Борисов ще води една от софийските листи на ГЕРБ, ще е №1 и в Пловдив

Министри от кабинета му ще водят предизборните листи на партията
25 яну 2021 19:20, Анисия Иванова
267
Борисов ще води една от софийските листи на ГЕРБ, ще е №1 и в Пловдив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Министри от кабинета "Борисов 3" ще водят предизборните листи на ГЕРБ. Такива са нагласите в управляващата партия два месеца преди парламентарните избори, научи Bulgaria ON AIR.

С наближаването на предизборната кампания се увеличават теориите коя партия как ще поведе битката за гласовете на избирателите.

Премиерът Бойко Борисов традиционно ще води една от трите софийски листи на ГЕРБ. Той ще е №1 и в Пловдив. Две листи – в София и в Габрово ще оглави и вицепремиерът Томислав Дончев. За водач в Кърджали се спряга Цвета Караянчева, но нейната номинация е под голяма въпросителна.

Управляващата партия твърдо залага на министри от кабинета. Такива, които са добре познати на гласоподавателите. Очаква се в Пазарджик листата на ГЕРБ да води Екатерина Захариева, която е родена там, а за Велико Търново сигурен е министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който не е член на ГЕРБ.

Място е отделено и за коалиционния партньор СДС. Избираемо място в пловдивската листа вероятно ще получи Румен Христов.

Патриотите обмислят общо явяване, така за Плевен се предвижда първата позиция да е за Красимир Каракачанов, а в Бургас за Валери Симеонов. И ако при управляващото мнозинство има битка и въпроси, то при опозицията пъзелът изглежда по-ясен.

В Пловдив "червените" се очаква да поведе проф. Иво Христов, а в една от софийските листи - Георги Свиленски. При ДПС всичко е ясно - в Кърджали води лидерът на партията Мустафа Карадайь, а в Добрич – ползващият се с голям авторитет депутат Хасан Адемов.

И все пак, в 45-ия парламент със сигурност ще има и непознати лица. Особено при ГЕРБ, където активно с говори за "проветряване" на листите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
2
 
! Отговори
До Слави каза преди 3 години
Слави каза,че с Нинова стоят на два различни бряга.Нинова е на единия,Борисов на другия.На кой бряг е СлавиТУ?
217
3
 
8
 
! Отговори
... преди 3 години
Ако и този път го изберете този 200 килограмов ***, си хващам пътя обратно за Германия. Този път завинаги и със семейството.
216
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и никъде не го искат освен в ГЕРБ. В МВР едва ли ще го вземат на такава висока заплата, а в ЕС едва ли без език и е чел само Винету на български.
215
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов отговори на поканата на Корнелия НиноваВие отдавна сте си избрали да бъдете от другата страна.С вас, г-жо Нинова, стоим от двата бряга на реката, категоричен е Трифонов.БСП в десета глухабригадирите и партизаните взеха да изчезват
214
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пак ще гласувам за ГЕРБ и СДСправилна политика и бавно напред това искамако БСП с нинова ще разбие икономиката а политиката направо ще замръзне
213
10
 
7
 
! Отговори
ЯАА преди 3 години
ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БОКО ХЕМ ЗНАЕ ХЕМ МОЖЕ И Е С УВАЖЕНИЕ НА ВЪН
212
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойче има работни политически места и в Индия и ако искаш се кандидатирай. Няма безработица.
211
2
 
7
 
! Отговори
да се спасим преди 3 години
като гласуваме за личности,не за партии.А Борисов е хубаво да оглави всички възможни листи-така ще е сигурно,че пак ще унищожава безнаказано цял народ.Най-сигурно е навсякъде листата на герб да е една и съща-списък на днешното правителство.Да видим тогава къде ще спечелят.
210
1
 
8
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Твърдо залагат на министрите, които участваха в грабежа на държавата досега! Но са мотивирани да спечелят, за да не ги разследват.Упорито се говори, че главните съставители на листите и подбора на нужните хора са бившият финансов министър Владислав Горанов и шефът на тв Европа Георги Харизанов. И двамата са от личната гвардия на Борисов и се ползват с доверието му. (както и на ДПС)
209
1
 
5
 
! Отговори
Do221 преди 3 години
Да,имаше безплатен бригадирски труд,но от постиженията му се възползвахме всички ние.Сега,две трети от българите бъхтят от 12до 15 часа за жълти стотинки.Пая го взимат новите капиталисти.Ядем отрови,но разнообразни,пием кална вода,пълна с тежки метали и бактерии,умираме като кучета по стълбите на болниците,дишаме отровен въздух от горенето на вкараните токсични отпадъци.С всичко това пак сме напълнили нечии джобове.Е,радвайте се на тази псевдодемокрация!
208
2
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Дали и в Столирпиново ще има фенове?
207
0
 
3
 
! Отговори
AZ22 преди 3 години
"С наближаването на предизборната кампания се увеличават теориите коя партия как ще поведе битката за гласовете на избирателите." - назначете си редактор
206
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави Трифонов отговори на поканата на Корнелия НиноваВие отдавна сте си избрали да бъдете от другата страна.С вас, г-жо Нинова, стоим от двата бряга на реката, категоричен е Трифонов.
205
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз ще гласувам за ГЕРББСП на нинова иска промяна, техните промени ги знаем ФАЛИТкръгом и пак напреднай добре се работи с бригадирски безплатен труд
204
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък логото на кампанията на ГЕРБ от: "ние ги хващаме - те ги пускат", сега ще бъде:"Ние го правимЕ /некачествено, естествено/, те утре ще трябва да го ремонтират!".Справка:Цариградско шосе - на вълни!Пътя за Рилския манастир - срутил се отново!Третия лъч на метрото в София - релсите се надигнали от дъжда!!
203
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов и герб преминаха като раундъп през китна България.След 10 год всичко изгоря!Десетилетия ще трябват да се нормализира икономиката и политическия живот.
202
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще гласувам за Борисов и ГЕРБ, другото е шкарто и гнилоч
201
7
 
17
 
! Отговори
обективен преди 3 години
Дълбоко се съмнявам да бъде избран за министър-председател още веднъж след всички бедствия, които донесе на България. Не завиждам обаче и на следващия министър-председател в новия кабинет. Страната е опоскана до край, а същевременно са натрупани и доста дългове. Не виждам след ГЕРБ как ще се възстановим.
200
2
 
9
 
! Отговори
G преди 3 години
Да вземат пример от Джузепе Конте. От вторник е на трудовата борса.
199
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 213Според теб кой ще спечели,щом няма да е Герб?