Поетапно разхлабване на мерките на всеки две седмици, кои ще са първите?

Първо падат ограниченията в зимните курорти, после за ресторантите
115
Поетапно разхлабване на мерките на всеки две седмици, кои ще са първите?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Това, за което говорим в момента, е поетапно разхлабване на мерките. Как точно ще се случи това, ще установим тази седмица. Възможно е да има стъпково отваряне на всеки две седмици на нещо ново. За момента няма окончателно решение”, обяви социалният министър Деница Сачева пред Нова тв.

Още по темата

Тя коментира, че се получават различни предложенията относно отварянето на обектите.

„Има предложения да се започне със зимните курорти, защото за тях сезонът почти приключва. Може би, от средата на месец февруари - за ресторанти и заведения на територията на големите градове. За моловете рестрикциите ще продължат още малко”, допълни Сачева.  

За нея е важно да се внимава и е необходимо да се намери балансът между ниската степен на заболеваемост и това да има повече ваксинирани и оздравели.

„Важно е, когато отворим всичко внезапно, да не се повиши броят на новозаразените и да се наложи отново да затваряме. Трябва да задържим и затвърдим тези резултати”, каза министърът, като поясни, че не се предвижда затварянето да продължи до датата на парламентарния вот.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
4
 
! Отговори
Handel преди 3 години
И Грух-Грух ли разбира от вируси?
98
1
 
15
 
! Отговори
има нужда преди 3 години
Сачева определено има нужда от разхлабване ,че много килограми е натрупала.
97
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези на коя плането живеят? Цяла Европ се е затворила, те ще отварят ли отварят. За да затворят после напълно.Явно засега в България никой от компетентните органи не е чул за разпространението на нави щамове.
96
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Офф ,да се омитатТя не е баш гербаджийска калинка. В началото беше една от критикуващите, ама като си получи местенцето на министър, Бойко стана най-праведния. Тя и Марешки са най-гигантските фурнаджийски лопати. Гнус!
95
2
 
6
 
! Отговори
До 94 преди 3 години
В кошара с овце ли живееш!!!!Ха ха
94
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само, че персоналът от хотелските ресторанти не е одобрен за кир....те 24 лв. Неплатени отпуски по график. Правилно постъпват някои, че работят нелегално, хората имат сметки за плащане и семейства за хранене. Тази *** само лъже
93
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ААА ЩО БЕ, НИКАКВО РАЗХЛАБВАНЕ, ЗАДРЪЖТЕ ТАКА ДО 04.04 ДА ОЗВЕРЕЕМ ТОТАЛНО, БЕЛКИМ ТОГАВА ОВЦЕТЕ СЕ УСЕТЯТ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГЛАСУВАТ...
92
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НОМЕРЪТ БЕШЕ ДА СЕ ПОРЪЧАТ И ПЛАТЯТ ВАКСИНИТЕ. С ТЯХ И БЕ ТЯХ ВИРУСЪТ ОТСЛАБВА.
91
2
 
4
 
! Отговори
ьььь преди 3 години
До АнонименДа си направи тест. Няма кой да го потърси , ако не е регистриран като инфектиран или ако сам не се изолира. Отговорността е негова!!!
90
1
 
15
 
! Отговори
Иван преди 3 години
"За моловете рестрикциите ще продължат още малко. Ясно, конкретно и точно казано. Не оставя място за интерпретации.
89
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелов да вземе да се разходи до Декатлон да види как хората си разхождат децата там да си играят и да се замисли не е ли по-безопасно да отвори моловете!
88
13
 
8
 
! Отговори
бонго преди 3 години
До Анонимен 86Че кой те държи затворник, свободата ти в ходене на кръчми ли се изразява? С приятели можеш да се видиш, когато си искаш, но ще си носиш и последствията от контакта.
87
3
 
14
 
! Отговори
333 преди 3 години
Не знам защо, но тия мерки от самото начало ми се струват малко тенденциозни. Заведенията и моловете - вечните виновници... ОК има логика, ами куриерските фирми??? Нито пролетта, нито сега бяха засегнати от мерките. А всички видяхме, че при тях дори имаше пик на работата и човекопотока и контактите там е доста голям
86
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МЕРКИТЕ ОТПАДАТ В ЦЯЛ СВЯТ СЛЕД НЯКОЛКО СЕДМИЦИ -ПРОСТО ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ИЗДЪРЖАТ!ВЪВ ВИЕНА 50 000 ПРОТЕСТ СЛЕД ПРОТЕСТИТЕ В ГЕРМСНИЯ, АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ, В САЩ ПОЧТИ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА!*** ГО АУТ!
85
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да отварят всичко. Смисъл няма да ни държат затворници. В норвегия вече 29 стрчоци умряха от ваксината.Германците затворени от месци нищо не пада ами се вдига.Ни ваксина помагат ни локдаун. Отваряйте и кой оцелее, оцелее за другите ще важи закона на джунглата.
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на мъжа й.Професионалист човека.И на цачева и на другите.
83
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първото ше бъде да си завреме всичики по една корона отзад.
82
4
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Бойха виде, че мерките му се бойко-тират масово;))) А от това, той губи електорална подкрепа. Щот нали, сам знае, че започнат ли хората д амишкуват и да провеждат тайни събирания, ясно е, че са против, а щом са против, ако продължава така, ще започнат да го мразят, а започнат ли да го мразят, ще гласуват против него. Затва, поетапно, за да може до датата на изборите, омразата към него да се поохлади, а и знае, че при видът на парата, леснос е забравя всичко друго;))) Селски хитрец е Бойха Кратун
81
5
 
12
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
До до @Д (81)Защото едните генерират приходи от данъци, а другите ги укриват. Май е по-добре е заведенията да бъдат затворени от НАП перманентно, вместо временно от здравният министър. Така поне няма да имат основание да реват. Заради шепа алчни кръчмари и нагли келнери ще страдаме всички.
80
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Избори идват трябва да отворят защото много лошо ще стане.