ГЕРБ си търсила алиби за изборите, 4 април избран след консултации

Бягство от политическа отговорност било прехвърлянето на организацията на ЦИК
136
ГЕРБ си търсила алиби за изборите, 4 април избран след консултации
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Датата 4 април беше избрана от президента след мащабни консултации. Датата е седмица бонус след 28 март, за да може да се организират и реализират необходимите промени за безопасни и прозрачни избори“. Това каза пред БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Още по темата

Тя поясни, че президентът е започнал с консултациите още през декември.

„Но нито правителството, нито ГЕРБ се отзоваха на поканите. Има сякаш мълчалив отказ през последната година да се направят сериозни промени в законодателството, за да бъдат изборите прозрачни, честни и достъпни за българските граждани. Пет години въпросът за машинното гласуване не е приключен - прави се крачка напред, две назад като при танго танц. Нямаше политическа воля и за организиране на гласуването на българската общност зад граница“, коментира Йотова.

„Очаквам различна предизборна кампания - предимно в медиите, в социалните медии. Необходима е да се осигури равнопоставеност на партиите. Ваксините като участник в тези избори ги забравяме. Сега съм по-голям оптимист за провеждането на изборите, отколкото в началото на консултациите“, призна тя.

Според вицепрезидента ГЕРБ си търси предварително алиби за изборите. Тя нарече „бягство от политическа отговорност“ прехвърлянето на организацията на изборите на Централната избирателна комисия.

„Учудвам се защо не се отваря Изборният кодекс, където могат да бъдат регулирани и други текстове, а се прави поправка за гласуване с подвижните секции през Закона за извънредните мерки. Това е несериозно“, посочи тя.

„Ако в изборния ден се допуснат фалшификации и не се въведе видеонаблюдението, могат да станат неприятни инциденти. Този път заявките на участниците са много сериозни. Има поне три партии извън парламента, които имат сериозни шансове за участие в следващото Народно събрание“, каза Йотова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: изборивотГЕРБЙотова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
0
 
4
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 3 години
Като се има предвид ,кои са алтернативата просто съм принуден да гласувам за ГЕРБ.Няма как провалени политици ,които са участвали в управлението и са доказали некадърността си да получат моя глас.А именно Галева,Импексова ,другаря Радев и сие.
88
6
 
1
 
! Отговори
Аз за преди 3 години
Абе ***, не разбрахте ли че тиквата е наш човек? А Радев пак ще е президент.
87
0
 
3
 
! Отговори
до 106 преди 3 години
Учителите не са държавни служители. Майка ми е учител. Сигурен съм, че не са държавни служители. И това е пореден парадокс в държавата.Не може да те карат да изпълняваш указания от МО или да си на държавна работа,а да не си държавен служител. Учителите попълват държавни документи като дневници и други документи като са в комисии на училището.От държавата им спускат нормативни документи и изпълняват програмни системи одобрени от държавата.Парадокс.Друг парадокс е като се родиш да ти пишат АКТ. :D
86
3
 
8
 
! Отговори
бай грую преди 3 години
От тъппа, воняща червена крава акъл не искаме.
85
4
 
13
 
! Отговори
Патилан преди 3 години
На 3-ти април е добре всички мандри, банки и БНР ( националното радио) да затворят с катинари и други предпазни средства , защото червените щурмови отряди ще нападат ! Фигирантът е организирал метеж и погром на гореспоменатите обекти ! Пазете се !
84
0
 
4
 
! Отговори
Да преди 3 години
Охлйо бохлйо покажи си рогцата песничка.Тия за се скрили в черупката ама много се налапаха.
83
8
 
15
 
! Отговори
Далай Лама преди 3 години
Споко, прецедентче, няма значение какво казваш или съскаш! Народът отдавна те е отписал от дневния ред ! Ти си никой и никога няма да бъдеш ! Ясно е кой ти подгрява топките за толкова вреди на държавата ! Скоро ще ти се стъжни,споко !
82
2
 
11
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
До АнонименТези, които си изброил /учители, лекари, полицаи/ НЕ са държавни служители. Това са общественополезни професии, някои от тях са на бюджетна издръжка. Държавни служители са всички онези знайни и незнайни чиновляци по министерства, дирекции, агенции, инспекторати и отговарят и се подчиняват на определени изисквания.
81
17
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
На герб им пречат винаги комунистите Орешарски и вълната
80
16
 
9
 
! Отговори
Селския идиoт преди 3 години
Абе таваричши герберасти, кажете де ви наемат за да защитавате нашия любим вожд - все пак ние сме от една "зодия" с него - трябва да се подкрепяме! Пък и ако изкарам някой лев за ракията довечера няма да е лошо!
79
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До чебурашка - Много злоба много завист и жлъч,ако няма държавни служители от къде ще си купиш хляба бе нещастнико държавни служители са учители ,лекари ,полицаи и мн.други длъжности .Да си учил за държавен служител.
78
3
 
17
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
На радев говоренето е като приказката с влаха - Намерил п-а ,но накрая се разсърдил ,че има косми .
77
1
 
26
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
КАТО ГЛЕДАМ--ВСЕ БАНКРУТИРАЛИ МЕРАКЛИИ, ЗА ВЛАСТТА В БЪЛГАРИЯ:--НА КОГО ТЕЛЕВИЗИЯТА...--НА КОГО, КАСАТА ОБРАНА....--КОГО, СЪДИИТЕ ГО ГОНЯТ ЗА ПАРИ...--НА КОГО, ПОМОЩИ ОТ ДУБАЙ, МУ ПРАЩАТ....ВСЕ---ПОЛИТИЧЕСКИ КАРЪЦИ, БРАТКО.....!ЕГАТИ, АЛТЕРНАТИВАТА... ХАХАХААА
76
6
 
28
 
! Отговори
Лелее СМЕХ.. преди 3 години
КВО, АЛИБИ, БЕ СМУТЛЬОВЦИ..... ХАХАХАААНАИСТИНА ЛИ СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ МОЖЕТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ БЪЛГАРИЯ?МОЖЕТЕ, САМО ДА ИЗТОЧНИТЕ БЮДЖЕТА И ДА БАСТИСАТЕ НЕКОЯ БАНКА..... НИЩО ПОВЕЧЕ...!!!ЗА 50-Г. ВЕЧЕ ВИ ПОЗНАВАМЕ И КЪТНИТЕ ЗЪБКИ.... ХАХАХААА... РАЗБОЙНИЦИ ЧЕРВЕНИ!
75
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МАСОВОТО ОПРЪСКВАНЕ НА ГЕРБ И МАСОВА ИЗЛАГАЦИЯ И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ- СПРЕТЕ СЪ ВА ДРУГАРЕ- ОФЕКАЛИХТЕ СЪ ВА- ВОЛЪТ РИЕ ПРЪСТТА С РОГАТА СИ И ХВЪРЛЯ, КАТО ЧЕ Я ХВЪРЛЯ НА НЕБЕТО, А ТЯ ПАДА НА ГЪРБА МУ- Е КАЗЪЛ МЪДРИЯТ БГ НАРОД- ТА И ЦЯЛОТО РЕЗИДЕНТСКО ВОЙНСТВО И НАКРАЯ ПЛАНИНАТА СЕ НАПЪНАЛА И РОДИЛА МИШКА- НЕ ВИ СТРУВАТ ПЛАНОВЕТЕ ЗА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ- НЯМА ДА ВИ СЕ СЛУЧИ.
74
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тангото е две напред и една крачка назад...
73
11
 
6
 
! Отговори
идилия преди 3 години
цяла европа отдавна не са католици, а мусюлмани
72
8
 
31
 
! Отговори
Влади преди 3 години
На бас, че ако ГЕРБ бяха предложили тези идиотизми - гласуване по пощата и машинно, сега всички протестъри щяха да са против! Както стана с идеята за нова конституция. Щеше да е писък и вой.
71
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Учудвам се защо не се отваря Изборният кодекс, където могат да бъдат регулирани и други текстове, а се прави поправка за гласуване с подвижните секции през Закона за извънредните мерки.Това е несериозно, посочи тя.НЕКОМПЕТЕНТНА ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ СИ Е ЙОТОВА.Как ще отварят изборен правилник или Кодекс 3 месеца преди изборите? Нали този правилник е от времето на Мая Манолова? Да са го корегирали когато МаяМа го внесе като проект! Сега вадят стари дъвки и претоплят стари манджи.Анархия искат.
70
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И онзи ончоо Свиленски баджанака на Радев голям праз :D извади.