Ваксини имало достатъчно, не било вярно, че България е поръчала малко

Връщат поетапно учениците в класните стаи след 4 февруари
129

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Възможностите на ваксините са обнадеждаващи, смята здравният министър Костадин Ангелов.

Той се реимунизира срещу COVID-19 в Клиниката по неврология на УМБАЛ "Александровска".

"Току-що получих втората доза от ваксината и след 10 дни ще съм абсолютно спокоен и сигурен, и тогава вече ще мога да видя баща си", призна министърът след ваксинацията.

Още по темата

Ангелов съобщи, че предстои среща с образователния министър, синдикатите и работодатели, за да се обсъдят въпросите за ваксинирането на учителите и мерките след 4 февруари”.

За учениците се обсъждат различни формули.

„Най-оптималната е връщане на 3 класа от 5 до 12 клас. С постепателно връщане на учениците, като си дадем достатъчно време – най-вероятно около 3 седмици, в които ще бъдат на училище, 3 седмици ще отсъстват. Но когато сме готови, ще го видите в заповед”, каза министър Ангелов.

Обсъждат се и 2 възможности за имунизирането на учителите. Едната е мобилни екипи на РЗИ да ходят на място в училищата. Другата е в РЗИ да се прави имунизацията.

„Във всеки регион нещата с ваксинациите са много различни. В Русе имунизационните граждани са в центъра на града и са подходящо място за ваксиниране на учителите. За другите места обсъждаме 2 възможности - да се ходи на място в училищата или в РЗИ", каза Ангелов.

“Нека бъдем разумни, нетърпението не е най-добрият съветник в тази ситуация. Наш дълг е да ги задържим", призова той.

"Разпространяват се фалшиви твърдения - че България не е поръчала достатъчно ваксини. Това се прави от български политици, от различни представители на всички политически партии. Българската държава не е вземала политическо решение за доставките на ваксините", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То има или няма ...но добре че няма желаещи )
124
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Разбирачите" почнаха вече. От хора които пишат вирОс вместо вирУс акъл не искам!
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
М-да вервайте ми...
122
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мама ** ****, оставка, **** ***** **!!
121
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя трябва да бъде обесен като Салам Хосеин,*** и продажен човек
120
3
 
9
 
! Отговори
Чоно преди 3 години
Този е най-наглия човек който съм виждал. Ваксинира се пръв а същевременно туризма и ресторантьорството не му били приоритет. А ти наглецо, знаеш ли колко хора работят в този бранш? Нахалнико, ти знаеш ли че за декември съм получил половината си заплата към днешна дата? Мошенико, знаеш ли, че прословутите помощи са ни изплатени само до октомври 20 ? Но ти си си добре. Всеки месец по 1000 кинта отгоре, за да плещиш глупости по медиите.
119
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как да не е вярно? На сайта на ЕС пише точната бройка, която сме поръчали. Просто трябва да се сметне, защото е дадена в % ти. На нас ни се полагат 1.5 милиона до септември, което прави 750 000 ваксинирани.
118
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятайте каква мобилизацията имат в Испания и как се действа със замах. А ние чакаме да цъфнат на.лъмите.
117
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само 1 провинция до Валенсия в петък вечерта на 15.01.2021г. имаха 92 000 имунизирани. Смятайте каво мобилизацията имат и как се действа със замах. А ние чакаме да цъфнат на.лъмите.
116
1
 
6
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Е как все министрите всеки път правят всичко правилно и всеки път все сме последни? Винаги издънки, винаги циркове и винаги последни. Но те винаги се справят перфектно?
115
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има един сайт с актулана инфоамция за ваксинраните по държави - та в този ред на мисли към 17.01 - България 18 332 , Румъния 205 060 ... как стават тези работи. Те не са 10 пъти повече като население...
114
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
който дава минус е,глупава ***
113
4
 
2
 
! Отговори
мислете бре офси преди 3 години
какъв вирос,четете библия бре невежи,ще ви тровят с измисл.вирус и вакси
112
1
 
2
 
! Отговори
измекяри въшливи преди 3 години
предатели,лъжци служещи на дявола,анам- тема до 13-то култ-ляно
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжеш би
110
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърция ще ваксинира 2М до март. Това е след 45 дни грубо значи по 40-50 хиляди на ден! Всеки ден! Тук не виждам как това ще се случи - нашите си набиха ваксината и казаха готови сме... проблема е решен, спасявайте поединично...
109
1
 
10
 
! Отговори
Градинаров преди 3 години
*** промития мозък.....едва след като се ваксинирал щял да види баща си. Жалък, жалък индивид......но такива хора са поне 50% от населението за жалост.
108
0
 
1
 
! Отговори
Ти ме не разбираш! преди 3 години
Аз съм се върнал във времето назад за да мога да се нареча българин, ама наистина българин! И оттук насетне тоя народ по техния начин ще ни затъркат, нашия начин забравения работи на забравения бог, обаче нали трябва някак си минало, настояще и бъдеще да се комбинират да създадем новобългарската култура - и тя да не е на кукувеца!
107
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпространяват се фалшиви твърдения - че България не е поръчала достатъчно ваксини.Лъжовно овчарче. Никой не казва, че не са поръчани достатъчно ваксини, а че сте проспали възможността тези ваксини да дойдат навреме. Сега ще чакаме цяла Европа да завърши имунизацията, за да започнем ние с масовата ваксинация.
106
0
 
3
 
! Отговори
Ти не разбираш! преди 3 години
Прабългарската традиция си работела перфектно за сакралното цареубийство - кога един човек води племето не как трябва и вече само хаби храната на племето и ПРАВИ ГЛУПОСТИ - Тангра го вика! И като се забъркала тая християнска глупост в цялата работа, па после и дошли и чужденци за царе - дето да не можеме по нашата традиция да им видим сметката, че нямат капчица българска кръв ама имат почти милиард скатан от храната на племето за черни дни. Е като не може по нашия начин, по техния чужд начин!