Теменужка Петкова: Диверсификацията е мечта за България

По думите й "Булгаргаз" има договор за 25 години с азербайджанска компания
Обновена: 16 яну 2021 11:48 | 16 яну 2021 11:27,
34
Теменужка Петкова: Диверсификацията е мечта за България
Снимка: БГНЕС

Това България да има диверсификация на своя газ е мечта от години, а когато се случи, има недоверие. Можем да представим плащания и договори. Това, което сме направили, е факт. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова пред БНТ.

"Булгаргаз" има договор за 25 години с азербайджанската газова компания. Този договор предвижда да се доставят по 1 млрд. куб. метра газ годишно", каза още Петкова.

"В резултат на времето имаше прекъсване на електрическото захранване на места. Температурите ще се понижат значително, но гражданите нямат основание да се притесняват за енергийната система - готови сме да посрещнем високото потребление", допълни тя.

По думите й няма голяма разлика между потреблението преди и след пандемията, тъй като хората вместо в офиса, работят от домовете си.    

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Теменужка е лъжкиня като Винету!Слугиня на комуниста Боко Тиквата .А Боко Тиквата е слуга на Руския цар-Путин.
28
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще пращаме на Украйна руски газ. Те ще ни плащат за транзит.Направихме диверсификацията на Украйна. Могат да вземат газ от Германия или от България.
27
0
 
2
 
! Отговори
СЛАВА НА ГЕРБ преди 3 години
ТОЧНО ТОВА СЕ ИСКАШЕ В ЗАДАЧАТА!!!!
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой какъвто газ иска може да го получи у нас: Руски, Азерския, Втечнен - еднакъв е на цвет и мирис. Пазара е открит. Молим заповедайте. Която цена е по ниска от неговата газ по-повече, която газ е скъпа си остава на договореното ниво. Засега руската е на 140 за нас, за Сърбия 157 на хиляда, от тях 17 за нас по нашите собствени тръби.
25
6
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
Теменушка цял живот ще си остане проста жена
24
4
 
7
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Руснаците , нищо не са връщали на никого!РУСНАЦИТЕ САМО ВЗИМАТ!/...ако дават нещо , то е старите си *** , технологии от 1800г. и старо оръжие от ВСВ../Русия не може да си позволи лукса да спира газта на Европа , защото ще и се срине цялата икономика , която е основана на износа полезни изкопаеми и износ на стари оръжия.ВСИЧКО ДРУГО СА ОТПАДЪЦИ ОТ "ШИРПОТРЕБАТА" НА РУСИЯ!
23
2
 
5
 
! Отговори
Абе да те светна: преди 3 години
Сауд.Арабия , може да докара газ , отвсякъде , защото има пари и бизнес!САЩ--СЪЩО!А въшкари като теб , дори и от просия не могат да се нахранят!
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
руснаците върнаха миналата година 40% от цената на газаа вие какво получихте - по-високи сметки за парнотака че да живее диверсификацията питай го тоя умник дето е изредин една торба държави защо ония гл.упави немци искат руска газ а е диверсификация мнага е просто говорят ви глупости без да ви кажат ц;енитеако ги научите ще разберете как се правят кюлчета злато с диверсификацияза 50 години европа нито един път не е имала случай на спиране на руската газчестито на печелившите
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Теменужка и Тиквата им подариха 4 МИЛИАРДА ....
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Продължаваме да плащаме на Русия с 40% по-скъпа газ от останалите еропейски страни.Понеже "братушките4 много ни обичат.
19
3
 
7
 
! Отговори
До светнатия преди 3 години
Газ има в Катар и Иран, не в Саудитска Арабия, Израел и Кипър. И от теменужката си по-***.
18
4
 
13
 
! Отговори
Да ви светна: преди 3 години
ДО 2024г, РУСКИЯ ГАЗ В БАЛКАНСКИ ПОТОК, ПАДА НА 30%.ЩЕ ИДВАТ ДОСТАВКИ ОТ КИПЪР, ИЗРАЕЛ И САУД. АРАБИЯ, ЗА ЦЯЛА ЕВРОПА ПЛЮС ВТЕЧНЕНА ГАЗ ОТ САЩ ОТ ГЪРЦИЯ! А, КОМУНИСТИТЕ У НАС ЩЕ ПИКАЯТ ГАС!
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали щяха да връщат пари за газ за миналата година?Върнаха ми 5/пет/лева.
16
4
 
7
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
наследството на овчаров плащахме до сега. от сега нататък наследството на тая със сините венци. от преподписаните договори за руската газ до сега намаляхме с 3 милиона. колко ли ще останат след 25 години. нормални бели хора имам предвид а не съпелеменниците на теменугиту.
15
5
 
2
 
! Отговори
Ceci_ преди 3 години
Как за 25г бе ***. Нали това бе проблема с руския газ? Сега като сме подписали договор за 25г същата работа, моя прогноза - цената ще порасне
14
5
 
1
 
! Отговори
Ердоган харесва това преди 3 години
чок каур будаля.
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 14Добре, че не знаеш, за какво говориш.
12
12
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
Това ще остане като едно от ГОЛЕМИТЕ наследства на ГЕРБ: да постигнат диверсификация на доставките. Нещо, което никой не можа да постигне преди тях, главно защото не искаха, разбира се.Има постижения, коаито се записват със златни букви в историята на една държава и това ще бъде едно от тях.
11
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аман от теменужки и калинки,неставащи за нищо в тая власт.
10
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей добре че има такива гл.упа.ви народи скато гепрманците дето получават руска газ през европа през един син поток и сега строят още единте тия германци не знаят ли какво е диверсификация да им протим нашите продажници да им обяснят за какво става дума може и по някое кюлче да спастрят