворят и държавата заради лошите условия на живот в нея.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 4А Вие знаете ли, че такива хора за да "съществуват" в тези домове си дават почти цялата пенисия (по договор с дома)?А Вие знаете ли, че почи 95% от тези хора са със здравни проблеми, които изискват съответното обслужване?И въобще - Вие кога за последно сте били в такива домове или само си драскаме?
4
12
 
3
 
! Отговори
До коментар 1 преди 3 години
Знаете ли че тия хора близки не ги интересува и ги пращат в домовете,на издръжка на община,от данъкоплатците си живеят живота,нямат и един ден стаж ,и си живеят живота като царе и царкини на наш гръб.намлади години да са си направили живота,но тогава живели своя живот и сега пак живеят на гърба на нашият живот.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А уволнение и затвор от санитара до социалния министър ,кога!?
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази новина звучи почти добре, когато е представяна гербер. Алчни дяволи
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...Лоши условия затварят 28 социални институции у нас..."А каво прави "соцаилното" министерство за подобряване на условията?Или само прибират данъци?Ние нали освен за пенсии на депутати и бивши министри плащаме за осигуряването и на такива български граждани! Или тях просто ги "нулираме"???