Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални

Премиерът инспектира селско училище, където се срещна с преподавателите
Обновена: 23 яну 2021 11:23 | 23 яну 2021 11:23, Петя Славова
492
Борисов призова Радев да коментира ареста на Навални
Снимка: БГНЕС


Продължава медийния спор между премиер  и президента. Този път Бойко Борисов поиска Румен Радев да коментира ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални. "На този фон е оглушително мълчанието на Радев", обясни той и допълни - "Да чуем какво все пак президента Радев мисли, все пак е държавен глава".

 Бойко Борисов отново бе на традиционната си съботна обиколка из страната. Този път той гостува на училище в Сливница, където коментира връщането на големите ученици в клас от 4 февруари.

"На 4 февруари, когато в клас ще се върнат учениците от 5 до 12 клас - ще отворим и залите за извънкласни дейности. Образованието и културата са изключително важни за съхраняването на психическото здраве на децата. Данните за разпространението на вируса у нас са обнадеждаващи, можем да направим този компромис. Както и досега - ще следим внимателно ситуацията и ще взимаме гъвкави решения.", коментира премиерът в социалните мрежи.


 

В Сливница Борисов се срещна с кмета, поздрави го и му пожела здраве, докато инспектираше къде се обучават децата. В учебното заведение премиерът се срещна и с преподавателите.

Връщането на децата в училище носи и риск, подчерта премиерът, но допълни, че правителството ще наблюдава стриктно ситуацията и ще търси баланса.


"Искаме да почнем, но сме в други параметри. Като започнат да умират хора и станат 5-6 хиляди на ден и претоварват болниците, същите хора ще викат: "Защо ги пуснахте". Балансът е много тънък.", заяви Борисов и допълни:- Ако нещо можеш да го сложиш на везната със здравето, това е образованието, културата, обучението. И тук си заслужава рискът".

Премиерът, придружаван от икономическия министър Лъчезар Борисов коментира и затворените заведения. Той обясни, че се мисли решение,  а също призна, че е имало забавяне с помощите за спрените от работа хора заради ограничителните мерки.

Премиерът продължава проверката по строежа по АМ "ЕВропа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


492
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
374
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руски агент да говори срещу Русия :)Просто агента на Кравария се базика с агента на
373
1
 
4
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
ДРУГАРЯ РАДЕВ ЩЕ ГЛЕДА ВТОРИ МАНДАТ , ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН !!!
372
1
 
3
 
! Отговори
САМО КАЗВАМ преди 3 години
А ФИГУРАНТА , ЗАЩО МЪЛЧА ЗА ПРОТЕСТЪРИТЕ , КОГАТО ХВЪРЛЯХА БУТИЛКИ, БОМБИ , ПАВЕТА ПО ПОЛИЦАИТЕ .....ЗАЩО МЪЛЧА , КАТО СЕГА ЗА НАВАЛНИ !!! ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДРУГАРЯ РАДЕВ....ДА РАЗДЕЛЯ ХОРАТА , ВМЕСТО ДА ГИ ОБЕДИНЯВА . ТОЗИ Е ВРЕДЕН ЗА БЪЛГАРИЯ !
371
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
др.борисов,защо не призова президента,през август месец,когато,милиционерите ти влачеха младежите по земята,под прозорците на министерския съвет,които протестираха мирно,а сега си се загрижил за навални.
370
1
 
2
 
! Отговори
до 428 преди 3 години
ТИ НЕ се мери с Виденов, това е най честният българин.....и наближава времето да бъде канонизиран!!!!А ти се кланяй на дяволите с кюлчетата, пачките на тези с БГА БАЛКАН, Кремиковци и приватизатори!!!
369
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутро вън от властта! Омръзна ни да ни крадеш с *** си в правителството, които заменяш като пешки.
368
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
408 Червената глутница ще стигнете 1000-ия си коментар във форума, защото сте сами, нормалните българи казаха, каквото има да казват за руския човек Гумен Радев. Националните предатели се наказват в съда и на избори, рейтингът на Радев се срина и го чака поражение, ако се кандидатира отново, каквото няма в най-новата ни история. Оцапаната с кръв столетницаБКП/БСП, ще падне първа.
367
0
 
1
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ 2 преди 3 години
ПРОДЪЛЖЕНИЕ......Въпросите са публикувани на сайта на комисията ЛИБЕ на Европейския парламент, част от която е и подгрупата. ....https://segabg/hot/category-bulgaria/evroparlamentut-pita-geshev-kak-sa-razsledvani-zapisite-na-borisov
366
2
 
2
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Европарламентът пита Гешев как са разследвани записите на Борисов Властите в София ще трябва да отговорят за плурализма на медиите и раздаването на гражданство срещу инвестиции Има ли развитие по делото "Барселонагейт" и гласът на премиера Бойко Борисов ли се чува в записите, за които прокуратурата през декември отказа да образува разследване. Това са две от шестте теми, по които евродепутатите от групата в ЕП за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права питат главния прокурор Иван Гешев. Въпросите са публикувани на сайта на комисията ЛИБЕ на Европейския парла
365
2
 
3
 
! Отговори
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР преди 3 години
Правителство може да има или около ГЕРП или около БСП...Не се ли обедините около най голямата опозиционна партия в случая БСП (добра или лоша), която е единствена партия способна да гътне TYЛУПА, ще му хапнете отново маркуча... Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП! Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 год. Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП...в случая това е БСП...иначе Тиквун ще е вечен!!!Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!
364
6
 
3
 
! Отговори
Рушка путка преди 3 години
е пРезидента.
363
4
 
4
 
! Отговори
До И му викаха ОСТАВ преди 3 години
О, лиго френска мутричко, ако г-н Президентът Радев каже, че за него случаят Навални е безинтересен, какъв извод ще си направи народът, за който толкова милееш? На кого служи Радев? Народът вижда на кого служи и ще го избере още един мандат.Виж, ти служиш за жалко парици на враговете на България! Тези, които искат война с Освободителите ни, които ни грабят като кърджалии всеки ден, които слугуват на задокеанските си господари!
362
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борбата е пак да скара Германия с Русия, или ЕС с Русия и така в това противостояние ЕС да остава зависим от жандарма САЩ, а Русия да се разпада на части и усвоявани ресурсите му - мечта от преди първата световна война. Така ще даде въздух на окопалите се в САЩ да дишат с едни гърди по спокойно предКитай. А ако ЕС и Русия търгуват вместо воюват ще се възроди нещо като Нова Римска Република или Империя, която ще спечели и южния бряг на Средиземно море. Не е ли по-добре това за нас.
361
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
писна ми от нагли комунисти в България.всичките са прости и нахакани.
360
0
 
14
 
! Отговори
факт преди 3 години
Навални е само една пионка на САЩ за засилване натиска по СП2.САЩ всячески се опитват да спрат потока. ЕС след поредният арест на Навални обсъжда санкции срещу СП2. ФАКТТой е подсъдим за поне две дела за кражба на доста пари (макар и рубли). Но след като започнаха да го съдят, стана радетел за демокрация.Това като нашите борчета, всички след като ги арестуваха се "разболяваха" и ги пускаха да се лекуват.Каква опозиция е Навални, че той е по-зле от Яне Янев и Бареков взети заендо.
359
1
 
13
 
! Отговори
питам преди 3 години
Борисов, колко ще трае ремонта на трети лъч на метрото?Кога ще го "инспектираш"?Колко чекмеджете са напълени от строителството на този трети лъч, та се развали малко след откриването му?Мен Навални не ме интересува, а теб Борисов защо те интересува Навални, а още повече мнението на президента?Борисов, интересува ли те съдбата на Асандж? Защо не си загрижен за него?Или ЕС е казал, че това не е тема за обсъждане.Как само се озърташе днес когато жената извика ОСТАВКА!
358
2
 
10
 
! Отговори
Царица Цензура преди 3 години
Докато има цензори като Туитър и Фейсбук, няма значение кой какво ще каже. По-интересно е какво мисли ген. Мутафчийски за демонстрацията в Москва. Не му ли прави впечатление изчезването на заплахата от Ковид-19 за демонстрантите?
357
0
 
10
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Поредният компрометиран троянски кон, който отчаяно се опитва да съживи увехналия си имидж с всевъзможни навеждания към чуждестранните господари. Ако не бяха нашите политици, този щеше да изглежда жалък
356
2
 
14
 
! Отговори
мак преди 3 години
т.лупа от първия ден на мандата на Радев го стисна като бясно куче и не пуска до днес, всеки път го ръфа, доскоро заедно с цвък, но оглушително и продължително мълча за къщата в Барселона, КОНПИ, Нап, за скапващи се ремонти и строежи. Явно всеки, който е враг на Путин е приятел на т.лупа, пък и длъжен ли е Радев да коментира ареста на Навални?
355
4
 
4
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
България е комунистическа държава, комунизма никога не се е махал просто смениха имената на партиите, докато не ги разкараме и не се махнат всички и не дойде партията на безпартиините и не изчистим държавата, няма оправия всичко трябва да се изчисти от комунисти откраднали са толкова ,че ако го вътнат всички пенсии ще са по 1000-2000 лв поне и заплатите и тнт