Министър Ангелов: Най-важното за мен е опазването живота на всеки!

Здравният министър се срещна с протестиращите хора на изкуството
16 яну 2021 15:50, Красимир Ангелов
66
Министър Ангелов: Най-важното за мен е опазването живота на всеки!
Снимка: МЗ

Аз не искам да бъда обичан или одобряван, аз искам да бъда полезен за всеки отделен български гражданин, заяви здравният министър проф. Костадин Ангелов,  който прие на среща протестиращите представители на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ. На разговорите присъства и министърът на културата Боил Банов.

"Парадокс е, че аз воювам с вас за вашето здраве. Парадокс е, че трябва да убеждавам всеки, че искам да опазя здравето и живота му. За мен това е най-важното. Аз не искам да бъда обичан или одобряван, аз искам да бъда полезен за всеки отделен български гражданин и заедно да преминем през това изпитание COVID-19", подчерта здравният министър.

Още по темата
Той обясни на представителите на танцови и музикални школи, че въвеждането на всички противоепидемични мерки се случва след задълбочен анализ на заболяемостта, както и на данните от Европейския център за профилактика и контрол върху заболяванията, а целта е единствено опазване здравето на хората.

При спад на заболяемостта под 120 на 100 хил. души население и задържане на тенденцията, ще се мисли за разхлабване на действащите противоепидемични мерки. Ще се действа и в обратна посока – при ново увеличаване на заболелите, мерките ще се затягат, подчерта още здравният министър, цитиран от пресслужбата на здравното министерство.

"Вие чукате на отворена врата. Винаги съм готов за диалог, защото дълбоко вярвам, че културата и изкуството са това, което спасява човешкия дух. Знам, че не може всички да са доволни от въведените мерки, но няма да спра да търся консенсуса, защото само заедно и с разбиране за спазване на мерките, ще можем да спечелим битката с COVID-19", допълни министър Ангелов.

В крайна сметка участниците в срещата я определиха като конструктивна и се обединиха около тезата, че диалогът между тях трябва да продължи, за да се намерят най-правилните решения за всички. Министърът на културата Боил Банов покани представителите на Съюза на организациите за любителско изкуство – СОЛИ още на 26-ти януари, за да обсъдят параметрите по бъдеща програма в подкрепа на танцовите школи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Bp преди 3 години
Когато бях млад имах неблагоразумието да отида в болница, защото знаете, че преди да влезе в ЕС, България беше изостанала милиони години назад в развитието си. Там видях как бялата мафия си играе с хората и се заклех, че никога повече няма да повторя влизане в болница, още повече в гробниците на Тик.во.ний. Лекувам се сам само с народна медицина и съм ОК.
59
2
 
4
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Най-важното за нас, Ангелов, е да престанеш да л'ъжеш хората. Как се оказахме на опашката по ваксиниране в ЕС? Я си припомни колко приказки си изприказвал по темата и какво реално си свършил.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
все едно банкера ти да каже че се притеснява за финансите ти хахахаха
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най важно за вас е да се освините ,спирайте конкурентните магазини и молове та да лапат повече вашите ботоксово кривовеждо пиги
56
1
 
10
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Аз съм абсолютно сигурен, че и за Тик Вун Сен най-важното е да се опази животът на всеки, но понеже няма как да стане се стреми поне да поне да опази парите като ги прибере на топло да не ги опоска pаята.
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ СИ СЛАГАЙТЕ ВАКСини ВИРУС НЯМА ПОСЛЕ ЩЕ Е КЪСНО КОГА ВИ ГИ СЛОЖАТ
54
14
 
8
 
! Отговори
отвратитИлно преди 3 години
Ей, *** народ Боже ,мн *** ! Трябва да му се обяснява елементарни неща - Хората Умират ,*** то *** иска да играе хоро ,чалга,фитнес и не му пука !
53
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
любителското изкуство СОПОЛИ отишли да протестират !!!Абе нискочели , какво изкуство сте вие бе ? -зали за пощипване.Истински хора на истинското изкуство- певци,инструменталисти загубиха живота си , Лекари и Учители умряха - още ли искате да измрът ,заради вашите простотии ?
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статистиката,която отчитате е нереална.трябва да се умножи от 3 до 5 пъти.Има скрита заболеваемост и смъртност.Няма карантинирани.....И вие си мислите, че управлявате пандемията? Жестоко се лъжете и се опитвате да заблуждавате и народа.
51
2
 
16
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
Брях един са замислил за здравито ми! А че питам защо не са замисли за големината на мизерната ми пенция,за тва какво ям че *** от магазина са отровни?Що не са замисли за тва че лекарствата дето пия са по-скъпи от месечното ми подаяние! Тоя *** мислел за здравето ми хай сиктир бре лъжец с лъжеца ти и дано са продъните заедно с крадливия си начелник!!
50
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ангелчо, здравето си е мой проблем. Не ти влиза в работата да го пазиш, след като не искам. Разбра ли ме, или филърите пречат?
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се наложи да правим престъпления. Не се стои гладен.
48
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още 13 човека са получили лицева парализа след ваксинация в Израел.Колко човека трябва да пострадат, за да спрете да давате тая отрова на населението, ангелов?!
47
0
 
15
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 3 години
Днес излезе статия - че ваксинирането не се препоръчва на хора с 'лицеви имплантати' (нещо такова бе формулирано)!Аз не вярвам да се е боцнал с нещо повече от физиологичен раствор - защото иначе щеше да се тресе от страх сега с неговите 'имплантати'...
46
2
 
9
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Горкичкият, мисли само за хората, нека се пази. Един ден Господ ще го възнагради него и останалите главни герои в най-голямата кризата човечеството спасяващи ни от самите нас!
45
0
 
11
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
А живота на анти въксарите ще опази като ги вкара в концлагери! Да не вземат да се заразят от ваксинираните - нали таква му е логиката?
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И как ще го опазиш? Набутвайки 25-30 деца по 6 часа дневно в тесните класни стаи? И после по още час в редовният градският транспорт та да поразнесат коронки и на непознатите, не сами у дома.
43
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвах, ама ми липсва Ананиев като здравен министър. Той поне се криеше от медиите, а Коцето по цял ден се развява в ефир като използвана тоалетна хартия...
42
6
 
0
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
До 41: спокойно. Започни да се притесняваш, когото проимаш нужда да започнат да се грижат за теб.
41
21
 
9
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 3 години
Затова сте министър, професоре. Обикновения гражданин, докато не стане клиент на здравната система, го интересува само и единствено СОБСТВЕНИЯ му, ЕГОИСТИЧНО собствения ме кеф. Затова, господин министър, не задълбавайте много. Повечето не заслужават не усилието, не заслужават вниманието. Кофти материал, уви.