Валери Симеонов: Да се отворят ресторантите, но не и дискотеките

В нощните заведения рискът е много по-голям, каза той
Обновена: 21 яну 2021 10:42 | 21 яну 2021 09:53,
29
Валери Симеонов: Да се отворят ресторантите, но не и дискотеките
Снимка: БГНЕС

Трябва да се разреши на ресторантите и кафенетата да работят до 23:30 часа, а нощните заведения трябва да бъдат задължително затворени, защото там рискът е много голям. Това заяви пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

"Не виждам смисъл в това на 4 февруари да бъдат върнати големите ученици в училище, а да не бъдат отворени ресторантите и кафенетата. Винаги рискът е там, където има голямо струпване на хора, които общуват помежду си, само че общуването в училищата по никакъв начин не мога да го сравня с общуването по кафенетата и в ресторантите, където ходят няколко човека и сядат на отделна места, няма контакт между отделните компании. Рискът там е по-малък отколкото в училищата", продължи той.

Още по темата

"Отпускането на мерките трябва да бъде обмислено. Датата на изборите трябва да бъде максимално отдалечена от пика на пандемията, за да може повече хора да отидат до урните", добави Симеонов.

Той разкритикува и идеята за видеонаблюдение по време на избори.

Колкото до възможното коалиране за изборите, лидерът на НФСБ каза, че засега са водили разговори само с ВМРО.

"Ние сме в непрекъснат диалог с ВМРО, днес също ще имаме разговор с г-н Каракачанов. Подготвяме едно съвместно явяване, отворени сме като формати за други натриотични формации и партии и мисля, че с това ще се изчерпа евентуалната коалиция на патриотичните сили в България. За други коалиции трудно ми е да говоря. В момента имаме заявена една коалиция около Манолова, Отровното трио", каза Симеонов.

Относно мерките срещу пандемията той заяви, че винаги е бил привърженик на по-строгите ограничения.

"Още на 4 ноември, ако не се лъжа, поставих въпроса за прекратяване на учебните занятия и за затваряне на търговските обекти, това стана 3 седмици по-късно. Това костваше доста човешки животи, които мисля, че можеше да бъдат спасени", каза Симеонов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валерката май е ходил в пернишка дискотека и след това е броил звездите.
25
0
 
0
 
! Отговори
бацо преди 3 години
:( що за нефелни предложения.
24
0
 
2
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Прав е човека, а освен това е и именник, така че да не се скрънзи, ами да бръкне у джоба и да почерпи !!!
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя дето щял да докара богати туристи, като спре музиката. Ей пишман оправяч излес св разходи из градовете и плажовете. На всякъде Кал, счупени тротоари, няма тоалетни, мръсно , без осветление, без пешеходни алеи , без озеленяване.....Ти в друга планета живееш
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо отваряте ,когато виждате че върви към оправяне. Ще отворите, ще тръгне пак намгоре и пак трябва да затваряте и отиде пролетта. Да си седи така ето ,че намалява бързо всичко
21
1
 
8
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Този иска ресторантите да отворят защото там са ми гласоподавателите. За какво ми е да се отварят училища при положение че те не могат да гласуват. Образованието пасти да яде, а не да се учи
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На този му се е допил алкохолик
19
3
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
да се отворят хотелите и ресторантите на юг от бургас
18
1
 
15
 
! Отговори
го Гошо Тъпото преди 3 години
Не знам за теб пич, ама неговия ум не го побира със сигурност.Сигурно още не го осъзнава.Кажи как дасе раздели с тая слава, гусин вице премиера.Как да долази пак в дупката от която е изпълзял.И да знае, че никога повече няма да припари на жълтите павета освен като екскурзиант.
17
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Валери Симеонов нали има хотел, алчен е и иска да печели и да не плаща данъци и да е на далавера, затова е готов да жертва здравето на хората.
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом дори при ваксиниране първо натриват местото за дезинфектиране с тампон намокрен с алкохол над 70 градуса при боцкане с иглата понеже вируса се унищожава при 65,което е Върхова граница при полимеразната верижна реакция като за полимери защо да не може човек да си дезинфектира устната кухина с анасонлийка поне 50 гр. от 65 градуса,че да няма инфектиращия вирус и да няма колики за което се употребява и предпочитан анасона обикновено без алкохол.
15
3
 
16
 
! Отговори
кой тоз бе преди 3 години
дето пак ръси мозъкдето пак избива комплексидето пак си чеше еготогусин зам председателя на клоаааката народно събраниекои бяхте тези дето го изпратихте таммалко поне не ви ли е срам
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чест и почитание т-н Далавериев! Цялата Черкезка общност е с Вас....
13
1
 
9
 
! Отговори
Палячо преди 3 години
Валерката 'айде идвай да направиме проверката, Валерката
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Валерка вместо да се правиш на спасител що не обясниш как изведнъж се появиха тестове за напълно непознат вирус? И защо за най обикновения грип лекаря поставя диагноза само след преглед а за ковид само тестовете се признават? Никой не се напълва да създаде препарат който унищожава вируса, вместо това,, създадоха'' най бързата ваксина в историята и само тя и затварянето са единственото спасение. Що така бе??
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 4Всеки има право на мнение, дори и ти. В случай, че четеш нещо по-различно от новини, щеше да го знаеш.Отношението ти към цитираната група хора, особено"театрал" отново сочи към това колко четеш.И сега ако искаш мога да ти дам профила си в GOODREADS, за да висиш колко чета, средно по 70 книги годишно.
10
9
 
3
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Чест и адмирации господин Симеонов ! Бъдете здрав и благословен ! ЦЯЛАТА ЮЖНОАФРИКАСКА НАЦИЯ Е С ВАС !
9
3
 
22
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Как ще...остави тоз голям...кабинет на жълтите...павета,ума ми не го побира,а му остават...само още 2 месеца и 10-15 дни.
8
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е!
7
3
 
1
 
! Отговори
Този дето гълта преди 3 години
не без проникване