Строят спортна зала за 3000 души на мястото на "Червено знаме"

Това обяви министър Красен Кралев във Facebook
24 яну 2021 07:15,
42
Строят спортна зала за 3000 души на мястото на "Червено знаме"
Снимка: БГНЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви във Facebook, че на мястото на спортния комплекс "Червено знаме" ще бъде построена многофункционална зала.

"На "Червено знаме" ще изградим многофункционална зала с капацитет от 3000 души, допълнително три тренировъчни зали за различни видове спорт, открит и закрит плувен басейн, център за художествена гимнастика, зала за зимни спортове на закрито. Инвестициите на Министерството в спортната инфраструктура в София от 2015 г. насам са на обща стойност от 35 181 521 лева", пише Кралев.

"Във връзка със засиления интерес към инвестиционните намерения за спортен комплекс "Червено знаме", Министерството на младежта и спорта има разработено предпроектно проучване, което вече е представено на инвеститори с интерес към обекта. Работните разговори, свързани с проекта, бяха временно преустановени поради пандемичната обстановка", добавя още министърът.

Терените на комплекс "Червено знаме" ще бъдат използвани само и единствено за изграждане на спортна инфраструктура.

"Предпроектното проучване и параметрите за строителството са съобразени изцяло с устройствения план на Столична община, който отрежда зоната, в която са разположени терените, да е отредена за спорт и атракции с градоустройствени показатели, както следва: плътност – 25%, кинт – 0,5%, озеленяване – 40 %”, става ясно от публикацията на Кралев.

Прогнозната стойност за изграждането на спортния комплекс възлиза на над 120 млн. евро. Предвижда се изграждането на многофункционална зала с капацитет от 3000 души, допълнително три тренировъчни зали за различни видове спорт, открит и закрит плувен басейн, център за художествена гимнастика, зала за зимни спортове на закрито и други.

"Принципал на държавно дружество "Сердика спортни имоти" АД, в чийто капитал са включени терените на комплекса, е Министерство на младежта и спорта. Разпореждане със собствеността на дружеството става чрез разрешение от страна на принципала и със съгласието на Министерски съвет", уточнява още той.

Кралев посочва, че Министерството се е доказало многократно като добър стопанин на спортните обекти.

"През 2015 г. ни предоставиха за управление плувен басейн "Спартак", тъй като Столична община не успя да се справи с неговото стопанисване. Година по-късно един от най-добрите ни плувци Петър Стойчев стана наемател на басейна и с наша помощ отново го превърна в отлично място за тренировки. За подобрения на басейна сме инвестирали близо 400 000 лева", коментира министърът.

"Министерството на младежта и спорта е отличен мениджър на спортните обекти, които стопанисва", категоричен е спортният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
стягай преди 3 години
багажа, че си отиваш остави залата -до сега спа ли- ей много си работин тарикат
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кого заблуждавате с този спорт, затваряйте спортните училища и стига лъгахте хората да си затриват бъдещето да се правят на спортисти, че да има алиби за поредната кражба. По-добре да седнат да учат нещо, знания, занаят, вместо да ви правят оборот.
33
0
 
1
 
! Отговори
анти майна преди 3 години
този алфа свинчуга ли люби журналистките на бтв?
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Сливен щял да стрии зала ...за ромовете бря )
31
1
 
4
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Поредното НЕАДЕКВАТНО решение на "Министерството на младеща и спорта"
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност Кралев има набита фигура. Не е чак толкова дебел, колкото изглежда. При него проблемът е в главата. Прави много неприятно впечатление с някои изказвания.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонеимен преди 3 години
ае стига с тия спортни зали бе
28
0
 
7
 
! Отговори
Alex преди 3 години
Повече басейн за народа!Ако ГЕРБ, с толкова пари имаха малко акъл държавата щеше да е много окей.Пак добре - имаме басейн в зона б5, където навремето хероина беше масово забавление. Ако БСП беше на власт и това нямаше да има.Но ГЕРБ за нищо не стават, БСП са некадърни, а докато градските десни се нагрухат аз ще съм твърде стар да ида да плувам. Е това е трагедията на България - за един живот почти нищо не можеш да свършил заради някаква шайка призвани уж свише :)
27
2
 
8
 
! Отговори
Боко преди 3 години
Ние ще строим , вид ще плащате ...после и за вход
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този глиган не се спря .Съсипахте всичко окрадохте всичко.Предизборна агитация отново.Как не ви е срам да гледате как се руши двайсет години.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой вярва ли им още на тези?Опичайте си акъла на следващите избори.
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недей да строиш, ***! Остави на следващото правителство , че ще вземе да пропадне залата като метрото или да се срути като скалата край Рилския манастир!
23
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страхотна новина. Червено знаме ще бъде нов модерен комплекс. Само ГЕРБ. Въпреки пандемията и наследството от тройната коалиция държавата е във шеметен растеж.
22
13
 
4
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Браво на господин Кралев. Всички спортисти и привърженици стоим зад правителството. Евала, за 30 г. най сетне се намери един да гради и да оставя нещо след себе си. Другите само крадоха.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
министъро има нужда да спортува и да си подобрява осанката и да се подмладява. Имаме нужда от никомуненужни строежи, че кражбите не бива да спират и за миг. Кво като има пандемия? За едни има пандемия, а за други е златно време за голямото кльопане.
20
1
 
8
 
! Отговори
: преди 3 години
Отдавна не съм писал тук , междувременно тия лунатици от днес са цензурирали думата ко.му ня,га , те и преди това бяха забранили половиния български език , ама тук надминават и себе си , дори С. Корея !
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво ...спортни зали за гласоповодаателите на герб,с бТВ че влизат ли и ромовете
18
5
 
10
 
! Отговори
шмatka преди 3 години
Държавата вече няма млади хора за спорт ,тоя строи зали! Май пак става дума за лява ръка в десен джоб?
17
2
 
13
 
! Отговори
. преди 3 години
Отличен мениджър на спортните обекти ... този огромен комплекс пустее от 10-ки години , той е направен просто иска ремонт , *** са прави , че днешните не могат да боядисат това , което е построено , сега пак ще се откраднат едни пари, корупцията е повсеместна от кмета на най-забитото село до премиера с кюлчетата , поне децата да има къде да тренират.
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зала добре, ама първо си оправете метрото и Славейков и Западен парк и околовръстното...