Предизборните митинги – при спазване на строги мерки заради коронавируса

Карантинраните ще гласуват с подвижни урни
Обновена: 28 яну 2021 12:43 | 28 яну 2021 12:30, Камелия Цветанова
47
Предизборните митинги – при спазване на строги мерки заради коронавируса

Предизборните митинги за вота на 4 април ще се провеждат при спазване на противоемидемиологичните мерки. Това решиха депутатите като приеха окончателно текстове от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Първоначалното предложение беше митингите да са по правилата, които важат за кината, театрите и концертните зали, но от Обединени патриоти поискаха този текст да отпадне. Мотивът им беше, че няма как да бъде ограничен броя на хората, защото никой не може да изгони партиен симпатизант от мероприятие по време на предизборната кампания.

Още по темата
Избирателите, които са поставени под карантина заради коронавируса, ще гласуват с подвижни урни като ще трябва да се регистрират три дни преди изборния ден. Кристиян Вигенин от БСП предложи този срок да бъде намален на един ден, защото ситуацията е динамична, но мнозинството отхвърли идеята му.

ЦИК ще трябва да изготви правилата за гласуване в условията на пандемията, решиха още депутатите.

Според Тодор Байчев от БСП отсече, че не може ЦИК да изготвя правилата, а това трябвало да направи Националният оперативен щаб или здравния министър.

„ЦИК няма нужната компетентност и нужния капацитет да изготви здравния протокол, а това трябва да се направи от Министерския съвет“, отсече той.

Красимир Ципов от ГЕРБ обясни по време на дебата, че целта на промените в закона е единствено при спазване на Изборния кодекс да се даде възможност на избирателите да гласуват дори и ако са поставени под карантина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
6
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен 42: Не е виновен министър Ангелов, той си действа в своята област. Не можем да очакваме от него да го е грижа колко хора ще останат без работа след като се затворят молове, ресторанти или фитнес зали. Но България има правителство, което е избрано да мисли и за това. Виновен е бат'ви Бойко, който е му да издава заповеди без да го е грижа за това на кого какви проблеми създава.Ангелов е калинка, ще го сменят. Но докато не се отървем от Бойко и дружинката му нищо няма да се промени.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при строги или при най-строги?
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
-0 ПриветЩе ме извинят медицинските организации,Ицо каза една истина която на много други хора премълчават.Политика на инат и на лична основа не се прави а точно това прави министър Ангелов ,не може 1 година да няма ясна програма при създалата се ситуация а именно да се оставят хиляди хора без препитание тези хора имат семейства деца-но по думите на въпросния министър Ангелов те не са му приоритет,приоритет са му JUMBO,PRAKTIKER, PRAKTICE, HOMEMAX, да не говорим за Кауфланд, Лидл ,където мерките всички виждаме как се спазват-едни маски и това е .Но те са му приоритет защото си плащат там
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На предизборен митинг може, на ресторант и на фитнес не може... хахаха ... Явно там е по-опасно. Още ли вярвате, че тези хора се грижат за живота и благото ви? Още ли си мислите, че мерките са за да спасяват животи, а не за да унищожат малкия и средния бизнес и да бъде изкупен от големите? Сигурно още вярвате и в дядо Коледа, но лошо няма. Последното поне не вреди на никого. Аз малък или среден бизнес нямам и финансово пандемията ми се отразява добре, а бизнесмените да си стоят вкъщи и да чакат.
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Митинги с публика, а театри и концерти да няма?Я си правете уевбмитинги през... да не рекламирам софтуери :)
39
0
 
9
 
! Отговори
само да вметна преди 3 години
Продължение.Уж сме демокрация а да"протестираш"според Бойкофилите е едва ли Не престъпление?!Другото което е мисля.С този си протест вчера на ресторантьорите.Българина доказа и доказва.Че стачкува само когато е засегнат Личният му интерес! А за ОБЩИЯТ НЕ СИ МЪРДА И ПРЪСТА ДАЖЕ!Защо бе българино? От половин година стачкуват българи ЗА ОБЩИЯТ НИ ИНТЕРЕС СРЕЩУ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА ВЕЧЕ 31 г! А Бойкофилите ги изкараха че са"платени Божковисти"?! Бойков и Борисов са от едно котило! Войната си еТЯХНА!
38
0
 
6
 
! Отговори
само да вметна преди 3 години
Какво ми прави впечатление.Така.Относно вчерашният митинг на ресторантьорите.От както започнаха протестите срещу др Борисов и мутренското му "управление" И на глав Прокурора избран лично лобирайки на др Борисов.Тук много млади " Герберчета" Подценяват вече всеки един протест застрашаващ властта на др Борисов! Ето вчера четох тук ,те казваха.Амааа,много са тия хора бре.Дали пък няма и от предния вече половин година протестиращи? Аз да ги попитам тях.А нима са много? Аз мисля че са малко даже!-:)
37
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На кой на митинга да ида: на ГЕРБ ли, дето ни фалираха държавата. На БСП ли, дето още са в 80-те. На ДПС, дето не трябва по конституция да съществуват На Слави, да стане всичко една долнопробна чалга. На ВМРО, Патриоти и др, дето са едни фурнаджийски лопати и под**ги. На кой?!
36
1
 
8
 
! Отговори
Пената от Мировяне преди 3 години
Значи мачовете без публика ,а на ЧЕКМЕДЖАН привържениците да разпространяват Ковид 19 ???!!!
35
0
 
11
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Митингите с публика, спорта без публика. Ясно!
34
1
 
3
 
! Отговори
Маче в дерек преди 3 години
До данчо..Кого си измел? Ако така метеш ....... те чака още едно управление на ГЕРБ. Измел би.Отново Бацето, че ви бие. Измел .....,ама на 36 май ...
33
4
 
2
 
! Отговори
Тиъдър Фон Праветц преди 3 години
Ама вие верно ли мислите, че като смените едните с другите и бананите ще станат без пари! Ха ха хаааа!
32
2
 
5
 
! Отговори
Обдадежден преди 3 години
Ох, да дойде веднъж заветният 4ти април да сменим сегашните с некои други, нема значение кои, който и да е ще бъде по-добре, и да почваме да взимаме големите мерезета, да ходим на ресторанти и заведения и да се разхождаме със щастливи лица в мола, ох, всичките ми надежди и мечти са в заветния 4ти април, а както знаем при демокрацията дъ дриймс кам тру, нали Уинстън е казал, че демокрацията е най-добрата система защото няма по-добра от нея. а Уиснтън е умен човек. Ох!
31
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой нормален няма да спазва мерки заради ГРИП !!!
30
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На митинг не е опасно, вирусът е политически неутрален, а в ресторант гъмжи от вируси. Що ми се струва че тая година няма да има кой да ви виси по площадите. Сами ще си се агитирате с братята от махалата.
29
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички нормални хора спазват мерките.
28
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калин Вельов се е правил на остроумен, вместо да си гледа тъпаните ... в герб, но Карадайъ го е закопал, воглаве с Председателя на НС.
27
0
 
13
 
! Отговори
МХМ преди 3 години
Какви предизборни митинги бе? Какви мерки, така като а снимката ли. Значи може на митинг стотици хора, наврени един в друг, а в заведение не може 20 души. Ще се спазват мерки на митинги, и как ще стане това искам някой да ми каже. Ще им раздавате въжета с възли през 1,5м ли.
26
1
 
7
 
! Отговори
До 24 преди 3 години
Ти разбра ли полицаите и службите в Перник какви са ги правили, тотален терор срещу обикновени хора и то в собствените им домове!?
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв идио. т трябва да си ,за да отидеш на предизборен митинг на която и да е партия. За членовете които си мечтаят да получат някое постче ги разбирам. Ама за обикновен гражданин да слуша как който и да е депутат му обещава светло бъдеще и той да му ръкопляска вярвайки му е доста смешно.