Закъснява се с информационната кампания за ваксината

Фирмите се надпреварват за време, смята Нигяр Джафер
19
Закъснява се с информационната кампания за ваксината
Снимка: БГНЕС

Закъснява се с ясна информационна кампания за ваксинирането, смята заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС д-р Нигяр Джафер пред БНР

"Възниква въпросът защо изпълнителната власт, която има достатъчно правомощия, прехвърля решението към Народното събрание. Причините може да са прехвърляне на отговорност, презастраховане и неяснота“, смята Джафер.

Според мен е много важно дали България е готова да реагира логистично да се справи с подобен проблем. Днес в парламента предстои гласуване на проекторешение за участието на България в предварителни споразумения за покупка на ваксини срещу COVID-19.

Според д-р Джафер е притеснително постоянно обявяване на все по-нови и различни щабове, координационни центрове, планове и стратегии в хода на епидемията.

„Проблем е, че първо един проблем се отрича, после се признава. Дали не се закъснява с информационна кампания какво се очаква при ваксиниране? Хората трябва да направят информиран избор дали да се ваксинират“, подчерта тя.

Д-р Джафер предупреди, че се намираме в конкурентна среда, в която фирмите се надпреварват по отношение на време, а има компромиси по отношение на ефикасността и безопасността на бъдещата ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То па с кое не се закъснява и от снега пак ще са изненадани
15
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
С ваксините май става същото както при сделката със самолетите. Вземаме най-скъпата която най-трудно се съхранява и се правим че сме взели най-добрата, въпреки че дори и в ЕС има голям избор.Ако търсим за пример държава, която знае какво върши, да видим какво правят в Израел, пък дори и в съседна Турция.
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не "кампания"- ПРОПАГАНДА. Вече и децата знаят за съществуването на аерозлни ваксини. Тоест, колкото и да не ми се иска ако педровците решат- ще ни напръскат... и толкоз. Номера явно е, че с инжекционната ваксина може да се "достави" на всеки нещо индивидуално, точно дозирано. Или пък ако действително бульончето е нано "hightech" може и да им излиза прекалено скъпо да ни го ръсят по главите... или просто се страхуват от неконтролируемите последици за другте живи организми, които биха го вдишали
13
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Великобритания до два, три дни вече започват ваксинирането с Пфайзер тука наще коментиращи са сигурни, че може ЕС да не я одобри! Е коя ще одобри тогава руската ли? Напротив трябва още от днес да се поръчат и закупят мнооого фризери за ЦЯЛА България, защото после ще е късно, когано всички вече са поръчали при нас ще дойде последно Март,Април, Май!!
12
1
 
7
 
! Отговори
До7 преди 3 години
Ами нали трябва да се припява някаква нова песен непрестанно с идеята да се замаже пълният провал на Крадеца в справянето му с тая криза!
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
спокоино много добре знаем калва еваксината докато преди месеци в конспиративните сайтове хората пишеха че е с mRNK и липидни наночастици ни се смееха и наричаха луди ама ето официялно ви го съобщиха айде продължавайте да не варвате и за ковид паспортите а които няма сертификат няма може да пътува работи ползва социялни услуги.Не вярвате не вярвахте и преди!
10
1
 
5
 
! Отговори
няма преди 3 години
то няма нещо дето некадърните ГЕРБ да са направили на време.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нужда от кампании. Зомбитата ще се ваксинират, другите нищо не може да ги убеди да го направят. Не прахосвайте парите.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие гласувайте пък ще видим, каквото стане там, каквото направите. Натискайте копчетата и каквото излезе.
7
1
 
19
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Никой не е излязъл да обясни защо (след като още ЕС не е одобрил нито една ваксина) гербаджийската дружинка вече се готви да купува фризери за съхранява точно тази ваксина, която изисква -70 градуса. Защо избираме точно нея. И как си представят например цяла София и Софийска околия да се подредят за ваксиниране там, където може тази ваксина да се съхранява. Пак си готвим хаос и пак опозицията и президента Радев ще са им виновни.
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нема значение бе, дай ше си я бием, па после ше го мислим.
5
0
 
8
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ФИРМИ СВЪРЗАНИ С ДПС ПАК ЩЕ НАМАЖАТ
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** въпроси! Кой ще поеме отговорност,при един бъдещ провал с тая"революционна"ваксина създадена на база изкуствена-mRNA???
3
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То се подразбира от само се бебе си, че всяко действие на либералите и техните васали поражда съмнение и недоверие в обществото. А когато си загубил доверие отвсякъде останалите въпроси са само подробности. Не е време за въпроси, а за оставки на провалилите се политици.
2
1
 
19
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
И С КАКВО СЕ ЗАКЪСНЯВА КАТО НИТО ЕДНА ВАКСИНА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ОДОБРЕНА ОТ ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПО ЛЕКАРСТВАТА??
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последното изречение е най-вярно-"Има компромиси по отношение на ефикасността и безопасността на ваксината".Но пени се-не пени се,пари са се давали.